Раждане във II САГБАЛ Шейново (3 тема)

• 54 891
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
извинявам се ща интимния въпрос ама като напъвахте не излезе ли и от там ? Може да звучи малко смешно и нелепо но просто чисто любопитство Simple Smile

# 601
  • София/Севлиево
Аз имам въпрос към родилите секцио-колко часа след операцията ви погледнаха раната?Че мина доста време,пък никой не е дошъл да провери как са там нещата.Иначе ни правиха тоалет,мериха кръвно,сатурация и температура,провериха ни с лек натиск по корема,смениха торбичките на катетрите,но раните никой още не е погледнал...

# 602
Сега на раните какво да ви гледат, зашито , залепена е стерилна лепенка. Чак утре като ви преместят в стая ще я погледнат. Спокойно, бъдете позитивна и се радвайте на прекрасното бебенце! Желая бързо възстановяване !

# 603
  • София
извинявам се ща интимния въпрос ама като напъвахте не излезе ли и от там ? Може да звучи малко смешно и нелепо но просто чисто любопитство Simple Smile
Въпроса ти е на място, който не иска да чете да подмине
На мен преди 5г близо ми правих клизма

# 604
Лепенки си нося,но ми сложиха от техните.Казаха,че после ще ползвам моите.За бебчо само памперси и мокри кърпи.
Днес в 8:55 се роди Росен-3480 и 51 см.Златен доктор Вецев.Цял живот няма да ми стигне да му благодаря ❤️❤️❤️
Ели добър вечер.
Честито бебче🎈🎈🎈🎈🎈🎈❤❤❤❤❤живо и здраво да е малкото съкровище.
Много да ви радва и да има най прекрасното детство .🍀🍀🍀🍀⚘⚘🌷🌷🥰🥰🥰🤩🤩🤩🤩❤❤❤❤🎈🎈🎈Ели днес получихте най прекрасния подарък а именно вашия малък син.
Бъдете здрави и щастливи...
Бързо възстановяване.

# 605
  • София
На мои приятелки миналата година две в частни болници и една в майчин дом , им правиха клизма. Сега за първи път прочитам от вас,че не се прави .. или може да не се прави ...

# 606
  • София
Наистина съвсем намясто. Не знам защо не се говори достатъчно за това. Да, излизат всякакви субстанции отвсякъде. Клизмата, освен че прави по-спокойни за родилката тези моменти, понага и на бебето да напредне в разкритието преди това.
Доколкото съм запозната, в някои западноевропейски страни клизмата препоръчват да се направи у дома преди родилката да тръгне за болницата.

# 607
аз наскоро гледах ежни руски акушерки които оьесняваха по подробно защо се прави клизмата. Всъщност на времето се е правила защото са раждали по 3-4-5 жени в една зала  и нали се сещата аромата какъв може да е ако на 5 жени им излизат разни неща от не правилното място.
Отделно това било трудно за чистене и проветряване за следваща родилка. А към настоящ момент ги правят освен с цел нали все пак хигиена някаква . В един момент когато е естествено раждане говорим тази клизма помага на бебето да напредне точно както казваш ти , засилвайки контракциите и пускайки бебето по надолу да слезе . Реално примерно аз по време на цикл имам контракции ( доста хора ще ми кажат че си фантазирам но повярвайте не си) разбирасе те не са свързани с такива разкрития итн. Но и при цикл червото се чисти точно самостоятелно. То уж и при раждане се чисти само до някъде ама можеби не при всички е така. А при секциото не знам защо тук там правят но реално при коремна операция ги правят по принцип с цел превенция ако нещо не дай боже срежат не там дето трябва да не се осере всичко с лайна с извинение за езика ми. После белята е по голяма.
Но факт е че в доста държави при секцио не правят клизми. На скоро една позната роди в Тина киркова и там и казаха да си сложи свещи 2 бр ева кю и на другия ден да дойде за секцио. Аз и препоръчах микроклизми че евата кю малко по тромава ми се видя .

# 608
Честито и тук Елиии! Прекрасни новини и супер дата за рожден ден! Бъдете живи и здрави!

На мен също др Вецев каза да не ми правят клизма. Доста се притеснявах да не ми се доходи в реанимация,  но нямах никакви такива проблеми и нещата си се случиха чак когато се раздвижих на другия ден.
 Аз знаех че докторът води бебчетата в реанимация,  но той ми каза че няма как да доведе моите, защото са две. Беше ми доста тъжно да гледам как носи другите бебчета,  но наистина там няма условия за тях.

Иначе шишета ви дават в болницата колкото искате. С моето хранене на два часа, само ги тормозих хората в неоантологията, но винаги ми даваха мляко и не е имало проблем. Иначе залъгалките са си от вас, ако прецените че има нужда. Аз не носих.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 21:11 от Jessito 🍀🍀

# 609
При моето секцио  доктор Вецев вечерта ми каза да си сложа мелилакс и ако искам да откажа клизмата, но аз не я отказах ,притесних се заради упойката да не стане беля  ,Ели честито и тук сигурно вече се гушкате с малчо.  Да сте живи и здрави 🥰

# 610
  • София/Севлиево
Още не се гушкаме, защото имам проблем със ставането-все ми се вие свят и ми причернява.Даже като дойде доктора да ме вземе за смяна на превръзката щях да му припадна в ръцете.Иначе нищо не ме боли,просто не мога да направя повече от 2-3 крачки.И уж кръвното ми е 120/80 ,и шоколад ядох,и капучино пих и пак съм като в мъгла...Все пак се надявам към 4 да си взема бебока.

# 611
пий максимално количество вода за да изпиеаш упойката.

# 612
  • София
Ели,и аз бях така като ме вдигнаха за раздвижване. Всичко  ми се завъртя,а като седнах след това още повече. Като се изчисти упойката всичко ще се оправи 🤗

# 613
Момичета, моля тези, които сте били с предизвикано раждане при Вецев, драснете по някой и друг ред как е минало - за колко време родихте, болеше ли много и т.н. Много е трудно това да се чудиш между предизвикано и секцио, честно Animal Hatching Chick

И също в крайна сметка вие носихте ли помпа и ел кана за стерилизиране в багажа за Шейново? Имам чувството, че никой не си взима

# 614
Може и да и станало нещо. Да ви кажа в тоя момент не ги различих тия неща. А и да е станало, никой от екипа не е реагирал по никакъв начин. Всичко това е абсолютно нормално. Знам че звучи като за притеснение, и аз го мислих предварително, но не се притеснявайте допълнително. Не е кой знае какво. Трябва да сме спокойни и да не се стресираме излишно.

Общи условия

Активация на акаунт