Коликите свършват вече, весело е ЮЛСКОТО човече

• 10 746
  • 317
  •   1
Отговори
# 75
Честит празник на всички празнуващи днес!

Nan, бих те посъветвала да не дохранваш освен ако не виждаш наистина че бебето е гладно - отначалото и аз се шашках много за малкото наддаване и проблеми при кърменето, че по съвет на акушерката дохранвах отначало с ам, а след това почнах да цедя и да дохранвам с кърма. И така 3 седмици докато Ясмин стана на 1 месец и педито ми каза, че е качила вече добре (даже много 850 г) и да спра да доранвам и аз спрях. Още не мога да повярвам как за 1 седмица бебката започна да суче добре и за 1 м качи 500г и педката каза - отлично / давай така само на кърма без ам!!!! Според мен меренето не трябва да се взима толкова стриктно до грамовете - 400 или 500 ...ами зависи и кога си го премерила / ако го премериш когато са минали 1-2 часа от последното хранене,изпишкало се е няколко пъти докато стигнеш лекарския кабинет или пък се е изакало ужасно много както моята красавица винаги прави  докато чакам да ме приемат  Mr. Green или пък ако си го накърмила преди 30 мин и веднага са го премерили, нали?

# 76
  • някъде
Честито и на Ели и на скъпото и! Да се обичате още 100 пъти по толкова! bouquet
Асе, тъкмо се чудех защо не се вясваш в темичката, дали не си ни обидена нещо Wink Исках да те попитам ще ми спре ли по-бързо кърмата ако на всяко ядене давам и двете гърди и другият въпрос- лактогенният чая само когато има недостик ли се пие или може и ей така профилактично Thinking
А това за акитата - как да не миришат бе хора, нали са си акита все пак newsm78
Ели, внимавай с винцето, че кой ще чуе Юлчето нощес като ревне за ядене Crazy

# 77
  • ES
Асе, Ште ви гледаме с голямо удоволствие, но неШто ни спраха тази програма (на АйТиВи Партнер сме), ако я пуснат до петък сме драги зрители  Peace

# 78
Мило Кетенце, ЧРД със закъснение и много целувчици от мен. Да си ми жива и здравичка и все така духовитичка. Ама как ме разсмя с това за Драганов Laughing Laughing LaughingВерно май е пич тоз доктор, юзък, че аз не разбрах навреме та отидохме при друг.

Да ви се оплача днес Лорето е направо....ревла. Не знам какво става, май зъби. Такова чудо от раждането и не е било. Ясно е че нещо я боли, защото както си е спокойна и писва, но какво е?! newsm78 Пипах ушите - не са. А венбеца долният е попобелял, ако това може да се смята за признак и лиги мята едни....Ей сега я чакам да заспи диването че се изкъпахме още в 8 и бяха едни яденета, лиготии, заспи, после рев и така..направо...Аз ще пийна една биричка поне.

А това за наддаването мисля че прекалено задълбаваме. Едно време да не са имали везни нашите баби. Пък какви юнаци са отгледали. мМята баба така казвала на майка( ама кой да я слуша)- като заплаче бебето дава цица, няма значение за какво. Ама майка като е учена...гледала ме е по Спок.

# 79
  • на правилното място, в точното време
   Хахахаха! Joy Joy Joy Синеоче, то затова си толкова хубавка, щото по Спок са те гледали! Ммммм!Бравос!
  Момичета и за да се включа да успокоя морска сирена и N_A_N  - не се притеснявайте за това качване. Дечицата нали са жизнени и си спят добре.Не могат всички да бъдат еднакви кила- то си е ген,метаболизъм и бъра,бъра. Я вижте,ние самите колко сме различни - едни са слабички като фиданки, а други си се тъпкаляме, ама природа ,кво ся. Важно е да сме здрави! Naughty
  Ели,честито и на теб и на твоята половинка! Много здраве и се обичкайте!    loveuuu Two Hearts
  Да питам, защо по никое време ходите на ортопед- нали се ходи първия и четвъртия месец  newsm78 А вие сега , хм?  Я бързо да си признавате защо Naughty Naughty
  Днес чета за толкова много поводи - Кети, Пърли, Ели и всички смятат да празнуват  Hug
  Я и ние да си отпразнуваме началото на отпуската подобаващо  txtloves luvbed
  Много  Hug и спокойна вечер на всички ви!

