Три сезона отминават, ЮНИ с бебе ни дарява!

• 15 037
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Мерси за съвета, пуснах списъче. Дотук сме 13 бъдещи мами с термини между 2ри и 22ри юни.

# 91
Ехааааа колко много сме станали newsm44 Добре дошли на новоте мами newsm51
И при мен май вече започва неразположението-за събота и неделя пътувахме в провинцията и вчера на връщане имахме няколко паузи за повръщане,а и днес хич не ми беше наред и само като си помислех за някаква храна и ми се повдигаше.А кръста само как ме болииии,но стига съм се оплаквала ще го преживеем някак си най-важното е мъничките ни бебчета да ръстът здравички

# 92
  • Бургас
Привет сладурки
Толкова са хубави тези първи трепети и като ви чета ми става едно такова мило.

Аз за повръщане (понеже до 4м беше ад и незнаех къде се намирам) ми помагаше сок от лимон с малко захар (лелеееееее като си спомня колко лимони съм изяла и ми докиселя в устата)

Целувки и лека вечер

# 93
  • Варна
Надявам се, че ще ви е интересно да прочетете извадка от книгата на Грентли Дик-Рид "Раждане без страх", написана през 1930 година, на която се основават съвременните "модерни" методи за спокойно и безболезнено раждане:

Раждане без страх – Грентли Дик-Рид

Бременната жена няма причина да променя обичайния си начин на хранене, ако той и е осигурявал добро здраве. Организмът и е свикнал с него и резките промени могат повече да навредят, отколкото да помогнат. Да се пропускат хранения или да се пази строга диета, за да се избегне трупането на килограми е глупаво и вредно за здравето.

Вегетарианките може да не добавят нищо към храната си, ако консумират достатъчно белтъчини. Обикновено лекарите са по-доволни от тях, отколкото от запалените месоядки, защото последните често се скъпят за плодове и зеленчуци. Ако жената е свикнала да яде месо, по-добре да употребява риба и пиле, а не говеждо, свинско или овче месо. За гарнитура препоръчваме салата, а не картофи или макарони.

Течностите способстват за усвояването на другите продукти. Важно е да се получават достатъчно белтъчини, за предпочитане от нетлъсто месо, яйца, мляко, грах, боб, ядки. Покълналата пшеница е прекрасен доставчик не само на белтъчини, но и на витамини от група В. Мазнините са необходимо гориво за получаване на енергия и топлина. Много мазнини се съдържат в сметаната, маслото, сирената, някои видове месо. Въглехидратите също са източник на енергия, най-добре да се потребяват в непречистен вид – картофи, мляко, неолющен ориз, пълноценни зърнени храни, нерафинирана захар.

Бременната жена силно се нуждае от желязо, калций, фосфор, йод, други микроелементи и всички витамини. Храната трябва да включва риба, дроб, мляко, зърнени храни, пресни зеленчуци и плодове.

Някои лекари съветват да се пият допълнително витамини и неорганични вещества, като цинк, фолиева киселина и особено витамини С и Е. Фолиевата киселина е от групата на витамините В. Получила е името си от наименованието на листата на зелените растения. При готвене, консервиране и дълго съхранение на продуктите фолиевата киселина се разрушава. За да се усвоява правилно от бременната жена, в диетата и трябва да влизат и цинк и витамин С.

Да се пуши и пие алкохол е най-малкото неразумно! Изследванията показват, че пушенето по време на бременност води до:
недоносване;
преждевременно раждане
раждане на деца с ниско тегло
белодробни заболявания

Пушенето води до стесняване на кръвоносните съдове, намаляване достъпа на кислород и хранителни вещества към всички органи, включително и матката, а следователно – и детето.

# 94
Здравейте , и аз ще се включа в тази тема , защото очаквам бебе на 11.06.2007г. То ще ми е второ , защото имам вече един юнак на 4г.и полувина. Много съм щастлива ,че ще ставам мама за втори път. Пожелавам лека бременност на всички жени , който очакват бебета .

# 95
Мерси за съвета, пуснах списъче. Дотук сме 13 бъдещи мами с термини между 2ри и 22ри юни.

Хе, хе, много гот, какво списъче се заформи, надявам се още попълнения да се включат.
Моят термин последно е 19. юни, ако можеш да го коригираш, ако не - в някоя от следващите ни теми.
Надвям се всеки да се влкючва по-редовно и да споделя разни важни неща, за да можем да си помагаме взаимно с информация  bouquet

# 96
Момичета, привет!    bouquet 
Ходих вчера на преглед, докторът потвърди бременнността!  Grinning
Не ме гледа обаче на ултразвук. В четвъртък ще ходя, дано всичко да е наред.   Praynig
Вие ходихте ли вече на ултразвук? Какво ви казаха? Чудя се, дали вече ще може да чуе сърчице?  newsm78  И също  така искам да питам дали някоя от вас е била на вагинален ехограф (то същото ли е като ултразвук?  Embarassed ) и дали боли ... ? абе, нещо съм се притеснила... ама ще се оправя...
Добре дошли на всички нови!  Hug 
Иначе, от вчера започна да ми става лошо, още не съм повръщала, но бях на косъм... такива ми ти работи..
Лилибонче, супер е списъкът! Нека бързо да се допълва!

# 97
Здравейте и от мен!
По мои изчисления термина ми е 8.06.2007г. Вече бях на доктор за сега всичко е наред, но ми е много притеснено, защото вече имам случай на кухо яйце....дано този път всичко да е успешно. Ще се радвам да обменяме опит...успех на всички и се пазете от грипа!!!

# 98
Здравейте и от мен!
По мои изчисления термина ми е 8.06.2007г. Вече бях на доктор за сега всичко е наред, но ми е много притеснено, защото вече имам случай на кухо яйце....дано този път всичко да е успешно. Ще се радвам да обменяме опит...успех на всички и се пазете от грипа!!!

Здрасти:)
добре дошла и стискаме палци всичко да е наред  bouquet

# 99
Здравейте и от мен, аз довечера съм пак на преглед, дано всичко е ок
Здр, Алгара и аз имах кухо яице миналата година, спокойно всичко ще е наред, това рядко се повтаря.
Лилибон -мен сса ме гледали на вагиинален ехограф, спокойно не боли, малкое неприятно, но НЕ боли.С него се вижда по-добре при ранна бременост спокойно всичко ще е Ок.

# 100
Сърдечни тонове могат да се видят от 7та седмица. Ние вчера ги чухме  Heart Eyes
Като казвате, че не ви гледат на ехограф как установяват бременността?  Rolling Eyes

# 101
Шушу, ами моят доктор опипа шийката на матката или нещо такова... и по нея ми каза, че съм 5-6 седмица. Аз имах чувството, че беше обикновен гин. преглед. Но ще видим в четвъртък какво ще покаже ехографът...

# 102
Извинявам се, имах предвид Шоши, не Шушу.   Embarassed  Не зная откъде ми хрумна този ник. Извини ме.
(днес нещо май пак имам проблем с мисленето и паметта  Embarassed )

# 103
  • Варна
bosilek, първото тримесечие е противопоказно да ти правят гинекологичен преглед. Може само ехограф. Не искам да те плаша, но така може да се предизвика спонтанен аборт( Praynig това да не се случва на никой).
Естествено аз не съм лекар, но това го знам от добри специалисти Peace

# 104
  • Варна
Добре дошли на новите мами!
Попълвам списъка винаги, когато пристигне добра новина!

bosilek, преди 16 години бременност се установяваше САМО с гинекологичен преглед, защото ехографите бяха рядкост, тестовете ги нямаше. Така че не се тревожи, един преглед не е по-тежък от весела игра в леглото с таткото и не мисля, че е страшно. Спонтанните аборти в ранните седмици са най-вече от хромозомни аномалии на плода.

Лек ден на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт