Коликите свършват вече, весело е ЮЛСКОТО човече

• 10 771
  • 317
  •   1
Отговори
# 135

здравейте, до сега не бях писала, но реших че трябва да се включа.моето бебче е на 2м.3седмици. ние вече ядем само полдове пюрета и сокчета ,но имаме проблем със акито. ние сме на смесено хранене и когато му дам фризолак или др. такава храна се запичаме и не ходи по3дни сега сме на фризовом но не знам до кога. има ли някой със такъв проблем

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 13:32 от isi_kam

# 136
Писах-писах и всичко изчезна!  #Cussing out
Хайде пак наново.  Tired

Здравейте и честито на всички празнуващи днес и на тези, празнували наскоро!   bouquet
На Кети и Изи им се сърдя, щото ми се обадиха и не обелиха и дума, че и двете са с поводи да празнуват, та да им изпратя поне по някой целувчан по телефона.  Crossing Arms
Иначе се радвам, че са се харесали с Драганов. Определено е пич. Дано и лесно да са го открили, че забравих да ги предупредя, че си е маскирал кабинета с табела "Кардиолог".  Laughing Изи, радвам се, че в крайна сметка Кабчо е добре.  Hug А Евка пак като е минала само с плакане... Йоана го наака (доктора), тъй че... можело е и по-зле.  Laughing

Лошата новина днес около нас е, че всички вкъщи изкарахме грипа с повръщането и разтройството и тъкмо когато си мислех, че само Джочко ще се размине, обстоятелствата ме опровергаха. Преди малко имаше слуз в изпражненията. Те самите са с особен мирис. Ака често и повръща по-често от обичайното. Поспалива е, но насън проплаква и се свива. Няма апетит. Наш'та педка постави диагноза "колики"  #2gunfire. Но аз мисля, че е моето грипче от миналата седица, дето сега пък мъчи татко й. Понеже с това повръщане и небудене за папкане се опасявам да не гладува, сега я слагам на гърдата буквално на всеки час и затова ще пропуснем разходките днес. Пък и по-честото хапване за моето изключително кърмено бебоче значи повече имунитет, та се надявам по-бързо да се оправи. Все пак довечера ще викам частния педко да я прегледа и потвърди моята диагноза (брех, че съм един док, бееее). Той лекарства на толкова малки беби е против да се дават, но поне за няк'ви витаминки, хранителни добавки, нещо такова да ме ориентира, че да подсилим малкия Чочи във войната му с грипа. Ще питам и за противогрипна ваксина, виждам тук, че и други се интересуват... Стискайте ни палци да се оправим бързо, че утре сутрин пътуваме за вилата да се радваме на последните хубави дни преди зимата.  Grinning

Ели, работя, въпреки че си получавам и то солиден болничен, а сега като мина на майчинството, ще взимам и част от заплатата си и без да ходя на работа (уговорка с шефа просто). И все пак работя! Не за допълнителните доходи (таткото ни не би уважил такава причина и ще има войната на семейство М), а защото не искам да излизам от ритъм, защото си харесвам работата, защото си обичам колегите и имам нужда да съм с тях по малко, защото мога да си позволя да го правя, въпреки че съм с бебе, защото липсата на динамика и еднообразието ме убиват и т.н., и т.н. Не мисля, че това ме прави лоша майка, тъкмо напротив, аз съм щастлива, тя - още по-щастлива, в офиса е съсипват от внимание и й е ужасно интересно, всеки път получава още и още подаръци, а возенето в кола й е любимо... Да ми е жива и здрава! Плюс това така има цели двама дядовци в повече- дядо-шеф номер 1 и дядо-шеф номер 2, много лелички, чичковци, каки, батковци...абе род - бол!  Mr. Green

Вииинаги пиша много....  #2gunfire Извинете ме... Embarassed

Чао и целувки!