# 80
Добрютру!  Grinning Пу съм най-ранобудната!

Елито, честита 7-ма годишнина!  Simple Smile

Наталка, с Кети отидохме чак сега понеже моята нежна педиатърка се опитваше да ме прекара и да не ми дава въобще направление докато накрая не се сетих да си потърся правата. Но имам позната ортопедка, не детска обаче, която ми беше казала, че се ходи след 3-тия месец..

Аз пък вчера толкова се старах, старах и накаря ме "наградиха" с посещение при свеки другия уикенд!  smile3515 На въпроса дали искам тя да се върне с нас вкъщи, отговорих изключително нежно и по шопски с "аре, нема нужда, а!"  smile3516 Гляк!!! Ама...

Айде, отивам да чистя и да задоволявам високите изисквания малкия мъж...

# 81
Добро и от мен!

Преди малко станахме и Ема ни сюрпризира като оака всичко, ама буквално. Вдигнах я по-голо дупе от плота за повиване, защото уж се беше изакала върху пелената и се почнаха едни струи, плискане и чудо. Подът, шкафът и краката ми включително се оцветиха в жълто, а мъжът ми гледаше отстрани с възгласи "Не, не, нееееееее" Joy Joy Joy Joy Joy Като се има предвид, че вчера не беше акала, май не трябва да се учудвам за количеството. Изкъпахме я, чистихме и сега си пия кафето Laughing

След като ви казах "най-приятното Добро утро" Mr. Green ви пожелавам прекрасен ден! Heart Eyes

P.S. Виртуална почерпка за 3те месеца на Ема  party023

Последна редакция: чт, 12 окт 2006, 08:52 от valche

# 82
Добро утро и от нас!
Да е честито на малката Ема и на всички които имат повод за празник!
Аз се опитвам да напиша пост няколко пъти, но после дава грешка и всичко Изчезва, а бих искала да ви питам някои неща.
МГиздова, какво стана, назначиха ли ви капки за нослето?
Кажи какво ви дадоха моля те. Иван откакто се е родил има секрети от окото, правиха посявка, каза че нищо не е порастнало, капах му Тобрекс, Цилоксан, Тобрадекс - щом спра капките, очичките започват отново да секретират. Педиатърката каза - еми това е най-доброто "за Тобрекса" и това беше коментара.
Другата детска, завеждаща отделението каза, че най-вероятно е стафилококова инфекция, която не може да се хване.
Чудехме се за запушен слъзен канал. но като плаче, има стълзички, знам ли?
При вас какви са индикациите за стафилококова инфекция, както пишеш?
кажете някой очен доктор.

От сутринта станах с боли в гърлото и хрема, какво да пия?
Чао на всички засега и лек ден!

# 83
Ренка, да те питам, не само теб а и мамите, които ги будят през нощта за ам-ам: сменяте ли пампите през нощта??? Каби от доста време само пишка нощем, а сутрин върши големите мръсни работи, та вече от повече от месец не се занимавам със смяна на пампите. Хем не се разбуждаме и двамата много, хем не го оставям да плаче. Но тази вечер ме подлуди, буквално през 30-40 мин. се буди, успокоявам го и пак наново. И така докато не загрях да му сменя памперса - тежеше 100 кила и накрая заспа спокойно. Дали е неспокоен от мокрото?!?!? Ще пробвам и тази нощ да го сменя, ама.. буф.. Та така - вие какво правите нощем?!

От сутринта станах с боли в гърлото и хрема, какво да пия?

Чайче с мед и лимон!  Peace Или пък смучкай 1 лъжичка мед на чести интервали.

# 84
Добро утро и от нас!
Ние сме будни от 5.30 Sad тоест аз де, защото Ясмин вече спи ...Малкото зверче реши, че след похапването 5.30-6 часа не му се спи, а му се играе и никакви опити за приспиване от моя страна не помогнаха Sad Накрая я оставих да дивее на гимнастиката, а аз си направих кафенце Laughing Рита, удря и така се умори, че накрая заспиваше на плота за повиване Mr. Green

# 85
  • някъде
Добро утро и от нас!
Аз нощем не сменям памперса ако не е наакан! Peace
Честити месечинки!  bouquet

# 86
marine ,ние имаме запушени слъзни каналчета.Незнам жече колко вида капки капя-сега даже едни по-силни от Тобрекс-казват се Цилоксан.Правя масажи и очната каза че този трябва да е последният тур.От раждането сме така.Първо си мислиха че е конюктивит,после някаква инфекция, а сега това #Crazy. Като чета че може и да не се оправи с масажи, а се налага някакво перфориране на каналчето, МЕ ПОТРИСА!!! #2gunfire Praynig Praynig Praynig
Аз цяла седмица бях с болно гърло-пий мноооого чай с мед и лимон,ама много! Naughty
Пампите вечер не ги сменям за да не се разбуждаме Embarassed Сутрин тежиииии.......(но той през нощта не върши голямата работа).
Честито със закъснение на празнуващите и на бебченцата с месечинки  bouquet
Днес при нас вали,а Марти от събуждането само мрънка......оооооф иска на разходка Wink

