Раждане във II САГБАЛ Шейново (3 тема)

• 55 702
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Честито бебче на bl00dflowerz Hug
Следя темата, но не намерих отговор на въпросите си, а те са насочени по скоро към наскоро родилите в Шейново мами.

- Възможно ли е да си взема освен нощници за кърмачки - обикновена пижамка или рокля / дълга тениска за след раждането?
- Позволяват ли носенето на бельо и трябва ли да си взема лигнин или мога да използвам нощни превръзки?
- В болницата приема ли се почерпка след раждането / при изписването предвид пандемията? Thinking
  И един малко странен въпрос - Къде всъщност стои багажът на жената по време на раждането? В предродилна ясно, а след това? Flushed Rolling Eyes

# 106
  • Варна
От моя престои до вчера (не за раждане) разбрах,че не е задължително да е кърмаческа нощница,може да е нещо удобно за родилката (предполагм и в родилното ще е така)

За лигнина питах и аз на горе и мисля,че ми писаха,че дават в началото,след това може с бельо/превръзки.

Да допълня и аз с един въпрос 😁

Интересували ли сте се на какви почерпки се радват? Солени или сладки😁

Следя темата, но не намерих отговор на въпросите си, а те са насочени по скоро към наскоро родилите в Шейново мами.

- Възможно ли е да си взема освен нощници за кърмачки - обикновена пижамка или рокля / дълга тениска за след раждането?
- Позволяват ли носенето на бельо и трябва ли да си взема лигнин или мога да използвам нощни превръзки?
- В болницата приема ли се почерпка след раждането / при изписването предвид пандемията? Thinking
  И един малко странен въпрос - Къде всъщност стои багажът на жената по време на раждането? В предродилна ясно, а след това? Flushed Rolling Eyes

# 107
От моя престои до вчера (не за раждане) разбрах,че не е задължително да е кърмаческа нощница,може да е нещо удобно за родилката (предполагм и в родилното ще е така)

За лигнина питах и аз на горе и мисля,че ми писаха,че дават в началото,след това може с бельо/превръзки.

Да допълня и аз с един въпрос 😁

Интересували ли сте се на какви почерпки се радват? Солени или сладки😁

В предишна тема четох че на торта се били зарадвали. Ние сме се спряли на шоколад (от еднометровите), инстантно кафе(за нощната смяна) и безалкохолни. На мен лично ми е странно да подарявам алкохол на лекари, но това съм си аз.

# 108
Ние преди 3 години и половина занесохме по една торта и безалкохолни в предродилно (там лежах 5 дни), неонатология и следродилно. Този път, обаче мисля да направим подарък само на АГ, който съм избрала, нямам много розови спомени от предното раждане, тогава бях без избор, скоро ще видим има ли разлика от края на 2017г.

# 109
  • София/Севлиево
Навремето в МД им носих питки и баници,че им бе писнало от сладко.Сега като му дойде времето ММ ще го мисли.
Едва ли има лекар,който да не предпочита естественото раждане.Аз също го предпочитам,но ще съм не 100,а 1000% секцио, защото никой не иска да рискува нещо да се обърка с бебе чакано повече от 9 години.А и естественото ми раждане не бе никак лесно и безпроблемно...

# 110
Родих преди 2 месеца. Можеш да си носиш своя нощница или пижама. Даже имаше една девойка с клин (и с прашки). Направи ми впечатление как е успяла след раждането 😅 Та в този ред, на никого не му пука особено какви дрехи носиш.

Относно лигнина, дават отначало. Аз нямах нужда от повече, но предполагам няма да откажат ако помолиш. Но ако искате да не ходите да търсите и молите можете да си вземете. Препоръчвам и подложки за леглото ако прокървите да не се изцапате. Сигурно ще ви дадат, но например през нощта е удобно да си имате.

Относно почерпките, занесох бонбони и соленки на неонатология и на акушерките и санитарките в следродното. На родилното - торта, соленки и бонбони. На моя лекар му занесох на следващия преглед вино и бонбони.

Багажът стои в едни шкафчета в коридора пред родилното. После ти помагат с пренасянето към стаята.