# 137
Опс... малко съм прекръстила доктора  Embarassed
Трябват ми координатите на Драганов. Мерси

# 138
# 139
  • somewhere over the rainbow
Голям фен сме на плодовите, яко се сърди докато напълним лъжичката. 
Joy Същата работа е и при нас  hahaha Ние сме на Ганчев. Те на Хип не са ли скъпички бе? Money newsm78

# 140
Моята принцеса снощи много приятно ме изненада  Heart Eyes Яде в 21:30 и спа чак до 06:40. После хапна и пак спинка до 11:15. Сега обаче като смятам колко хранения и се очертават така ги броя 5 newsm78 така ли трябва да е?
Вчера едната баба ме "информира" да съм знаела, че ако аз съм настинела то и беба веднага и тя?! Много ме съмнява тая работа, ама като нямам факти замълчах. Само се сетих че в кърмата има антитела, които предпазват и евентуално затова не би трябвало и детето да се разболее...
Аз да ви кажа направо ги хвърлих в недоумение с това късно захранване  Crazy Предполагам всички се бяха приготвили да дават акъли и да готвят манджи на беба и като чуха 5 месец захранване компетентността изчезна и какви ли не атаки ми хвърлиха, но аз твърдо ги отблъсквах и казвах, че педито също е на моето мнение и аз нея смятам да слушам  Naughty

# 141
Пипи, ако сте на АМ е нормално акито да мирише доста по-лошо. Кърмаческото аки мирише на вкиснато, това от АМ си мирише почти "човешки" - причината - точно както и при сокчетата това е несвойствена храна за бебето и организмът реагира.
Хм... newsm78 Айде аз пак да не се съглася тук, нещо логиката ми се губи Blush Хората,т.е. ние,несвойствена храна ли ядем? newsm78 Различна от кърма да,но чак пък несвойствена...Май йогата звучи по-правдоподобно. А ето,lala казва,че са на АМ и пак миришат "бебешки" акитата,т.е. на вкиснато.
На консултацията ни сложиха само на капките ваксината-Полиомиелитна ли е ква е ooooh! ДТК-то я нямаха в наличност. Та другата седмица пак ще ходим,да ни боцкат Twisted Evil

# 142
Асе, дай моля те съвет коя тема за захранването да гледаме, защото има какви ли не- по гръцки, по американски, по селски, по влашки  Crazy Joy
smile3532 smile3532 smile3532 XA-XA-XA
По влашки захранването го знам...- всички във Видин са на кисело мляко

# 143
marine, цилоксана го капем от два дни-още не съм забелязала ефект-рано е. Всяко лечение очната лекарка ни назначава за по 10 дни, т.е . 10 дни капки и масаж,10 дни почивка.Уж ни увери, че това ще е последно Praynig
Хм..., ние акаме на ден два, а сме само на кърма.Вода отказва,а и чайчето вече не го иска Crossing Arms, но не се напъва, не се и запича Naughty
Veli_M , Марти много се кефи на това упражнение-само му подавам два пръста и сяда,а физиономията е шаслииииваааа hahaha,но още е много рано.Много са опасни бебоците вече, оставям го на едно място , а го намирам на другия край и то по корем Shocked .

# 144
Абе момичета,я да ви се скарам малко Mr. Green Чувствам се леко пренебрегната Cry Често се случва да питам нещо,а после все едно глас в пустиня. Ето,само онзи ден задох 4-5 въпроса и само една мама ми отговори само на един от тях Sad Мойта работа е като "Говори си, не ми пречиш" hahaha А в същото време по няколко пъти четем кой кога ака и кой кога яде. Както lala казва,наистина май изкукуригваме Crazy Joy Joy
Та това ме тормози от известно време...
Ние вече сме на Молфикс,добри са и като качество и като цена.
Чао и цунки на бебоците! Hug
П.П. Ще кажете на който не му харесва,да не чете...и ще сте абсолютно прави Laughing

