Родителите ми не приемат връзката ми

• 8 112
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не, причините са по-прозаични - момичетата забременяват и трябва да решават какво да правят. Момчетата могат и да се направят на разсеяни и да кажат "аз нямам нищо общо, оправяй се".

# 256
Анди, да така е! Момичетата забременяват.
И сега, кое е по-правилното, когато даъщеря ти се обзаведе с гадже?
Да изпаднеш в ужас и да забраняваш и дуднеш..Или да седнете и коментирате ситуацията и евентуални бъдещи последствия?

# 257
  • София
Зависи какво представлява кандидатът. Ако не ми хареса със сигурност няма да съм благосклонна и няма да съдействам за тази връзка, особено ученическа. То и за по-нататък е същото. И много често родителите, особено момичешките майки, много добре усещат дали кандидатът е подходящ.

# 258
  • София
Ами не, Рози, не е в доверието, в мъжки свят живеем Wink

Затова да я възпитават в подчинение Simple Smile
Или ще събудят инстинкта и да отстоява себе си..
Не, за дъщерите говорех, ама нейсе... :/

# 259
Не знам, Анди. Сигурно мога да те ужася, че първата любов на моя младеж се появи малко преди да стане на 15.
Много, много разговори...за евентуални последствия проведохме.
И да, родителите на момичето също..
Беше вълнуваща любов за тях продължила доста във времето..Аз се радвах на емоциите им и начина по лойто, тази любов се отразяваше на него.

Как харесваш партньор на детето си не знам... Нали не го познаваш?

Джорджи, бг реотан съм бре Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 21:30 от Рози и Бодли

# 260
Връзките на децата ни никога не са подходящи. Все ни се иска нещо повече. Нали знаете вица как свекървата познала веднага бъдещата си снаха? Още щом я видяла, нещо я подразнило.

# 261
  • София
Нали в един момент ще се видим с този кандидат или вече съществуващо гадже, нещата рядко остават в дълбока тайна, а ако са тайна, значи работата има защо да бъде държана в тайна и нещо не е съвсем както трябва. И зависи докъде ще стигнат нещата. При мен вече е ретроспективно за ученическите връзки, защото моите са вече големи.

Защо все да са неподходящи? Някои са подходящи, други неподходящи.

# 262
При мен също е приятен спомен  вече ученическата любов на детето ми. Да се меся в избора на 25-годишно "дете" нямам право, но си запазвам мнението дали да го харесвам или не. Дума обаче не казвам, както не съм казвала и за ученическата любов.
Неподходящи са защото нашето за нас винаги си е по по най.😀
Красиво, добре възпитано, от добро семейство, добре образовано, с престижна работа и т.н.  да не продължавам.....

# 263
Анди, честно леко ме побиват тръпки в тази тема като те чета.
Ако 18г си възпитавала детето си..Не би ли се доверила в емоциите му и избора му?

# 264
  • София
В какъв смисъл доверяване? Аз на детето си имам доверие, но на кандидата нямам доверие, особено ако започне да присъства много активно в живота. Не знам как звучи като го пиша така, може би доста сухо и категорично, опитвам се да пиша по-безпристрастно. Все пак в момента говорим за отношения в тийн-възрастта, когато все още  младежите са непълнолетни и са ученици, а тогава все още са наша отговорност какви хора се появяват в живота им. Но дори след това не виждам проблем в това да се познава гаджето, какво има да се крие, ако няма от какво да го е срам или да го е страх!

# 265
А аз пък съм против запознанството с родителите, ако работите не са сериозни. Какъв е смисълът да се влачи през определен период все някакъв като не знаеш дали ще потръгнат нещата. "Детето" няма ли нужда от лично пространство, малко нещата избиха на нездравословно вмешателство.

# 266
  • София
Еха, това с влаченето през определен период ми стана интересно! Simple Smile Какъв период?
Виж, когато хората живеят заедно или в един град и се виждат, почти винаги става така, че се случва да се запознаят. Малко е странно точно във времената на социалните мрежи да е проблем да се запознаеш с гаджето на младия човек. Май пропускаш, че възрастните в социалните мрежи на всеобщо достояние и къде ли не в мрежата публикуват какво ли не, а ти си се закахърила как ще се запознаеш с гаджето на сина/дъщерята и как ще е вмешателство! Малко нелепо звучи.

# 267
Тук става въпрос за тинейджъри, какво живеене заедно, какви различни градове. И повечето тинейджъри колкото често сменят мнението си, толкова често и гаджетата си. Аз лично точно два пъти съм запознавала родителите си с гаджета- един път с момчето, с което имах дълга връзка и втория път с мъжа ми. И да, нормално е като си млад да сменяш гаджета или трябва да се омъжиш за първия и тогава да започнеш. Много странно мислене.

# 268
  • София
Как тийновете ще сменят често гаджетата? Поне повечето не ги сменят често.

# 269
Явно живеем в различна реалност.

Общи условия

Активация на акаунт