ФЕВРУАРСКИ студ навън ще свива, мама сладко бебче вкъщи ще повива!

• 13 279
  • 346
  •   1
Отговори
# 180
joya и на мен ми се случва, и тежест усещам и боцкане,че чак да немога да си поема въздух ми се е случвало!! Rolling Eyes
Мисля ,че така ще сме си до края! Hug
Момичета току що се пресъединих към подкрепата на Мамма ! Нещо не било наред с нея!! Ако искате и вие я подкрепете! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135062.0
Лека нощ на всички ви! И да сънувате само хубави неша! Peace

# 181
Добро утро момичета и слънчев петък от мен.
При нас грее слънчице.. Усмихвайте се, и погалвайте бебчетата в корема всеки път когато предизвикват неудобства Simple Smile Simple Smile

# 182
Добро утро и от мен! Днес подраних в офиса и съм на линия newsm53.
badem-че, точно от ляво е и при мен, но да кажа, че от няколко дни е и от дясно и не е постоянно, но понеже се засили и реших да питам. Ще ми мине казваш, да съм спокойна  smile3521.
joya, абсолютно и това го има при мен- все едно ме стяга като ластик под тумбето и имам чуството, че ще изпадне всичко що е вътре...
Искам да ви споделя, че днес една възрастна жена ме трогна- предложи ми място, започна да спори с някакво момиче да ми направи и накрая стана от своето за да го отстъпи. Аз се почуствах толкова неудобно и мило в същото време.
rene_rs, чета сега за Мамма- много неприятно наистина, дано скоро се оправи!
Днес е студено, но ще се стопли момичета. Блазе на тези дето не работят, ще можете да използвате хубавия ден за разходка. На останалите пожелавам спорен петъчен ден!

# 183
  • София
Добро утро момичета,

Аз веднага да се включа към срещата - идните 10-на дни ще съм малко трудна за срещи, на разположение съм този уикенд, понеделник след 18ч, следващата събота следобяда и след това чак на 1 ноември. В момента ми предстоят две дългички командировки, а много ми се иска да не пропускам среща. В тази ред на мисли какво ще кажете за понеделник?

# 184
 Simple Smile Привет на всички февруарски мамчета! Приемате ли нов член във вашето голямо задружно семейство?! Моят термин е за 22.02.2007г. Желая на всички леко бременеене и здрави, хубави бебчета!
Искам да ви питам нещо във връзка с измерването на вратната гънка (съжалявам, че с кофти въпрос започвам, ама... червеят в главата ще ме изяде вече) или т.нар. нухална транслуценция. Видях, че има доста момичета ходили при д-р Димитрова, Фемина - какви са вашите резултати, в рамките на какви стойности  е нормално да е през 12-13 г.с (малко късно питам, но все пак)? Каква е горната граница, над която се смята, че бебето  може да има някаква малформация (или данни за Даун и т.н.)? Предлагала ли ви е БХС или амниоцентеза? Може ли на този етап от бременността (22-23 г.с.) да се разбере от УЗ-преглед дали всичко е наред - мисля, че Цветелинка беше писала (сори, ако греше Embarassed), че Димитрова измерва нещо около нослето на бебето - това дава ли достаъчно инфо дали всичко е наред? По конкретно въпросите са ми във връзка с откриването на Даун. И колко пъти и в кои седмици се прави фетална морфология? Много ви благодаря, че изчетохте всичко това... ще съм щастлива, ако някой, който е правил подобни изследвания сподели какво и как е правил.... Лек ден на всички Hug

# 185
Първо добре дошла!
Аз бях писала, че мярят нещо при вратлето, но така или иначе инфото ми не беше много ясно.
Аз ходих при ДИмитрова преди седмица, тя ме гледа на ехо и ме пита какви са ми били резултатите от БХС- казах и, че всичко е в норма. Мисля, че 3 пъти се прави фетална през бременността, но не помнч кой седмици. Във статии потърси за феталан морфология, пишеше м/у кои седмици е най добре да се направи. Съжалявам, че само това е което мога да кажа сега, пожелавам ти всичко да е наред с вас и да пишеш.

# 186
  • София
bamby добре дошла при нас!
NT се измерва между 11 и 14 седмица и не трябва да е по-голямо от 3 мм. При мен на феталната морфология огледаха всичко - нослето, устата, вратлето, мозъка и т.н. и ми казаха, че няма индиректни белези за синдром на Даун.
А ти правили си биохимичен скрининг, защото той може горе-долу да те ориентира дали е нужна амниоцентеза?

# 187
Здравейте и от мен.
Добре дошла на Бамби Simple Smile
Завърнах се във февруарските ни редици. Беше ме тръшнал грип или настинка - и аз не знам точно, но с мед , лимони , чайове , киви и т.н се оправих.
Добре ,че не вдигнах температура, от това се притеснявах най-много.
Иначе бебо е добре Simple Smile
За сега толкова от мен Simple Smile

# 188
  • Пловдив Белащица
Аз моите ги правих в "най-подходящия" период според доктора. Първата беше в 13 г.с., втората в 16 г.с., а третата ми предстои в 21-22 г.с.

# 189
Привет и добре дошли на вси4ки нови бъдещи мами!  bouquet
Аз отдавна не съм писала...доста ми се насъбра напоследък-малкия беше болен,а сега отнова е болен,но сме и двамата и явно този път е гадния грип!Пазете се,4е е отврат!!! Sick
Да кажа за феталната при Димитрова -единия път е 13-14г.с.,после е 16-20г.с./на мен не ми правиха БХС-Димитрова ми го направина ехографа на предната морфология/ ,след което ли4но на мен  Димитрова ми каза,4е е хубаво пак да се види към 26-27г.с. на доплер.И после имаше някъде към 34г.с.[/b

# 190
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА  pepeliashka
Желая ти едно прекрасно бебче.  bouquet  bouquet  bouquet

# 191
Благодаря на Цветелинка и Хрисито за отговорите!
Аз имам НТ 2,4мм, БХС 1:480 възрастов риск и 1:580 риск за Даун - т.е. нисък. Но когато Димиторва измери в 13 г.с. НТ ми каза директно, че било добре да правя амниоцентеза Shockedи аз естествено се уплаших. После говорих със доста лекари - според тях всичко е ок и няма нужда от др. изследвания, най-малко амнио. Но нали разбирате, че в мен си остана едно голямо НО и сега, макар и късно ме яде отвътре. При доц. Томова ФМ също е ок. Затова питах сега в коя седмица пак да правя ФМ. Но ще погледна по -обстойно статиите първо. Много благодаря за отговорите!

# 192
bamby, щом следващите прегледи са били наред, недей да мислиш негативно, а положително. Ако се притесняваш още, запиши си час за нова фетална като му дойде времето и спокойно. Надявам се да се чустваш добре при нас и пиши.

# 193
Забравих да ви по4ерпя!  Embarassed
Днес имам рожден ден! Blush

Затова,пийнете и похапнете за мое здраве:

Наздраве и да ви е сладко!

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 11:06 от pepeliashka

# 194
Много благодаря Бопси, МАнго, Пепеляшка!
Пепеляшка - честит рожден ден!

Общи условия

Активация на акаунт