# 111
Д-р Вецев какво отношение има за естественото раждане? От темата личи, че прави много по-често секцио.

Той е ЗА естествено раждане. Аз лично го потърсих, когато разбрах, че трябва да раждам секцио по медицински причини. Изчетох цялата втора тема за аждане в Шейново и тогава се спрях на него като избор на лекар. Не съжалявам! Отново, с голяма благодарност към всички, които са отделили време да пишат по темата ❤️❤️❤️

# 112
през 1 коментар се коментира колко дни е престоя за секцио ! 5 дни е .
Здравейте
Какви 5 дни  .
Аз родих на 5 ноември на обяд със секцио и на 8 след обяд вече си бяхме във вкъщи.
Бебето се роди здраво .
Мен искаха да изпишат на 8 ноември а бебо на 12 ти при това че е здрав.
Аз естествено си тръгнах със бебето.
Въпреки че бях изписана на 8 ми бебето по документи го изписаха чак на 10 ти .
Всичко зависи каква политика има родилното.
Иначе като цяло съм доволна от болницата и от екипа на др Арабаджиева.
Леко раждане пожелавам на всички бъдещи мами..

# 113
Аз също родих при доктор Вецев, март месец секцио при мен също беше рисково и с предходно секцио не ми се рискуваше, иначе не изписаха в неделя 5 дни бях общо там. За доктора само хубави работи мога да кажа най добрия 🥰след всичко благодарение на него имам дъщеричка

# 114
Tan4eto.23, мисля че сте извадили късмет или е до определен доктор. Обичайната практика е 5дни. Вчера попитах кога ще мога да бъда изписана и ми казаха, че трябва да имам 4 нощувки и ако аз и бебето сме добре ще ни изпишат.

# 115
Tan4eto.23, мисля че сте извадили късмет или е до определен доктор. Обичайната практика е 5дни. Вчера попитах кога ще мога да бъда изписана и ми казаха, че трябва да имам 4 нощувки и ако аз и бебето сме добре ще ни изпишат.

И аз попитах и ми казаха 4 нощувки(като това включва 1вата в реанимация), и също така изписват събота и неделя. За нощувките съм го чела и преди това като практика за повечето болници да се уверят че всичко Ви е наред преди да Ви пуснат. За съжаление скептика в мен очаква че все ще измислят нещо та да се бръкнем за още 1-2 нощувки. А гледам по ценоразпис и за неонатологията искат 20 лв нощувка о.О. (X.Медицински грижи за ден) - https://sheynovo-ag.eu/informaciya/cenorazpis

# 116
Аз родих естествено. Стояхме 5 нощувки, по принцип са 3. Не сме плащали нищо допълнително. Освен ако не сте във вип стая.

И аз попитах и ми казаха 4 нощувки(като това включва 1вата в реанимация), и също така изписват събота и неделя. За нощувките съм го чела и преди това като практика за повечето болници да се уверят че всичко Ви е наред преди да Ви пуснат. За съжаление скептика в мен очаква че все ще измислят нещо та да се бръкнем за още 1-2 нощувки. А гледам по ценоразпис и за неонатологията искат 20 лв нощувка о.О. (X.Медицински грижи за ден) - https://sheynovo-ag.eu/informaciya/cenorazpis

# 117
Аз бях секцио и стояхме 12 дни защото моите бебки бяха с ниско тегло поради по-ранното раждане. Не сме платили нещо за допълнителният престой. Платих само за избор на екип.

# 118
Здравейте, искам да попитам дали има някоя мама, която е родила при д-р Василев или просто е участвал в раждането й или пък е имала някакъв допир до него като човек? В последния момент се оказа, че ще раждам при него, моята АГ няма да я има и ми препоръча и гарантира за него. Знам,че е завеждаш на патологията и съм сигурна,че е добър специалист, но ме интересува дали е разбран човек,да не е нещо дръпнат.. това ме притесняват. Сигурно пак другата седмица ще мога да се запозная с него и за това питам тук.

# 119
Др Василев изроди племеницата и племеника ми , аз имах допир с него , приятен човек е весел и забавен . Просто минах при Вецев заради разни аборти и тромбофилии .
Здравейте, искам да попитам дали има някоя мама, която е родила при д-р Василев или просто е участвал в раждането й или пък е имала някакъв допир до него като човек? В последния момент се оказа, че ще раждам при него, моята АГ няма да я има и ми препоръча и гарантира за него. Знам,че е завеждаш на патологията и съм сигурна,че е добър специалист, но ме интересува дали е разбран човек,да не е нещо дръпнат.. това ме притесняват. Сигурно пак другата седмица ще мога да се запозная с него и за това питам тук.

Общи условия

Активация на акаунт