„Отдел Издирване“ - тема 2

• 31 110
  • 546
  •   1
Отговори
# 105
Обаче пък що за брак е това - един мухъл, който половината от времето си прекарва в командировки, а през останалото време се държи като чехъл - кротък, смирен и с всичко съгласен; и една жена, в която няма капка женственост, чувственост и живец, приличаща на робот. Какво може да свърже две такива същества, до там, че да се оженят. Тук не прозира и една молекула любов. Пешо се държи с Ралица като роб с господар, тя с него като с кашон с вестници.

# 106
...тя с него като с кашон с вестници.
JoyJoyJoy Туш!
Това си прилича на брак, в който удобството е основна причина за сключване. За Ралица – за да избяга от ужасяващите спомени от миналото, за него – вече знаем в темата, за да я следи. Smiley Т.е. на нея ѝ е удобно да има някой под чехъл (даже под килима) вкъщи, на него му е удобно да се преструва на чехльо, за да си върти схемите. Вероятно сценаристите се опитаха да ни намекнат за някаква нежна обич от негова страна заради болката ѝ и на благодарна обич от нейна заради кротката му природа, обаче така дървено стоят заедно горките, че хич не ме убедиха. Laughing Петър може и да е Портиере ди тути портиери, обаче актьорът е толкова схванат до момента, че просто... Дървото в парка е по-пластично.

# 107
А аз се чудя какъв брак са имали Камен и Ралица, защото Камен си е темерут, ама все пак си е огнен мъж, но може би Ралица преди смъртта на детенцето е била друга. Ако изключим чисто физическата разлика между Камен и Петър, въобще как е избрала втория... То като поведение и като душевност... не разбирам Ралица как го търпи тоя плазмодий Joy Очевидно жената е избрала да й е спокойно у дома, ама то граничи с гробищно спокойствие Rolling EyesSmile

# 108
  • София
Избрала го е заради Катя и защото е разбиращ, спокоен, любящ, а не като Камен, който по онова време не е повярвал на версията с отровата на детенце и доскоро  я наричаше "луда" заради тезата ѝ, пък и я е обвинявал за катастрофата най-вероятно.
Аз едно се чудя-какво чак пък толкова да се предполага, че е щял да открие Камен, за да се наложи Петър да се ожени за Ралица, за да е по-близо до него! Не е като да са имали някаква временна връзка, а дългогодишен брак!

# 109
Може Петър да ѝ е бил стар приятел, обожател, дори и гадже преди Камен. Или просто да е точил лиги по нея и след смъртта на детето и раздялата им да се е възползвал и да се е намърдал на мястото на Камен.
Всичко може. Simple Smile
Убийството на Борис и за мен беше съшито с много бели конци.

# 110
Петър се е намърдал в живота й не само заради Камен вероятно, а и заради работата й по други ключови случаи, както беше в началото.  Все някакъв начин е трябвало да намери, за да я контролира, защото в другите служби е имал пипала навсякъде- военния прокурор, този от отдел убийства, патоанатома, Миро от Данс ,  паравоенните групировки и т.н.  Ама с Ралица и Камен е нямало как стане така, с компромати и подкупи. А може и да е обмислял да се намести при Ралица и след смъртта на Камен, ако бяха успели да го отровят.

# 111
  • София
Хубаво, но не мисля, че на вечеря Ралица започва да излива служебна информация на килограм, докато Пепи готви в кухнята.

# 112
Е, той Пепи си има начини да разпитва. Едва ли е станал на най-високо ниво с акъл на амеба и такова държание. Всичко е поза и театър. Виж го, че все пита, кой, какво, защо и все е в центъра на събитията, винаги и навсякъде.

# 113
  • София
Той да разпитва, но ако Ралица си е изпявала и майчиното мляко, много олеква като образ-амбициозна, сериозна и издигаща се в кариерата с годините.

# 114
Зашил е бръмбари при банелите на Ралица. Разшива --> Пере --> Суши --> Зашива отново. Joy

# 115
Той да разпитва, но ако Ралица си е изпявала и майчиното мляко, много олеква като образ-амбициозна, сериозна и издигаща се в кариерата с годините.
Кой не споделя с мъжа си ежедневието и трудните натоварени дни и случаи? Не е нужно при това майчино мляко да пее, той Пешко си се досеща, малко му е нужно.

# 116
  • София
Той си има и други канали, но жена му е като индикатор. Научава, че жена му има среща с някой и тръгва след нея за да попречи тя да получи информация / прокурорът/ или праща някой да й попречи ... Както и накисването на Камен. Ако не беше мъж на Ралица, нямаше да разбере, че вече знаят, че Камен е бил мишена ...

# 117
  • España
И в двата случая развръзката ще е интересна .
1. Ако Петър е Портиерът ( нещо , което зрителите заподозряха още в началото) ще бъде любопитно как екипът ще достигне до неговото изобличаване.
2. Ако е друг , то кой... евентуално ще разберем всички накрая .
Аз лично предпочитам вариант 2 😉. Обичам елемента на изненадата. За това и , въпреки , че много харесвах и следях с интерес “Дяволското гърло” , финалът ме разочарова ...убиецът беше предвидим !
Вие представяте ли си Портиерът да се окаже Портиерка 🤔?!

# 118
  • София
На мен пък не ми е интересно кой е Портиерът. Той е пионка. Интересно ми е кой дърпа конците.

# 119
Скрит текст:
И в двата случая развръзката ще е интересна .
1. Ако Петър е Портиерът ( нещо , което зрителите заподозряха още в началото) ще бъде любопитно как екипът ще достигне до неговото изобличаване.
2. Ако е друг , то кой... евентуално ще разберем всички накрая .
Аз лично предпочитам вариант 2 😉. Обичам елемента на изненадата. За това и , въпреки , че много харесвах и следях с интерес “Дяволското гърло” , финалът ме разочарова ...убиецът беше предвидим !
Вие представяте ли си Портиерът да се окаже Портиерка 🤔?!

Като например Нера Grinning (нещо като в "Атомна блондинка")

Общи условия

Активация на акаунт