Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално? -Тема 54

• 54 581
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, чета ви от известно време и виждам , че сте на вълна инвестиции. Моля ви за съвет, имаме ипотечен кредит , и същевременно поспестихме парички, да изпратим поне половината кредит . Сега се чудя да инвестираме ли събраните пари в малък имот или да връщаме кредита предсрочно.  Предвид коментирано от вас , че идва инфлация, кое е по -добре според вас.
Ако имате пари за малък имот без кредит, купете го, вместо да изплатите стария кредит. С два кредита обаче в криза е рисковано, утре, ако се променят условията, ще можете ли да плащате по-големи вноски?
Не е точно инфлация това, което идва. Защото заплатите не се вдигат. Банките са с невероятно ниски  лихвени % на кредитите, за държане пари в банка няма изгода. Цените на имотите са високи, докато не се промени лихвения % и може още по-високи да станат, т.е. не се знае дали сме стигнали максимума.

# 511
Стига с тия проценти и кредити. Това са много малка част от купувачите.
Банките са пълни в кеш, след като хората на пътуваха, стояха в къщи и т.н.
Високите лихвени проценти няма да обърнат пазара.
Просто в един момент, хора ще се замислят струва ли си 2000 евро на квадрат в BG  за инвестиция. Всяка цена си има предел, който хората отказват да дадът.

Както някой писа, цените в Бургас гонят софийските. Следя няколко апарамента там. Единият не се продаде над 60 дни (ново строителство, втора линия до морето). Вдигнаха цената и още е на пазара. Тези мантри, че се избиват купувачи за тотален ремонт и чакат на опашка не ги видях. И в сайтовете на стротелните фирми в Бургас, стоят непродадени апартаменти. Бях на място и обикалях в търсене. Избор има, но хората се ослушват и им се виждат много парите. Бургас не е Силиконовата долина.

# 512
  • София
Ние миналата седмица гледахме един апартамент в Хладилника - първият от много време, който не е крив (първи етаж и т.н.), с добри разпределения, без особени компромиси. Цената на кв. нормална, но е голям и общата сума ставаше голяма. Обаче 4 стаен без гараж и без въобще гаражи в сградата. Очевидно е имало върволица от хора, продаде се за точно 4 дни. И се чудя колко далече сме и ние от търговете за читаво старо строителство. Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 01:24 от Не се сърди, човече

# 513
Ние миналата седмица гледахме един апартамент в Хладилника - първият от много време, който не е крив (първи етаж и т.н.), с добри разпределения, без особени компромиси. Цената на кв. нормална, но е голям и общата сума ставаше голяма. Обаче 4 стаен без гараж и без въобще гаражи в сградата. Очевидно е имало върволица от хора, продаде се за точно 4 дни. И се чудя колко далече сме и ние от търговете за читаво старо строителство. Simple Smile
Каква беше офертната цена на кв.м.?

# 514
Здравейте,

Искам са да съобщя за брокер измамник - Мирослав Симеонов 0896926886
Ако попаднете на него не си наемайте апартамента.

Напуснала съм повече от месец апартамента и той не отговаря нито на адвоката ми нито на мен и не иска да върне депозита. През цялото време е некоректен и гледа да измъкне всяка стотинка от човека.
Също ме тормозеше да се изнесе по-рано от оговорената дата, за да се нанесе новия наемател. Заплашваше ме, че ще ми изхвърли мебелите.

Поздрави,
Димитрина

# 515
а защо трябва да върне депозита, въобще не става ясно какво е 'сгрешил' този брокер?

# 516
Dimitrina, опиши по-подробно ситуацията, защото наистина не става ясно. Изнасяш се от нает апартамент и си търсиш депозит даден при наемането ли? Депозит обикновено се дава на собственика и той има отношение да го възстанови, а не брокерът, но като липсва информация, ние може само да гадаем.

# 517
  • София
Ако брокерът е упълномощен да управлява имота, то и депозитът е у него. Има и такива случаи.

# 518
  • София
Каква беше офертната цена на кв.м.?

1500 евро.

# 519
На този брокер ми дава агенция ИНВЕСТОРС-ГРУП и sofiaimot.com - Sofia Imot Ltd , а ти скейтбордисче с ролери коректна ли си била по договора за депозита?  😊

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 13:26 от queenn

# 520
пф сега видях, че блд са пуснали продажби на новата им сграда в ман ли и в бояна с очакван акт 16 2023.

Ман ли по 1.5 на квадрат, а в бояна по 2к. Какво се случва ? От октомври търсим жилище и то май по на оферта с нисък наем и да си пестим.

Апартаманти, които в ман ли ги пускаха по 115000 евро в предната сграда и то вече на строеж, сега им искат 140 000 евров новата. За 7 месеца разлика говорим. 35% отгоре

# 521
Сега е момента. И аз да съм, че вдигна не с 35, ами с 50% щом има плащачи, даже опашки.

# 522
  • София
пф сега видях, че блд са пуснали продажби на новата им сграда в ман ли и в бояна с очакван акт 16 2023.

Ман ли по 1.5 на квадрат, а в бояна по 2к. Какво се случва ? От октомври търсим жилище и то май по на оферта с нисък наем и да си пестим.

Апартаманти, които в ман ли ги пускаха по 115000 евро в предната сграда и то вече на строеж, сега им искат 140 000 евров новата. За 7 месеца разлика говорим. 35% отгоре
И при нас в Банишора вдигнаха цените в комплекса, в който купихме, доста осезаемо. Но всичко се продаде. Това е положението, щом има кой да ги даде...

# 523

Т.е. 1500 е/кв.м за нещо в квартал, където няма свестни улици и което в момента е само на чертеж, а след 2 години евентуално може да го получиш на шпакловка и замазка? Явно България пак е станала Швейцария на Балканите Simple Smile

# 524

Т.е. 1500 е/кв.м за нещо в квартал, където няма свестни улици и което в момента е само на чертеж, а след 2 години евентуално може да го получиш на шпакловка и замазка? Явно България пак е станала Швейцария на Балканите Simple Smile
Явно е така, вадят парите и пазаруват на едно Simple Smile
Скоро чух и за къщи някъде в Панчарево за по 700К без ДДС ??!!
Сигурно и те ще си намерят купувачи.

Общи условия

Активация на акаунт