Коликите свършват вече, весело е ЮЛСКОТО човече

• 10 575
  • 317
  •   1
Отговори
# 225
Леле, мале, колко сте изписали..наистина ми отне време, но ви прочетох всииичките  Heart Eyes

Пламена се появи съвсем неочаквано, но определено зачената в Кайро (на първия ден от почивката ни в Египет)   Flutter Засякох бременността още на 2-рия ден от следващия цикъл, който така и не дойде. Очертаваше се да е лъвче, а по китайския календар - куче...и странното е, че това са моите 2 зодии, но тя избърза малко и се появи раченце!

Я сега да питам нещо: колко мл. трябва да яде на ден бебе на близо 3 месеца?Писах по горе, че малката яде 5 пъти х 130мл. Това как ви се струва?Иначе не съм забелязала да лакомее за още  newsm78

# 226
  • ES
Здарвейте и от нас

За4еването на малкия беШе пове4е от планирано. Правихме го цяла година. Бях се поот4аяла и запо4нах да търся лекарска помоШт. На 22.11 имах 4ас за преглед в кабинет за семейно планиране, гледаха ме на ехограф за да изклу4ат миома и добре 4е не са ме бъркали, заШтото съм била бременна. Докторът ми каза, 4е тези изследвания по4ват от мъжа и ми беШе дал пластмасово буркан4е за спермата на мъжа ми, назна4и ми дата, да се занесе в лабораторията и после с резултата при него. Дата за изследването беШе 12.12, аз ве4е знаех 4е Ште имаме бебе. УплаШили се семенцата на мъжа ми  Laughing па реШили да действат. Брат му и те сега 4акат бебе, като разбраха, 4е Ште имаме ние, 4е да не останат по-назад. Тяхното Ште е моми4енце, а понеже наШето е мом4енце, мъжа ми казва видя ли бързата работа срам за майстора (без да се обиждат моми4еШките мами). Ама то било много хубаво да си имаШ дете бе, как до сега все съм отлагала по една или друга при4ина. И аз си мисля за второ, макар 4е както казва Лала все Ште те е страх за болката.
4ао

# 227
здравейте и от мен .отн  bouquetосно колко трябва да се храни аз и баткото и малкия ги храня по един и същи начин .за 3 месечно бебе е необходимо 6 хранения по 150гр.(но това е много относително зависи от самото дете малкото е лакомо, но въпреки всичко понякога не може да изяде всичко).по принцип детето само диктува.
за захранването аз също давам смесено хранене давам сокчета и плодове пюрета така хранех и баткото който не ми боледуваше .разболя се за първи път на 2г. дори във книгите пише че още първия месец дават по няколко капки портокалов сок. но във крайна сметка всеки решава за себе си.
относно зачеването и двамата бяха планирани и заченати много бързо.
на всички които имат едно искам да ви кажа колко е хубаво когато са две и няма нищо по хубаво от децата те са малки съкровища Thinking

# 228
И аз да се включа по темата. С баткото се получи в 4 месец - беше желано бебче и явно, защото се бяхме стегнали и не се получи от първия път. С Венци аз не исках, защото декември 2003 година и ние загубихме едно бебче. И не исках да изпитам пак същия кошмар. Таткото имаше огромно желание и аз най-накрая се реших и му казах, че само един месец ще правим опити. Ако Господ е решил да ни дари с рожба ще я имаме. И така на 15 октомври 2005 г.  Венци бе заченат, точно преди да отидем на рожден ден на една моя приятелка - т.е. точно преди 1 годна Grinning. Веднага се усетих и когато отидох на доктор, тя започна да ми се смее, че бебето ми е на цели 5 дни.... Чуди се как се бях усетила. Имах киста на яйчника и докторката ми казва-"Не мила имаш само една огрома киста", а аз - "Грешиш много, а разледай около кистата да нещо мъничко.... "Голям смях падна....Благодаря на татито, че ме нави на трети опит. Дори сега му пиля на главата, че дори трето искам. Дай Боже....

