Коликите свършват вече, весело е ЮЛСКОТО човече

• 10 768
  • 317
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета!
Наминавам да прочета, но нямам много време да пиша.
Гледам,че сте почнали да захранвате вече. Ник е само на кърма от както се е родил.
Тук ни препоръчват само кърма или АМ, без вода,сокове или чайове до 6-тият месец и чак тогава да се започне с rice cerеal или оризова каша и да започне да се дава по малко вода. Тези каши се продават тук готови и не трябва да ги приготвям сама. Разтварят се с кърма или АМ и готово. Соковете ги препоръчват чак след годинка.
Различни школи, различни съвети, но аз съм решила да се придържам към тях Peace.
Аз също не сменям памперси нощем. Дребният иначе ака по 4-5 пъти на ден Crazy.
Бебчетата ви будят ли се нощем да хапват? Моят си хапва поне 2 пъти през нощта, но и двамата спим през това време Grinning.
Приятна вечер на всички! Hug Hug Hug

# 121
Assinka тъкмо се чудех къде изчезна. Радвам се, че ще има кой да обясни това-онова около захранването, че ми се струва доста сложна работа. Аз лично смятам да захранвам към 5-5,5 месеца (дано всичко да е наред с кърменето дотогава  Praynig).  Определено ще имам нужда от напътствие, защото от педито няма как да го чакам, тя ме почна със сокчетата от края на 1-я месец. Е, знае, че сме само на кърма, ама едва ли ще ми помогне при въвеждането на храните по схема различна от нейната. Rolling Eyes

Аз също не сменям памперс, чак на сутринта, когато тежи към кило Mr. Green, но само пишкано, че Ема обикновено не ака нощно време.

# 122
. Между другото през колко време ги храните, питам мамите които са на АМ, ние яхапваме през 3 часа.
Моето бебе си хапва през 4 часа АМ, само сутрин сме на кърма-замразена(това го писах по-горе).На мен ми спря кърмата от уплаха- ходихме на почивка и ме полази змия Mr. Greenповярвайте няма такъв ужас, добре, че замразявах по съвет на лекарката ни.Беба е наддала 800гр на този режим. Аз и купувам готови пюренца на Хип. В обедното мляко и слагам по 1 с.л. зеленчуково пюре от една семица. Голям фен сме на плодовите, яко се сърди докато напълним лъжичката.  Това е за сега от нас. Сладки сънища на бебчовците и спокойна нощ на мамите 1dating

# 123
  • някъде
.На мен ми спря кърмата от уплаха- ходихме на почивка и ме полази змия Mr. Greenповярвайте няма такъв ужас,
УЖАС  Sick
Асе, дай моля те съвет коя тема за захранването да гледаме, защото има какви ли не- по гръцки, по американски, по селски, по влашки  Crazy Joy

# 124
Здравейте и от мен. Аз чета, но все не се наканвам да пиша. Ние сме добре, от понеделник водим Пипи на физиотерапия. Всички са много внимателни там, обслужват го като принц, нали е най-малкия пациент и много му се радват. Много се притеснявах, но се успокоих, защото отношението е добро и детето въобще не усеща какво става. Дано да се оправим по-бързо, всички ме уверяват, че нещата не са толкова зле и че с тези процедури ще мине.

Не знам какво ви става напоследък та нищите тези акота Grinning Ама понеже всички се отчитате по темата и аз да взема да го направя: Пипи ака 1 път на ден, акото мирише на вкиснато, цветът е ярко жълт. Храня го с Аптамил антирефлукс. Всъщност какво значение има? Защото аз не разбрах целта на дискусията ама се отчитам, за да съм примерна Grinning

Аз смятам да захранвам след 5-я месец. Виждам, че си задавате разни въпроси - ами никаква философия не е захранването. Аз давах първо картоф, после морков, после смесвах, после не знам какво си - абе както дойде. Важното е само да се дава по една нова храна наведнъж, защото ако има някаква алергична реакция да се знае от какво е. Асе, не можах да разбера защо да е по-лесно по-късно да се захранва? За по-добре от здравословна гледна точка разбирам, но за по-лесно? Все тая, и на по-голямо бебе няма да му дадеш направо цял картоф - пак почваш с по 1 лъжичка и увеличаваш постепенно. А за кухнята - аз никога не съм давала храна от кухня. Винаги съм приготвяла сама храната на дъщеря ми. Сега вече в яслата и тя разбра какво е кухня - откри какво е грис и много й харесало доколкото разбрах. Аз никога не съм яла грис и въобще не ми беше минавало през ума да й правя такова чудо.  Grinning

# 125
  • на правилното място, в точното време
   За захранването, аз вече дадох първото пюре- от ябълки и сливи. Беба не беше като че ли очалована кой знае колко от него. Фен е по-скоро на соковете. Взела съм и зеленчуково пюре,но има картоф и ми се иска да изчакам още една седмица поне. А морков не смея да дам, да не се запече. Относно кухнята- пробвах баткото преди години да му вземам храна,но ми беше много неудобно в Студентски град - трябваше да се товаря с тежката количка на автобус за 2 спирки зимата, в едни снегове , в определено време и се отказах. Почнах да го храня с храната,която ядем ние, не му пасирах месото,само го накъсвах на парченца и така сладко си хапваше ммммм, той и сега си хапва сладко и си му личи , де  hahaha
  lala , чудиш се защо нищим темата за акитата, ами цял ден това ни занимава- бебо акал ли е, какво е на цвят, ако не е- защо ? newsm78 и миличка, съвсем логично да почнем да го обсъждаме, добре че не сме почнали да говорим и влюбено за това  Joy Joy Joy.Иначе нищо важно и съществено. Днес взех Либеро да пробвам, сега го сложих за през нощта,да видим как ще е с новия памперс. Да се оплача - бебка днес цяяяяяяяял ден плаче и не иска да спи.  #Crazy Накрая за капак като влезнахме да я къпем и й пръсна от водата в оченцето, или й капна от сапунената вода, ама такъв рев беше  #Crazy, горкото детенце- почервеня цялата и не може да се успокои. Давам й да яде , а тя плаче и суче  Sick
 Сега най-после заспинка, че да остане време и на мама. Диди, а свекито да пере като й е толкова акъла. Само се чудя с тая студена вода- ми че те се засичат дрехите и не се изпират добре. Ама като й е мерак, нека пере. И моята едно време не даваше дрехите на бати да ги перем с пералня, ама да не били с нашите, тя затова. И си ги переше. Върне се от работа и почва да пере,е щом й е кеф, нека си го прави.
  Малко се унесох, оставям ви и дано се наспинкате!