# 145
  • Варна
Здравейте.  bouquet
Благодаря на свсички които ми отговориха за АМа newsm51
колкото и да не ми се иска ми се налага да дохранвам Cryна мъника ми не му стига и това е.отначало започнах с Аптамил1 но га повръщаше на фонтан и сега взех Фризовом,засега нямам оплаквания.За щастие не се налага да давам на всяко хранене newsm44.правя всичко възможно да я нормализирам кърмата дано да успея и да се върна в редиците на мамите каито изцяло кърмят бебетата си. Praynig
Някои ме беше питал на какъв доктор съм ходила за гърдите,право да си кажа не знам как се казва точно.прави ехо само на гърдите.и при мен болките бяха от задържане на кърма.педито ми го препоръча като и казах че ме болят гърдите,но неможеш да отидеш с направление,плаща се.тук е 20лв
по въпроса за акането ние и като бяхме изцяло на кърма и сега си акаме по 3,4 пъти на ден.помперс през нощта сменям само ако е наакан

Честито със закъснение на всички празнували тези дни.

Да сте много здрави и щастливи
Честито и на всички месечковци
Да са много послушни и поспаливи.и здравички разбира се
IvelinaM дано всичко да е наред при вас  bouquet
засега това,че дългът ме зове smile3541

# 146
  • Варна
N_A_N,да ти кажа аз чета много съсредоточено всичко написано,но докато пиша забравям половината неща които съм искала да напиша Embarassed.занапред ще си водя бележки Hug

# 147
Нан не се фиктирай толкова де  Hug
Който може да ти отговори,отговаря.Искам да кажа че ако не сме запознати с нещата за които питаш или не достатъчно запознати по-добре да не даваме мнение,нали така  Peace

Нарина  тук ще се изкажа за твоят случай от опит.
Не бих те съветвала да слушаш разни баби и прабаби/тях по-може/.
Дръж се за мнението си до край.А това че ще заразиш бебе  Naughty
В последната седмица преживях хрема,кашлица,храчки,гнойна ангина,38,5 Т ,за капак херпес на устата ... и според свекито трябва да слагам маска кога то съм с Галко  #Crazy
За мой най-голям късмет  Praynig и благодарения на Бог бебчо не закачи нито едно от изброените.Та кърмицата си е кърмица.
Така си го обяснявам аз  Hug

N_A_N,да ти кажа аз чета много съсредоточено всичко написано,но докато пиша забравям половината неща които съм искала да напиша Embarassed.занапред ще си водя бележки Hug

И аз така  ooooh!

# 148
Здравейте мамита! Максималният днес става на 3 месеца, та реших малко да го похваля: ужасно е пораснал! Суче като шампион и е много добричък! Завива се през глава и така заспива, през нощта се събужда за да суче и аз го оставъам понякога при мен  в леглото. Много е гальовен и предпочита да не си закопчавам пижамата след като го накърмя, а да го гушкам гола...   малък ама мъж! Laughing По-големият мъж преди да отиде на ясла също се вмъква при нас в леглото и с най-големият стават трима мъже в леглото ми! После как денят ти да не е хубав?!
Аз давам само кърма и за захранване и през ум не ми е минало още. Баткото направи атопичен дерматит и едното предположение беше ранно захранване, макар че го захраних на 4,5 месеца. Някой май питаше за дерматита... Аз ходих при Ангелова (дерматолог) от 29-та и с нея разрешихме проблема за около месец.
И аз бих искала координатите на д-р Драганов.
Айде целувки по фонтанелките!

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 12:57 от Pingwina

# 149
Нан не се фиктирай толкова де  Hug
Който може да ти отговори,отговаря.Искам да кажа че ако не сме запознати с нещата за които питаш или не достатъчно запознати по-добре да не даваме мнение,нали така  Peace
Ама разбира се,че е така Hug Но много мами дават АМ,а никой не ми отговори за колко време стига една кутия. Никой не е и длъжен,де Wink Ама карай...оплаках се,мина ми,друго-здраве Heart Eyes
А що се отнася до кърменето и настинките на мама-незнам точно,но е логично бебо да не се зарзи...нали получава антитела точно към вирусите на мама baby_neutral Ама знае ли човек...да не дава Господ Praynig

Общи условия

Активация на акаунт