# 229
искам да ви питам вие имате ли проблеми със килограмите аз ги качих много Embarassed и сега не мога да се понасям не смея да правя диети за да не ми спре кърмата на цяло(тя и без това е много ускъдна) знаете ли някаква ефикасна диета Thinking

# 230
isi kam не се притеснявай. Както виждам ти е второ раждане и възстановяването ще е по-трудно. Но не се притеснявай както старите хора казват 9 месеца дебелеене - 9 месеца слабеене Laughing. Аз си отпускам и още 3 мезеца, та докато бебчетата ни станат на 1 годинка ще сме на 6 Peace. Аз наддадох многоооо над 20 кг. Сега имам да свалям още 6 и затова не се шашкам. Това ми е 3-та бременност и винаги съм се възстановявала, а и като се върна на работа с голямото напрежение ще стана пак вейка Wink

# 231
Здравейте, и нашето малко съкровище Криси беше планирано бебе, стана от третия месец и бяхме много щастливи. Разбрах веднага и бях безкрайно щастлива. А сега не мога да ви опиша колко и за нищо на света не мога да си представя живото без него.
От носно захранването и аз съм За, но при мен и лекарите настояват за такова. Ние сме с алергии и се храним с соево адаптирано мляко. Дам чай на Хип за над 2 месеца, защото от АМ се запече бебо, а той има малко разхлабващо действие. Ние ядем по 5 пъти по 100мл. (максимум). Казват, че е малко но толкова иска бебо - според някои книги на 3 месеца трябва да ядат 6 пъти по 140мл. или логиката е на колкото месеца е бебо + 110мл.
Нашата количка е Кенгуру - Круизер за момента съм страшно доволна, но е с летен кош и мисля че за зимата няма да е много удачна.

# 232
Привет,

аз тези дни имах проблеми с Мартин и нямах време за писане. Започна да се дърпа от гърдата след като е сукал само 3- 4 минути. И се почва едно дърпане- пускане и опъване назад. Изнервя се, реве, а аз два пъти повече. И без това не наддава много, мъча го да го тегля преди и след всяко хранене и да го следня, обаче това дърпане ме довърши. Снощи препрочетох пак цялата библиотека на Кърмаческия и май освен да чакам да отмине този период друго не ми остава. Другия ми проблем е, че не мога да изцедя и капка с помпа Авент. Явно не умея, защото на ръка успявам, но е доста трудно. Марти спи вечер от 20 ч. до 5 ч. сутринта и когато го сложа да суче от другата гърда изтичат 20 грама,  без дори да я докосвам. Дано да отмине това дърпане по- скоро и да си суче пак нормално.  Praynig

Нашият Марти е направен с много желание и очакван с голямо нетърпение. През април 2005 ние също загубихме бебе, което трябваше да се роди на 3.11. Само 5 дни след като мина тази кошмарна дата бе заченат Марти на 8.11. Знам го със сигурност, защото си следях овулацията, мерих температури, бях тогава активистка в 'Искам бебе'  Laughing На 20.11 видяхме заедно с таткото 2-те чертички, които след 8 месеца ни направиха толкова щастиви.

biboshka, a мен брои ли ме към късно захранващите?  Laughing

# 233
  • somewhere over the rainbow
Абе...щях да кажа нещо за Левски и ЦСКА...ама Само Левски! Joy Joy Peace
За мен манячки-кърмачки не са тези майки,които тактично ти дават съвет /и аз давам,когато мога/,а тези,които едва ли не обвиняват некърмещите и индиректно им насаждат някаква никому ненужна вина. Защото каквато и да е причината да не кърми една майка,тя трябва да е достатъчно уважителна за другите. Асе,казваш,че е добре някой да ти каже и другата гледна точка. Знаеш ли колко са малко тези като lala Hug,които се "осмеляват" да го направят,с риск
да бъдат навряни в кучи гъз от "перфектните" майки? С това си наставническо поведение вторите губят възможността да погледнат и от друга страна нещата.
Говоря и за тези,които се опитват да наложат /буквално да наложат/ теориите си за късното захранване. Аз от наставническия тон се дразня.
Ми т'ва е,айде мир вече Peace  Peace Peace
Даяна не е планувана,ама тайничко всеки от нас двамата се е надявал,че може да стане грешка. И тя пък взе,че стана от първия път. И никой от нас дори и за секунда не се е усъмнил,че ще си я задържим Heart Eyes Ама каква ми е сладка грешчица само... Heart Eyes Crazy
Ние от 14 до 21 ч бяхме навън,страхотно временце днес...Сега ще спим. Айде лека и мека Hug