# 126
     lala , чудиш се защо нищим темата за акитата, ами цял ден това ни занимава- бебо акал ли е, какво е на цвят, ако не е- защо ? newsm78 и миличка, съвсем логично да почнем да го обсъждаме, добре че не сме почнали да говорим и влюбено за това  Joy Joy Joy.

Ох, хиля се тука. Имам чувството, че като родим жените и нещо ни става с мозъка. Започваме да нищим едни теми и да правим едни изводи от световно значение Joy

Та я да ви се оплача в този дух - на мен ми дойде за първи път вчера и е ужас. По принцип имам много силна менструация и след първото раждане стана още по-силна, но сега явно направо ще се източвам. Преди малко както си седях на компа и като шурна - докато стигна до тоалетната и оставих пътечка. Никакви превръзки не стигат, и по 2 слагам и пак се проливам. И чудех се какво да  направя и взех един памперс на Пипи и си го сложих като превръзка и сега ми е по-сигурно. И да ви кажа не са лоши Либерото, мекички са, не лепнат, абе с една дума много добре се чувствам  Joy Така че тези които ползват Либеро да са спокойни, бебоците са добре.  Grinning

# 127
Ехее лала каква е тази силна менструация  ooooh! Трябват ти направо памперси за големи.   Joy
Аз преди да родя слагах ежедневни превръзки.Слаба ми беше.Сега незнам каква ще е.Може би първите 1-2 месеца да е по-силна.
newsm78

Равиа не се шашкай.Имат си бебчовците такива ревливи периоди,неспящи също.

# 128
 Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 00:03 от Assinka

# 129
Лала, и на мен миналата седмица ми дойде за пръв път и ми течеше много силно. Но хубавото беше че корема не ме болеше изобщо.Една приятелка каза, че може след раждането вече да не ме боли, дано.

# 130
Здравейте момичета!

lala, ти ме разби Joy нооо инфото си е полезно.
Аз мнага рядко се отчитам в темичките, по простата причина, че не остава много време за писане, но съм изчела всичко Wink
От последната консултация/ваксина от здравната каса/ съм много доволна, та затова да ви разкажа че не е толкова страшно, поне при нас не беше.След първата Алекс ми вдигна температура, но не повече от 38.5 - до вечерта с една свещичка вече си беше хубавото, доволно, спокойно и гукащо бебенце от преди да вдигне Т.Този път Т и беше 37.8 и изобщо не и пролича не се кривеше,не плака - напротив: хапна доста лакомо baby_neutral
Исках да ви питам за захранването, че около мен всички захранват /отдавна/,и се чудех аз ли съм единствената дето си държи детето само на кърма/без вода/, но явно - не.И ще отложа още месец-два.Замислих се за захранване, защото "дунда" е наддала 500 гр този месец, но едва ли е малко-педито не го отрази като проблем.
Алекс си е доста живо бебенце,засмяно и естествено ревливо и много криво на моменти като всички.Вече е 64 см и 7кг. FlutterИма ли бебета с 4ти номер на памперс?Взех от тях и май са и много добре.Акото и вече не излиза от пампа, а и не и се отбелязват ластичките.
Хайде, че се отплеснах.Така е който не пише редовно...
Слагам и аз снимки в албумчето.

# 131
И още един въпрос.Вашите мъници искат ли да сядат вече?На Алекс са и дастатъчни два пръста и се е набрала, дори и в ксоличката се подпира на алуминиевата рамка и иска да се наддига,но сама неуспява естествено.Седне ли си на дупето по - щастлива физиономия няма Crazy

# 132
Veli_M и Ема така се набира, а сега едно от упражненията, които трябва да правим, е изправяне до седеж и бавно връщане обратно. Много и харесва така, но не се препоръчва да сядат преди да са навършили 6 мвсеца, така че Алекс ще трябва да почака Grinning.

# 133
Добро утро!
Павел още няма да сяда, едва се вдига с помощ, но мисля 4е е нормално за възрастта му, но си изправя главата, дори когато е по корем.Много обича упражненията за ръцете и краката.
Много се радваме, че Пиер Павел се наслаждава на терапията и се подобрява! Hug
Амери, как така и плодови и зеленчукови пюрета, не се ли въвеждат постепенно newsm78, и през 4 часа, браво на вас!!!Ние ядем през 3 часа по 120 вода с 4 лъжички АМ. Но вечер толкова му се спи милия, че в 8.30 едва изяжда 100мл и заспива на шишето.

# 134
Ние сме на 5 хранения през 4 часа по 170 мл с почти 6 лъжици АМ. На зайчето не му стига и плаче за още, но първия месец качи 1400, втория 1200 и гледаме да не се прехранваме третия.
И аз знам, че бебетата не трябва да се сядат до 6ти месец, но в един етап децата се научават да сядат сами и нищо не може да ги спре да го правят Joy
Дайте координати на д-р Димитров. Мерси предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт