За пиърсинга, татуировките и още нещо - 22

• 35 185
  • 524
  •   1
Отговори
# 465
Caroline_Bingley, няма нищо смешно. Щом се колебаете значи все още не сте напълно готова. Или това, което искате като татуировка не е точно вашето. При мен колебанията бяха докато реша какво точно искам като татуировка. Трябва вътрешно да го усещам като мое и като правилно. Допълнително с татуиста ми развихме идеите и той определи къде точно да бъдат направени татуировките, защото тялото не е като лист хартия. Трябва да се съобрази анатомията, мускули, вид татуировка и пр. за да може да изглежда добре. Моя съвет е, ако се колебаеш - изчакай още малко. Пробвай различни варианти и не го прави, ако не си 100 процента комфортна с решението си.

# 466
Ами при мен колебанията не са свързани със това какво искам. Аз съм наясно с това. Знам какво харесвам и какво бих си направила. Повече се чудя къде какво би стояло добре.
Проблемното при мен е идеята за вечност и че остава на тялото.
Някак никога не съм си мислела, че в един момент ще обмислям сериозно идеята за татус. Винаги съм била с крайно мнение против. Не други хора ми харесва много.
Там са ми дилемите.
Иначе самит символи са ми супер любими и си имат емоционална идея, смисъл, символика, всичко.
Нещо сбъркано има в мен. Аз за много неща съм колеблива. Самият факт, че трета година го мисля е достатъчно красноречив.
Но и фактът , че очевидно идеята не ми излиза от главата също е красноречив.

# 467
Caroline_Bingley, исках татуировка от 16 годишна. Периодично ми минаваше мисълта за това, но не знаех какво и къде искам. 18 години се чудих, и на 34 вече го реших. Първата ми татуировка е на място, което трябва специално да погледна, за да я видя. Така де, знаех, че я имам, но не я виждах често, тъй като мястото е такова, че може да бъде видяно само от мен целенасочено, от мъжа ми и от АГ-то ми. Simple Smile След време се надъхах за втора, която също не е на супер-дупер видимо място, но все пак лятото се вижда  понякога. И вече третата и четвъртата са на видими места, като последната е почти половин ръкав.
Мисълта ми е, че можеш първоначално да започнеш с място, което можеш да скриеш, ако се налага, докато възприемеш идеята за вечността на татуса. Под гърдите например е добра идея, според мен. След  време, като свикнеш, ако имаш желание за друга, можеш да си направиш на китката, на  глезена, или може би на друго видимо място.
Между другото, от всички места, по които е минавала игла, при мен най-много ме боля от вътрешната страна на китката.

# 468
  • Телиш/Плевен
Аз съм харесала малки 🌙,  🎀 и  ❤️ и 👑.
Е кое да избера, не върви всички.
И като надпис, много малък "most ardently". Това са нещата, които ми се въртят в главата. Обаче така и не стигам до решение.
Не върви всичките накуп, но поотделно защо не? Аз имам и надписи, и символи, всяка татуировка ми е отделна и означава отделно нещо.

# 469
А по време на самото татуиране не се ли слага вече нещо обезболяващо? Или вие говорите за след това, че ви е боляло?

Аз съм ходила на перманентен грим на вежди, но там иглата влиза не толкова дълбоко в кожата и изтърпях болката. Един приятел преди 100 години правеше любителски татуировки и си спомням, че като идваха при него разни момчета, си носеха бутилка твърд алкохол, за да притъпят усещането. Sweat Smile

# 470
На нито една татуировка не са ми слагали обезболяващо. Предлагали са ми лидокаин, но аз съм отказвала, тъй като той действа върху лигавици, но не и върху кожа.
По време на самото татуиране беше болката при мен, но той татуиста си ме предупреди, че това е едно от най-чувствителните и болезнени места. Плюс, че самата тауировка е доста наситена точно там, и се налагаше бая шарене с иглата. Помня, че до края на сесията буквално ме втресе. Ама се преживява, де. Даже започвам да се замислям дали да не си направя цял ръкав. Sunglasses
Татуиста, който ми прави последната татуировка е татуиран и на главата, тоест почти цялата му глава е татуирана, та каза, че като цяло там е най- най- болезнено.
За мен лично, най-досадното е докато се обелят коричките.

# 471
Полудявам направо, моята последната сега тъкмо започна да се бели и сърби убийствено, едвам издържам.
Боли по време на татуирането, след това болката е минимална. Сърбежът обаче е нетърпим после.

# 472
  • Бургас
Има си лидокаинови кремове за преди татуиране. Маже се мястото, завива се с найлоново фолио и се стои около 2 часа. Определено имаше ефект при мен първият път. Тъй като татусът дойде по-голям от предвиденото, на мястото нетретирано с крем кожата  доста се зачерви и си болеше осезаемо.
Иначе зависи от прага на търпимост. Моят е нисък принципно, но последния път се учудих от себе си, тъй като едната сесия ми беше около 10 часа!!!, а другата около 8. Най-много болеше в района на лакътя и свивката на ръката. Китката също е болезнен участък при мен. Останалата част на ръцете си ми беше ОК, а на ухото беше гадно само заради вибрациите, иначе болка нямаше.
Сърбежът после е също толкова неприятен, а при мен е съчетано с чувствителна кожа и алергии и сега се боря с тях Grinning  Луда работа това нашето Joy

# 473
  • Телиш/Плевен
Индивидуално е това с болката, но сърбежът мисля, че би докарал всеки до лудост. На мен винаги това ми е бил най-големият проблем. Satisfied

# 474
Аз също лесно алергизирам, даже и от тъмни бои за коса. Затова имам едни притеснения, че и от туша мога да цъфна с алергия.

# 475
  • София
При мен усещането е като от охлузено.
Сърбеж не съм имала никога.
Боли на ребра, по кости, отвътре на ръце, бедра.
Разбира се зависи от дебелината на иглата, с която се работи.

# 476
Също доста досадно е постоянното мазане. И е важно, ако татуировката е на място, което не можеш сам да достигнеш, да имаш услужливо другарче, което да се притичва на помощ.

# 477
И при мен усещането е за охлузване. После сърбежа е направо побъркващ. Единственото нещо, което ми помагаше е да потупам мястото, не рискувах да го почеша.  На цял ръкав, включително пръстите, най-болезнено беше около подмишницата при мен, останалото бе съвсем търпимо (китка, лакът, фаланги). Забелязах, че ако си добре хидратиран и не отиваш на празен стомах (веднъж имах глупостта да го направя) сесията минава леко и с не толкова дискомфорт.

# 478
На мен доволно количество арменски коняк, почерпка от  татуиста, ми се отрази много добре. Joy

Да  питам тези, които имат тату на пръстите - от колко време имате, и изменил ли се е цвета? Тъй като имах идея, която още не ми е минала за татуировка там, но двама татуисти са ми казвали, че там боята не държи.

# 479
На мен доволно количество арменски коняк, почерпка от  татуиста, ми се отрази много добре. Joy

Да  питам тези, които имат тату на пръстите - от колко време имате, и изменил ли се е цвета? Тъй като имах идея, която още не ми е минала за татуировка там, но двама татуисти са ми казвали, че там боята не държи.

Имам от една година. Цвета не се измени, но тушът не хваща навсякъде. Правим ретуш покрай другите татуси. Дори сега трябва да отида, защото е избледняло. Т.е. ако ще правите, имайте предвид, че трябва да повтаряте.

Общи условия

Активация на акаунт