# 234
  • ES
Привет,

аз тези дни имах проблеми с Мартин и нямах време за писане. Започна да се дърпа от гърдата след като е сукал само 3- 4 минути. И се почва едно дърпане- пускане и опъване назад. Изнервя се, реве, а аз два пъти повече. И без това не наддава много, мъча го да го тегля преди и след всяко хранене и да го следня, обаче това дърпане ме довърши. Снощи препрочетох пак цялата библиотека на Кърмаческия и май освен да чакам да отмине този период друго не ми остава. Другия ми проблем е, че не мога да изцедя и капка с помпа Авент. Явно не умея, защото на ръка успявам, но е доста трудно. Марти спи вечер от 20 ч. до 5 ч. сутринта и когато го сложа да суче от другата гърда изтичат 20 грама,  без дори да я докосвам. Дано да отмине това дърпане по- скоро и да си суче пак нормално.  Praynig

Така бяхме и ние Наде, Ште мине само търпение (моите нерви съм ги калила и пак усеШтам на моменти 4е Ште се скъсат), много нежност и гуШкане. Период е. Да не стане ста4ка...  Praynig

# 235
  • Варна
Здравейте и от мен smile3525
Нашия бебок също беше плануван.както и много неща преди него.първо с татито ходихме да работим по чужбина да искараме парички да купим апартамент.върнахме се и с помощ от тук от там го купихме.после айде пак по чужбина,тоя път да искараме пари да го обзаведем.върнахме се обзаведохме го.айде сега да се женим,оженихме се и аз айде да правим бебе.а моя вика дай да изкараме лятото да съберем някои лев/моята работа беше много доходоносна/.аз през цялото време го ръчках айде че айде,ама той не Naughtyкрая на лятото.и месец август се метнахме .края на август ми дойде,голям рев падна,края на септември пак ми дойде пак рев.вече мислех че ми има нещо/аз по принцип съм голяма паника/и започнах да правя всевъзможни акробатични номера,защото се запознах с мами които така са заченали.отначало татито много се смееше ама после взе да помага Joy
също така изчислявах овулации и всичко както си му е реда.
в средата на ноември тръгнахме на почивка с кръсниците надолу из красиви кътчета на България.главната цел бе Кръстова гора където исках да отида от години.на мен вече ми закъсняваше и бях уверена че съм бременна.първата вечер бяхме в един манастир близо до Асеновград.бях си купила тест тайно и се заключих в тоалетната да си го направя.Бях сигурна че Бог е с мен и ще е с две чертички.така и стана,обаче втората беше много бледа и аз реших да направя още един за по-голяма сигурност.на другия дин вече бяхме в град Девин,пак тайно си купих тест и вечерта се заключих в банята и го направих.пак същата работа,втората чертичка много бледа.изгарях от желание да разбера дали наистина съм бременна и какво да правя newsm78 newsm78 newsm78 накрая звъннах на телефона на потребителя който беше изписан на опаковката да питам аз що тъй  е бледа тъз пуста втора чертичка.след като ме разпита най обстойно за разните му там работи/да не изброявам/ми каза."честито,госпожо,вие сте бременна!пажелавам ви една прекрасна бременност и да гушкате скоро малкото си бебче!
направо не можех да повярвам.исках да изненадам татито както правя винаги по разни важни поводи,но вместо това кота излязох от банята след около 45 минутен престой на учудения му поглед тип"какво прави толкова време"огтоворих просто"Беменна съм".нищо друго не можах да измисля.той остана като гръмнат и не можа нищо да каже.само се плесна по челото и ме прегърна . като отидохме на Кръстова гора благодарих на Бог че ни дари с така очакваното бебе.
и така след една не много лека бременност/дане говорим за раждането/на бял свят дойде нашето съкровище.макар да ми беше много трудно съм готова да мина още веднъж през всичко това.А защо не и два пъти?