# 87
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Ехееееееееееее, ама много сте изписали тия дни, момичета! Аз успявах  от време на време да вляза да попрочета това-онова, но време за писане нямах. Сега принцеската спинка и аз се възползвам от свободното време.
Поздравления за страхотното оформление на първата страница!
Първо - честито на всички бебешорковци! Да са живи и здрави!
Ще се опитам и аз да се включа в дискусиите, които се водят в темичката тези дни.
Значи - хриптенето в нослето в следствие от попадналата там кърма и ние го имаме понякога. Мисля, че се дължи на по-силното потичане на млякото. А като стана въпрос за кърма, ами да ви кажа, аз все още ставам нощем да цедя, защото гърдите ми се препълват - до кога ще е така, не знам  Thinking! А бебка не яде нощем почти от самото начало!!! И аз като Jorjito чувствам понякога гърдите си като натъртени и в тази връзка искам да я питам  при каъв лекар ходи за да й направят ехография? И в какво точно се състоя прегледа?
На Вяра ръчичките не съм забелязала да се изпотяват, но понякога са много студени - в това отношение се е метнала на мама. Иначе си акаме по 3-4 пъти на ден и ни е много хубаво да го правим в току що сменена пелена. Сега ползвам Памперс, но бебка понякога се оцапва до гърба, затова реших да се върна към Либеро, че ластичето на гърба успява да се справи с този "проблем". Кан Бебе според мен са същите като Памперс /ползвахме 1 пакет в началото/, но са на малко по-достъпна цена.
Колкото до наддаването - не се шашкайте! Нали си имат апетит бебоците и са жизнени - това е най-важното. Пък и нали колкото по-големи стават, започват да наддават с по-малко! Така че споко!
Didi 81, защо мислиш, че кърмата може да намалее като даваш двете гърди на всяко хранене  newsm78? И аз понякога правя така, но не съм се замисляла, че може да е проблем.
Видях, че е подхваната и темата за бабите, свекървите, зълвите и т.н. Аз, да ви кажа, спокойно оставям Вяра на майка ми. Знам, че никога няма да направи нещо, което аз не разрешавам. Напълно ме подкрепя в начина на отглеждане на детето, който съм избрала и когато има въпрос, ме пита. И от свекито не се оплаквам, но друго си е като знам че бебчо е в ръцете на мама  newsm10.
Тези дни взехме активна гимнастика и сега по цял ден сме на нея - играем, заспиваме, пак играем - дано да е все така  yes, че иначе като не спи, все на ръце иска и  аз нищо не успявам да свърша, пък нали съм и ученичка... newsm53!
Ох, аз не пиша, не пиша, че като се хвана - спиране нямам ! Ще ме прощавате  Flushed! Ама вече спирам, че мисля да се поразходим и днес.
Успешен и безпроблемен ден на всички!
Целувки на сладурковците!

# 88
  Добро утро от нас с бебка!Пишем ви двете, да се учи детето от рано, та да не го пращаме на училище  hahaha
  За памперсите и аз не сменям през нощта. Сутрин към 6- 7,зависи кога ставаме, или да изпратим тати,  или бати и тогава! За запушените слъзни каналчета, момичета , свържете се с mishel от юнските мами, тя има опит в това! Ще ви успокои и даде ценни съвети!Тази нощ доста си похапнахме  newsm78 Що така, не знам, но да яде детенце колкото иска!
  Изи,мила, свеки да си стои дОма! Naughty Стига да можеш да я държиш далеч е супер! Peace
  Гледам си беба сама с татко и батко!Вярно, нашия батко е доста голям и е все едно да оставя бебка при голям човек! smile3501 Имам повече доверие на него, отколкото на баба му. Тя си има пилета за гледане.Внуците са за радване и да ви кажа, така съм си най-добре!
  Оставям ви, че трябва да поработя днес ! Успешен ден и  Hug

# 89
Честити месечинки, сладки бебковци! Бъдете здравички и много послушнички!!! newsm51 newsm51 newsm51 newsm67 newsm38  Party Time Tada  costumed034  costumed034  costumed034  ura  ura

Общи условия

Активация на акаунт