ФЕВРУАРСКИ студ навън ще свива, мама сладко бебче вкъщи ще повива!

• 13 236
  • 346
  •   1
Отговори
# 270
Моя бъбрек или там каквото ме боли пак се обади тая нощ Sad Много ме боля - а на сутринта отидах до тоалетна по голяма нужда (много рядка кнсистенция ) и ми мина.
Утре съм на консултация и ще споделя с доки. Дано да не е нищо сериозно - не искам да пия хапчета Sad ...

Колкото до задържането на вода - познава се по подуването. На майка ми даже са й срязали венчалната халка, защото много се подула и не могла да я свали. Който усеща такова подуване - по -добре да махне всички пръстени , за да не се стига до рязане ...

# 271
Здравейте и от мен!
Тазе седмица и мен честичко ме стяга корема. Пия но шпа , когато съм на работа не се призорвам , кротувам си на бюрцето  atwork, а вкъщи си полягвам и отминава. Но това си е нормално , щом няма болки . Така матката се подготвя за раждането.
Нищо още не съм купувала за бебчо. Само със сина ми обикаляме и гледаме и той си дава мнението. Така се чувства съпричастен с раждането на човечето и тръпне в очакване . Притеснявам се и за него- искам да приеме бебчо , да не ревнува и да не страда от появата на новия член на семейството.
Наумих си да купувам дрешки и джунджурии след нова година , като изляза по майчинство.

# 272
  • София
Здравейте момичета!!
Аз с предната бременност задържах много течности и се подувах,ама много.Кожата става по-прозрачна и се виждат кръвоносните съдове и като се натиснеш побелява и остава вдлъбнатина.Това обаче е много опасно и не трябва да се допуска.Веднага споделете с лекарите си при такъв проблем,има хапчета,а ако те не помагат по-добре е да влезнеш в болница за няколко системи.Задържането на вода води до повишаване на кръвното налягане,а както всички знаем това е опасно за бебето!!!
Контракциите в периода на 5-6 месец са до някъде нормални,заради нарастващата матка и бебе,но се пазете много и най-малкото притеснение се консултирайте.Сега тялото търпи най-големи промени.
Wish благодаря ти за  stork-boy , както предсказват хубаво време, ти пожелавам прекрасно изживяване в неделя и да не забравиш,че в събота се сменя времето!!! balloon  Wink
Лек ден на всички!!! smile3525

# 273
Добро утро и от мен! идвам пак от Шейново, където за пореден път ми взеха кръв, пък да видим. Дано сего нещата да са по-добре с кръвната захар и глюкозата. На мен след прегледа с доплера също ми изписаха магнерич 3х1 и трябва да го пия до следващия преглед след 30 дни. като цяло ръцете са ми надути по-конкретно пръстите, което означава че започвам да задържам вода, а това не е добре.
Очаква ме доста неприятна диета, а аз обичам да  си похапвам!
Ами това е за сега, лек ден на всички!  bouquet

# 274
  • София
Здравейте момичета, ....

Май е по-добре да се пазиш както са ти казали. Няма ли кой да ти помогне за малкия?

# 275
ira72,и при мен е так ас едната плацента,много  ниско долу е ! Аз дори усещам куде ме рита бебчето в нея!! Heart Eyes И ме понаболява когято ритне силничко или пък като ме срита в пикочния мехур! Crazy Наистина е по-добре да почиваш и да не вдигаш малкия! Иначе мойете да се разхождате за 1 час на ден! На мен не ми позволяват повече! Sad
За задържането на водя се познава по подуването! И е досто неприятно! Единственото решение е- никаква сол! Naughty
bzepic, и аз мисля , че ще има доста подаръци,но не си мисля ,че някой ще подарява по 3чифта ританки,3 чифта бодита ,а в моя случай по 6! ooooh! Като се замисля ,основните неща ше трябва ние да си ги купим! newsm78

# 276
ira72, ти си истински герой, трябва да потърсиш помощ, не вярвай на разните ... супер мами дето все сами са си гледали  Twisted Evil, нямаш ли баби и дядовци, ако има финансова възможност си вземи жена, не бива да рискуваш не е срамно или лошо да потърсиш помощ. Naughty
rene_rs,  не говорех за по 3 комплектчета, това го получаваш на погачата, на мен ми дават торби и кашони с дрехи, даже бяхме малко смешни на границата с две торби бебешки дрешки без бебе, трудно обяснихме на митничаря, че са за нероден Петко. На всичките ми приятелки обикновено им донасяха с торби разни други приятелки, които вече са надраснали дрешките. Сестра ми има момиченце на 2,5 годинки и до сега и е купувала само два чифта обувки. Всичко ти дават, вярно ползвано, но и така и иначе тези дрешки кръжат и се ползват спокойно поне до 3-4 деца защото много бързо омаляват. Не знам аз за себе си съм избрала този вариант с ползвани дрешки, само дето аз даже и за мен приемам като ми дават разни дрехи, особено пък тук дето са качествени и хубави, малко ... работа (да не се засегне някой), ама аз така си разбирам живота, защо да давам пари като ми подаряват. Grinning
Слънчев ден на всички.

# 277
  • София
Момичета,моите приятелки край мен все момчета имат и взеха да ми дават цели торби с момчешки дрехи CrazyЗа първата година съм осигурена  откъм дрехи.Но аз съм решила да си купя по два комплекта нови дрешки за първия месец и комплекта за изписване. Не ми се ще детето ми да бъде облечено в носени дрешки съвсем в началото. От щерката много малко неща мога да ползвам, защото всичко й е в розово Crazy LaughingСвекито ме съветва да съм купувала дрехи в неутрален цвят, за да ги ползва и малкото, но аз си харесвам типично момичешките дрешки -  все пак тя си е моето момиченце и искам да изглежда като принцеса Grinning.Чакам с нетърпение да  дойде новото бебе. Тази събота ще купим истинско легло на щерката  и ще й вземем нейната кошарка. Имаме три месеца да я накараме да го чувства като свое, защото май ще й е трудничко да свикне,че й крадем легълцето,ако това стане като се появи бебе:)

# 278
  • София
wish, хайде да ми сложиш розово щъркелче  stork-girl  Grinning Аз пък имах усещането за момченце, но пак супер много се кефя, приех го като неочаквана приятна изненада  Simple Smile Вече съм готова и с няколко имена. Бебка е цели 850г., а моето кръвно е паднало, т.е. нормализирало се е Simple Smile Явно диетата дава резултат, също и факта, че скоро не съм срещала най-големия си дразнител ( майката на половинката  Mr. Green )
Иначе все още нищо не съм купувала, мисля да започна след нова година. Една приятелка упорито настоява да ми даде креватче, но то е доста амортизирано, отгледала си е двете дечица в него, и умувам как да и откажа без да я засегна. Искам моето детенце да си има новичко и хубаво легълце  Simple Smile

# 279
ira72, ще  цитирам една статия, а ти сама си вземи решението:
"Плацента превия
Симптоми: поява на кървене по време на втория или третия триместър. В повечето случаи няма болка. В 20% от случаите са наблюдават и маточни контракции
Що е то: заболяване което засяга по-малко от 1% от бременните, при което плацентата покрива шийката на матката. По време на раждане когато шийката на матката се разширява , част от плацентата може да се разкъса и прокърви.
Лечение: ако кървенето е слабо лекарят само ще те прегледа и ще ти препоръча почивка. В 90% от случаите плацентата сама се отдръпва от матката. Ако плацентата напълно блокира шийката се препоръчва почивка на легло. По тежките случаи биват хоспитализирани и се налага секцио
Вие: няма как да повлияете, важното е гинеколога редовно да следи развитието на плацентата и месторазположението и"
В заключение искам да ти кажа. Едва ли това е твоят случай, но вероятно е близко като идея. Горещо ти препоръчвам да се пазиш, никакво вдигане на повече от 3кг, потърси помощ ако не можеш да се справиш с другото детенце и почивай колкото можеш повече. Кофти съвпадение е това че и детенцето ти сега прохожда (да е живо и здраво), сигурно е много изморително. Успех във взимането на решение!

# 280
Здравейте. Аз много рядко пиша ама ви чета редовно и ви се радвам.  Grinning
Нещо много ми е странно с тия контракции дето ги имате повечето и лекарите ви предписват нош па и магнерод. На мене изобщо нищо не са ми споменавали за контракции, а когато съм имала остри болки и тъпи по продължителни все ми казват, че било нормално, защото матката сега се разтягала най- много и от това боляло. Та се чудя да се притеснявам ли или не. Confused Като питах от какви болки да се притеснявам ми казаха само от продължителни които не спират при никакво положение. Мен обикновено ме боли когато ходя понякога. А иначе корема ми е доста често твърд ама аз си мисля че това става когато бебка застане в някакво положение по- специално.  newsm78
Накоя да е чувала за изследвания за гестационен диабет. На мен ще ми правят другия път и се чудя дали в България правят изобщо такива.

# 281
Здравейте мамчета.
Аз реших също да напазарувам след нова година.
Имам някои неща ,които ще използвам от Валката. За него бяха ни дали кушетка , която беше малко поочукана, но тати тогава така я стегна, че стана като нова .За бебчо ще използваме същата кушетка , а за баткото ще купим легло.
От баткото ще използвам , някои бодита , камизолки , ританки - все пак тях тогава купувах в неутрални цветове , а и не зимни , а летни.
Ще си купя нова помпа, защото предния път се цедях - оставаше кърма, която давах в болницата за едно недоносено момченце Simple Smile
Имам малко дрешки , които са ми давали други майчета , но и аз доста раздадох, така че на вторична помощ няма да откажа и сега Wink

# 282
Здравейте и от мен:).Тези дни не съм писала и докато прочета това което вие сте писали....Не знам при мен има болежки долу ниско, но без да ми се втвърдява корема и то ме стегне за малко и ме отпусне.Забелязах, че това става като се заседя малко повече и стана рязко  newsm12.До колкото за подуването и при мен се среща за съжаление.Аз съм си махнала всички видове пръстени.Когато правя нещо с ръцете някаква работа, дали чистене, готвене нещо да правя не се подуват, но ако час два не правя нищо веднага стават като понички, краката по същия начин.Другата седмица съм на ЖК и ще попитам на какво се дължи това / въпреки, че тук научавам повече неща, отколкото от лекарката ми /.
    И аз се надявам този път малкото човече да се покаже, въпреки че не искам да се настройвам на точно определен пол, защото както всички знаем са доста случайте, в който лекарите грешат, но аз се моля да живо и здраво и всичко да продължи и мине добре пък каквото и да е, дали момченце или момиченце все ще си е моето дете newsm51.
    Може би  трябва да помоля  "wish", ако може да ме запише за 18.02.07, но без щъркелче за сега newsm53.
    На мен мойта лекарка ми изписа "Zimafluor" - за профилактика на зъбния кариес и хранителни добавки "Natal Aktiv" друго не ми е казвала да пия.Аз много се надявам да няма поводи поради, който да ми се наложи да пия някакви други хапчета и т.н., чувала съм , че не са  за предпочитане.
    Май този път се заплеснах някъде  newsm09.
Пожелавам  приятен ден на всички и дано при всички всичко да е нормално до края newsm51

# 283
Аз съм в 26 седмица и от вчера забелязах че от гърдите ми се отделят няколко капки течност от време на време. Не е ли твърде рано за това? На някой друг случва ли му се? Чудя се дали е нормално или не.

# 284
  • София
Аз съм в 26 седмица и от вчера забелязах че от гърдите ми се отделят няколко капки течност от време на време. Не е ли твърде рано за това? На някой друг случва ли му се? Чудя се дали е нормално или не.
Нормално е разбира се:)На мен ми е втора бременност и ми тече вече трета седмица:)Не много, но е неприятно усещането:)

Общи условия

Активация на акаунт