извинете ме за дългия постинг Blushдано не ви е доскучало Hug Hug Hug

# 236
искам да ви питам вие имате ли проблеми със килограмите аз ги качих много Embarassed и сега не мога да се понасям
Аз имам същия проблем, ама трябва да сваля около15 кг Mr. Greenимах страшен апетит докато кърмех и сега таткото ме скъсва от майтап. След две седмици сме канени на сватба и му казвам,че нямам какво да облека а той "споко миличка, ще купим нещо за бременни в шестия месец" Sick Някоя от вас прави ли гимнастика или нещо такова- дайте идея, че искам да му натрия носа. Иначе се перчи какви мацки съм му родила.
За бебеправенето каката я направихме във Варшава и ми бяха казали, че не мога да имам второ бебе, да ама то стана от раз. Сега ми е малко зор(от килцата+годинките  Embarassed)
Сладки сънища на всички Simple Smile

# 237

Очертаваше се да е лъвче, а по китайския календар - куче...и странното е, че това са моите 2 зодии
Тази година на кучето ли е ? Party Аз съм Лъв и Куче , както и София значи  newsm44

Малката принцеса май сме я направили в Банско .Една вечер се скарахме , че на мен ми е ходеше на дискотека , а той беше уморен и се върнахме хотела.Аз почнах да го дразня , заради това че не излязохме , но той ме гушна ... и т.н. и се сдобрихме , и тогава май е станало.Иначе не сме го планирали , прото не се пазехме, ако стане- стане.Не ни е било за цел да имаме дете, но сега сме толкова щастливи.
Бъни, аз търсих количка с четири колела, но нищо не ми хареса определено.Спрях се на едни Премаман и Бебе комфорт. Като обсъждахме с мъжа ми  решихме , че за тези пари по-добре Куини, защото вече бяхме купили столчето за кола на Макси-Кози.Стана нещо като по копчето и купихме палто.
За килограмите качих 16, остават ми 6.(А може вече и повече да са станали , че не съм се мерила ор 2 седмици)Сега като не кърмя вече мога да правя диета и се договорихме с мъжа ми като се върна в Сф , ще минем на чай и ябълки по сисстемата на "дебелариума " във Варна.
Има ли още бебчета с колики?
Даниела 77, Нарина,  дъщеря ми яде 7 пъти по 80-100 мл Аптамил, като пие и по съвсем малко вода.Не я насилвам -яде по колкото си поиска.. Вчера четох за Милумила, че  засищал повече от   по-малко количество.Може би има значение и какво е млякото.

# 238
ние ядем 6 пъти по 120 вода с 4 лъжички Аптамил(става около 140), но май ще увеличавам на 130 вода, 4е не издържа 3 часа понякога

# 239
Добрутро  Grinning Ех, че весело стана с това зачеване!  Grinning

Каби също беше планиран и неговото "правене" меко казано беше една трагикомична история. Не ясно защо бях решила, че ще забременея от раз, обаче йок - 6 месеца нищо не се получаваше. Любимия ми гинеколог казваше, че проблемите ми са в главата. През септември се заведохме на уролог, който обяви мъжа ми за виновен и му спретна лека операция за 18 октомври. А бебеправеното се отлагаше с още 1/2 година. Та, на заветната дата 15.10. случайно или не беше ред на овулацията и аз ей така му казвам на човека "абе дай да се натаковаме, както се казва, хем за последно преди операцията, хем съм в овулация". Забравих да си вдигна краката в онази поза, изкъпах се, после и на фитнес ходих. И на шега, на майтап, ето го на резултата. Като е трябвало да стане..

Наде, ще отмине този период! Бъди търпелива!

За кг, аз свалих 6 от 12 при раждането, но успях да си ги върна. Така че съм плондир от всякъде.

Хубав ден от нас и "агуууу"!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт