Раждане във II САГБАЛ Шейново (3 тема)

• 55 613
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Подкрепям горното мнение. Точно днес обсъждахме с него начина на раждане при мен, като той не иска да ме оперира, защото нямам някакви рискови показатели за това. Просто бебето е все още високо, но върви голямо пък нямам контракции, разкритие, нищо.. а съм седмица преди термин. Ще опитаме първо нормално и ако не се получи ще пристъпим към секцио. Каза ми, че иска да ми даде шанс и за нормално раждане. Като от него търпение ще получа, трябва аз да съм търпелива. Запознал ме е с всички рискове и при единия и другия вариант.
Мисля, че няма да ви откаже, но ще иска да чуе вашето мнение по въпроса и защо искате да е секцио. И след като види, че сте информирана и знаете рисковете, плюсове-минуси на операцията, мисля че няма да имате проблем.

# 91
Много благодаря за бързия и подробен отговор! По телефона ли се свързахте с него да запишете час, понеже виждам,че има опция и през superdoc като там вървят с месец напред дори и повече т.е трябва доста по-рано да се запише час.

# 92
  • София
Момичета,това е копирано от сайта на Шейново. Има ли между Вас някой,който е занесъл всичко на веднъж? Много ли се сърдят? Допълнете ако се сещате нещо полезно 😊

В деня на раждането
Документи:
👉Лична карта
👉Направление за хоспитализация (номер 7)
👉заверена амбулаторна карта
 👉обменна карта, в която са нанесени изследванията, направени в женската консултация.
Какво значи заверена амбулаторнс карта? 😳
Амбулаторната карта, в която ви вписват болничните 😊
Благодаря! Имам такъв, но не съм го ползвала скоро и затова се зачудих дали трябва специално да отида до ЛЛ преди раждане или ако някога съм го носила си се води заверен Simple Smile

# 93
Здравейте ,
Не бях влизала от години в сайта. Ето , че се завърнах.
И така , живот и здраве ше раждам в Шейново при Д-р Велев - секцио. Като при операцията ще бъде премахната и миома. Въпроса ми е има ли други при които е правено , и с какво е по - различно само от секцио ? И без това ме е шубе достатъчно от самото секцио. Имам две нормални раждание преди доста години.

# 94
  • Варна
Здравейте! Вече имам сблъсък с Шейново и останах много доволна.
В 35 седмица съм и се наложи да постъпя за овладяване на контралции.
Минах през спешен кабинет в който ме прие една доста сърдита лелка,но след като ми записа тоновете (които си платих,не знам защо беше сърдита) я смени една изключително мила жена (руса,вързана,мисля,че беше с очила).
Прегледа ме и ме прие доктор Арабаджиева.
Д-р Арабаджиева изглежда голям професионалист и много готина.
Настаниха ме на 3ти етаж,но предполагам и в родилното са готини.
На 3ти етаж също останах с много добри впечатления от всички. Мили са,отзовават се и постоянно минават да питат как си.
Голям плюс е и лабораторията към болницата. Постоянно се правят изследвания.
Имам уговорка с Имир за раждането,с нея постоянно се чуваме... Страхотна е 😊
Вече съм сигурна,че съм направила точният избор за място на раждане ❤️

# 95
Д-р Вецев ми каза, че при секцио си ти дават бебето веднага, и не се чака 24 часа(нали като направят прегледа и т.н.) Някой има ли прясна информация дали е така(естествено се предполага че всичко е минало наред)? Също така има ли някой впечатления от неонатологията персонала как е, защото е имало доста оплаквания преди години. Дано с този Ковид поне да са ги постегнали за хигиената, въпреки че за краткото ми чакане пред кабинета там, една служителка мина с едно бебе, шишето му падна на земята(капачката се отвори, и беше пълно), и тя си го вдигна и го сложи обратно при него, нямам съмнение че и го е нахранила с биберона от земята, после инфекции имали, антибиотици трябвали. Изписват ли уикенда и колко време е минимума за престой? Има коментари от предишната тема от края на 2020 че и след 3 дни изписвали в някои случаи. Ще раждам във вторник и не ми се иска да чакам понеделник, при условие, че се чувствам добре.

# 96
през 1 коментар се коментира колко дни е престоя за секцио ! 5 дни е .

# 97
Имал е предвид, че го дават да го видиш, но после си го взимат, защото ти ще си в реанимация, а там бебета не могат да стоят. След 24 часа, като те преместят в обща стая, тогава си е при теб бебето. То и без това след операцията няма как да се мърдаш, какво остава да се грижиш за бебе...

За неонатологията, аз лично нямам оплаквания, повечето бяха малко сърдити, но към работата им нямам претенции. Бебето винаги ми е било чисто, намазано, слагаха го под лампа, заради жълтеница.

