За пиърсинга, татуировките и още нещо - 22

• 35 156
  • 524
  •   1
Отговори
# 510
  • Light of Zartha
Има и едно по-бюджетно от бепантен и е на същият принцип. На vzk от лили. Пантенол. Към 6лв беше последно като купувах. Повече ме изкефи, защото иначе бепантен е много голяма разфасовка

# 511
Хм... не знам, аз фолиото повече от няколко часа след направа не съм държала и при двата ми татуса. Не бих казала, че ми е чувствителна толкова кожата, но винаги си се бели и после всичко е наред. Поседният път ползвах едно като пяна, което татуиската ми даде, преди това не помня какво беше. Сигурно нещо като бепантен. Как така ше стои толкова време фолиото и няма да мажеш татуировката през това време? Не претендирам, че разбирам много, ама нали мазането помага на кожата да заздравее по-бързо?

# 512
Махнах го на 4ия ден защото след интензивни танци се изпотих стабилно и под него имаше пот, от която много ме засърбя кожата.

Попитах татуиста ми, каза - давай под душа и я отлепи с леко топла вода. Без проблеми отмих и размазването. Нищо страшно, всичко поразмазано си се отми. Нито кожата ми беше червена, нито болеше и сърбеше, нищо.
Фолиото предпази абсолютно перфектно, без зачервяване, подуване и прочие, докато го носех.
Тип "втора кожа" носи се 3-5 дни. Има такива Simple Smile
Сега се мажа малко с вазелинче и винаги със слънцезащитен. Нямам и едно зачервяване при моята чуствитлна кожа на деколтето.

*проверих ги, има различни видове фолиа:
https://blindreasontattoo.com/pages/aftercare

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 14:09 от AniNe

# 513
Махнах го на 4ия ден защото след интензивни танци се изпотих стабилно и под него имаше пот, от която много ме засърбя кожата.

Попитах татуиста ми, каза - давай под душа и я отлепи с леко топла вода. Без проблеми отмих и размазването. Нищо страшно, всичко поразмазано си се отми. Нито кожата ми беше червена, нито болеше и сърбеше, нищо.
Фолиото предпази абсолютно перфектно, без зачервяване, подуване и прочие, докато го носех.
Тип "втора кожа" носи се 3-5 дни. Има такива Simple Smile
Сега се мажа малко с вазелинче и винаги със слънцезащитен. Нямам и едно зачервяване при мойта чуствитлна кожа на деколтето.

*проверих ги, има различни видове фолиа:
https://blindreasontattoo.com/pages/aftercare
И аз съм носила такова фолио около 5 дни, защото татуировката ми е доста голяма и е на бедрото, а аз нося униформа, и когато споделих на татуиста, каза задължително с фолио. Иначе на всичките ми други татуировки, които са по-малки и на места, на които не се търкат толкова в дрехите съм носила 2 часа фолио.
P.S. Честито, много е хубава!

# 514
Само да вметна, че слънцезащитата се започва след като вече се е обелила и зарастнала. Преди това не трябва да се излага на слънце.

# 515
Само да вметна, че слънцезащитата се започва след като вече се е обелила и зарастнала. Преди това не трябва да се излага на слънце.

Още като отидох попитах дали е добра идея да правя татуса сега. Той ме попита дали смятам да ходя на плаж, море (солена вода) идните две седмици да се пека директно под слънцето. Съответно не планирам.
Просто каза да не вървя разбира се дълго време под слънцето първите две седмици. Да си мажа вазелин или бебантен и като махна фолиото да мажа със слънцежащитен.

Не виждам нещо да се е случило. Личи си и по снимката, всеки ден излизам на работа около 12ч и ходя по спирки, но внимавам. Даже мисля, че всичко може и да се е обелило още с отлепването и след това, незнам. Цялата е абсолютно гладка освен на едно място, което е с размер по-малко от мравка сигурно. Просто е като кожа татусът вече.

# 516
Ако е заздравяло вече, можеш да мажеш, да. Ти си го усещаш най-добре.

# 517

Още като отидох попитах дали е добра идея да правя татуса сега. Той ме попита дали смятам да ходя на плаж, море (солена вода) идните две седмици да се пека директно под слънцето. Съответно не планирам.
Просто каза да не вървя разбира се дълго време под слънцето първите две седмици. Да си мажа вазелин или бебантен и като махна фолиото да мажа със слънцежащитен.

Не виждам нещо да се е случило. Личи си и по снимката, всеки ден излизам на работа около 12ч и ходя по спирки, но внимавам. Даже мисля, че всичко може и да се е обелило още с отлепването и след това, незнам. Цялата е абсолютно гладка освен на едно място, което е с размер по-малко от мравка сигурно. Просто е като кожа татусът вече.

След всяка една интервенция, трябва да се пази кожата от слънцето. За да не се получи увреждане на кожата в последствие. Nerd

# 518
Ох, тотално се оплетохме май. Последно и приключваме с мен Simple Smile
Разбира се, че я мажа и поддържам, и се грижа за нея, със сигурност я пазя особено в тези жеги. Иначе щях да съм се обринала и зачервила до сега.  Спокойно, все пак е рана Simple Smile
Поддържам я, все пак е на една седмица, както ми беше и препоръчано и нищо й няма за момента Simple Smile

# 519
  • Somewhere far away
Аз лично не бих си направила през лятото, но всеки си преценява.

# 520
Аз мойте все лятото съм си ги правила ... Още съм жива 😁 ! Явно тогава ми идва музата 😑.

# 521
  • sofia
Здравейте , може ли да ми препоръчате татуист в Младост София - ако сте доволни от такъв - Благодаря

# 522
Аз мойте все лятото съм си ги правила ... Още съм жива 😁 ! Явно тогава ми идва музата 😑.
Аз, дори след най-голямата на ръката, ходих на море. Никога не съм държала фолио. Пазя чисто, мажа с крема и толкоз.

# 523
  • Light of Zartha
Здравейте , може ли да ми препоръчате татуист в Младост София - ако сте доволни от такъв - Благодаря

Криси Петрова в младост 3. В тупика зад лидл на улица Александър Паскалев

# 524
Момичета, препоръчайте ми татуист жена около Стара Загора.Само мъже има тук.....а аз нещо не съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт