Родителите ми не приемат връзката ми

• 8 125
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
Страх, призбързаност, забрани. Все си мисля, че има нещо средно.
И би имало по-добър ефект. Онази приказка за "забранения плод"
Разсъждавам си като си спомня за моите детски години и ефекта.

# 91
Андариел, нищо не можеш да предвидиш. Най-малко кой преди кого и също така колко ще страда. И изобщо въздържайте се от подобна категоричност в коментарите.

# 92
Аз обективно гледам от всички страни. Ако се гледа в такъв аспект всеки има нещо, дали кусур или болест, да си стоим сами. А най-странното е, че те са още приятели, на 17 са, а се мисли толкова занапред. Ясно е, че това няма да продължи дълго. Не е ясно кой, кого ще скъса. Защо е задължително момичето да скъса с момчето, ами ако стане обратното? Може и да няма такива драми като се разделят. Всичко това, което се гадае не е ясно дали ще се случи.
От почернените букви става ясно, че въобще не гледаш от всички страни, а основно от едната и даже се идентифицираш с момчето, което пречи на обективната преценка. (Не е упрек, още по-малко лична нападка).
Аз обаче не разбирам това влизане във връзка с нагласата, че тя няма да продължи дълго. Да, няма гаранция, че ще е вечна, но такова предварително задаване на времево ограничение повече подхожда на неангажиращите сексуални връзки, отколкото на романтични силни увлечения.
Действително няма нищо сигурно, но е много по-вероятно момчето да хлътне дълбоко и да не преживее леко една бъдеща раздяла. Излишно е да обяснявам защо.

# 93
Бащатко, много са млади, а тийнейджърите се влюбват и разлюбват по няколко пъти годишно.

# 94
Аз обективно гледам от всички страни. Ако се гледа в такъв аспект всеки има нещо, дали кусур или болест, да си стоим сами. А най-странното е, че те са още приятели, на 17 са, а се мисли толкова занапред. Ясно е, че това няма да продължи дълго. Не е ясно кой, кого ще скъса. Защо е задължително момичето да скъса с момчето, ами ако стане обратното? Може и да няма такива драми като се разделят. Всичко това, което се гадае не е ясно дали ще се случи.
От почернените букви става ясно, че въобще не гледаш от всички страни, а основно от едната и даже се идентифицираш с момчето, което пречи на обективната преценка. (Не е упрек, още по-малко лична нападка).
Аз обаче не разбирам това влизане във връзка с нагласата, че тя няма да продължи дълго. Да, няма гаранция, че ще е вечна, но такова предварително задаване на времево ограничение повече подхожда на неангажиращите сексуални връзки, отколкото на романтични силни увлечения.
Действително няма нищо сигурно, но е много по-вероятно момчето да хлътне дълбоко и да не преживее леко една бъдеща раздяла. Излишно е да обяснявам защо.
Именно, това не е обективно мислене, защото за тинейджърите е присъщо да не задълбочават толкова много. Няма как да се говори за нещо сериозно на 17.

# 95
  • София
Айде, де! Тийн връзката ми беше 4 годишна, на приятелките ми също.
Еми, определящи са, още повече, че казах за момчето с приятелка анорексички и булимичка. И да, болестта се използваше за долни манипулации!

# 96

Това се случва и при здрави деца..Част е от пътя .

И сега, защото е болен е жигосан. И хем момичето да не страда, хем момчето да не страда.
Най-добре нищо да не му се случва в живота и да чака края си..

# 97
  • София
Андариел, нищо не можеш да предвидиш. Най-малко кой преди кого и също така колко ще страда. И изобщо въздържайте се от подобна категоричност в коментарите.

А ти какво ще посъветваш момичето, ако беше твое близко дете? Какво бъдеще я чака, на болногледачка?

Рози, няма нищо средно - нещата са или-или.

# 98
Аз какво пиша, вие как ме разбирате... Ще поработя върху начина си на изразяване, но, моля, не проектирайте собствени мисли върху моите писания.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 18:47 от bashtatko

# 99
Еми, определящи са, още повече, че казах за момчето с приятелка анорексички и булимичка. И да, болестта се използваше за долни манипулации!
Колко от вас се ожениха за тийнейджърската си любов или гледат дете с него?

# 100

Родител да забранява на почти пълнолетното си дете не го разбирам.
Да разговарят и да се обоснове - разбирам.
Не знам, Анди..Баща ми води една битка с мен от 16-тата ми годишнина.
Не постигна нищо. Това е моят опит.

# 101
  • София
Колко от вас се ожениха за тийнейджърската си любов или гледат дете с него?
Две да, две не Simple Smile

# 102
  • София
Каквото и да й обяснят родителите, тя в момента е на друга вълна. Надявам се поне като прочете малко да й светне, че нещата ще станат сериозни. Приятел е едно, а гадже е друго. Не се жениш и не раждаш деца от приятеля си, а ако приятелят е болен му помагаш и го подкрепяш, но не живееш с него и не си подчиняваш живота на неговата болест. А в случая болестта ще прогресира, защото е такова естеството. Ако го обича, ще трябва да му се посвети, а в един момент дори да иска, трудно ще прекрати връзката.

# 103

А ти какво ще посъветваш момичето, ако беше твое близко дете? Какво бъдеще я чака, на болногледачка?

Съвет се дава, ако има проблем и ти го поискат съвета. Тук, точно за връзката проблем не видях да описва авторката. От родителите се оплака.
Не ми се хвърля боб за нероден Петко, въпреки че е любимо занимание във форума.
Има други въпроси, на които да се наведе вниманието на един тийн, касаещи бъдещето му и да се внимава за тях. Ама да се тръшкаш, че дъщеря ти ще се омъжи за гаджето си от седемнайсет-годишна възраст, ми се вижда незряло за възрастни индивиди.

# 104
  • София
Какви? Да бъде консуматорка, да пази бекъп и да не мята големи надежди?!

Общи условия

Активация на акаунт