При секцио се седят 4 нощувки минимум (тоест 5 дни), без значение как казваш, че се чувстваш. При нормалното раждане са 3 дни. Като цяло не си прави планове да си ходиш бързо, гледай на първо място да е всичко наред с бебчо и с теб. Мен на 5 ден ми махнаха и конците, което беше супер, защото ми спести ходене до болницата след няколко дни.

Леко раждане. 🙂

# 98
Д-р Вецев ми каза, че при секцио си ти дават бебето веднага, и не се чака 24 часа(нали като направят прегледа и т.н.) Някой има ли прясна информация дали е така(естествено се предполага че всичко е минало наред)? Също така има ли някой впечатления от неонатологията персонала как е, защото е имало доста оплаквания преди години. Дано с този Ковид поне да са ги постегнали за хигиената, въпреки че за краткото ми чакане пред кабинета там, една служителка мина с едно бебе, шишето му падна на земята(капачката се отвори, и беше пълно), и тя си го вдигна и го сложи обратно при него, нямам съмнение че и го е нахранила с биберона от земята, после инфекции имали, антибиотици трябвали. Изписват ли уикенда и колко време е минимума за престой? Има коментари от предишната тема от края на 2020 че и след 3 дни изписвали в някои случаи. Ще раждам във вторник и не ми се иска да чакам понеделник, при условие, че се чувствам добре.

Родих на 25.02.2021 г. Секциото ми го прави д-р Вецев. След като ме изкараха от операционната, ми донесоха бебето да го гушна и да го покажа на таткото и близките по Вайбър. След това го взеха и ми го дадоха на другия ден, след като ме раздвижиха. Бяха минаи почти 24 часа. На момичетата, с които бях в реанимация не им дадоха бебетата, не знам защо, те бяха при д-р Мишел.

От неонатология и като цяло персонала за следродилна грижа, са бая киселички, но пък бебето винаги ми е било носено чисто, със сменен памперс, в чисти чаршафи. Шишетата са доста изхабени, ако мога така да кажа, личи си че са доста ползвани и изварявани. На моята мишка обаче нищо му няма. Ако знаех, по-скоро бих си взела моя бутилка въпреки че то млякото се дава готово направено.

Вецев ми беше предложил по-ранно изписване с един ден, но аз отказах. Не се чувствах готова, а и бебето беше с жълтеница и исках да видя как ще е. Приеха ме на 24.02 за планово секцио, родих на 25.02, изписаха ме на 01.03.

Изписват през уикенда. Моя позната роди там на 05.05 и ги изписаха на 08.05.
Желая Ви леко раждане ❤️

# 99
И аз мога да дам прясна информация от преди няколко часа. Като извадят бебето и му оправят пъпната връв. Педиатърът си го преглежда набързо, после го поднася да го видите и да го целунете и го отнася. Д-р Вецев специално отиде да ми го снима и да ми го прати на вайбър, за да имам снимки. Аз родих в 3ч през нощта и предполагам, че днес няма да си видя бебчето. Сигурно чак утре. Все още съм в реанимация.

# 100
Д-р Вецев какво отношение има за естественото раждане? От темата личи, че прави много по-често секцио.

# 101
  • София
Ако имате нормално протичаща бременност и никакви предпоставки за секцио, без съмнение ще родите естествено при д-р Вецев. Но повечето от бременните, които са избрали да се следят при него, са с рискова бременност..
Успех!

# 102
И аз мога да дам прясна информация от преди няколко часа. Като извадят бебето и му оправят пъпната връв. Педиатърът си го преглежда набързо, после го поднася да го видите и да го целунете и го отнася. Д-р Вецев специално отиде да ми го снима и да ми го прати на вайбър, за да имам снимки. Аз родих в 3ч през нощта и предполагам, че днес няма да си видя бебчето. Сигурно чак утре. Все още съм в реанимация.
Честита радост!Бъдете здрави!Бързо възтановяване!

# 103
Д-р Вецев какво отношение има за естественото раждане? От темата личи, че прави много по-често секцио.

Прочетете малко по-добре отговорите. Д-р Вецев е категорично ЗА естественото раждане винаги когато е възможно. В момента има хора с въпроси за секциото(като мен) и за това се обсъжда в последните постове.

# 104
Вецев е абсолютно за естественото раждане. Човекът ме чака от 8 вечерта до 2 през нощта да проимам някакво разкритие и да почне дейност, но просто аз останах на 6см и тоновете на бебето падаха и просто нямаше какво повече да чакаме затова пристъпихме към секцио. А и с тази пъпна връв не е и имало много шанс да слезе бебчето за съжаление..

Общи условия

Активация на акаунт