Родителите ми не приемат връзката ми

• 8 112
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
Изживей си любовта е много хубав съвет, но хора с това заболяване понякога се влошават внезапно. И ако сами не сте били в тинейджърска възраст до леглото на човека, когото обичате очаквайки какво ще кажат лекарите, докато връстниците ви си джиткат по дискотеки и не се и сещат за такива драми, по-добре не давайте съвети за изживяване на такава любов. Медала има много страни, но момичето я интересува неговата, а родителите му нейната. И в случая ще е добре, ако тя проявява и малко здравословен егоизъм.
В тийнейджърска възраст бях до леглото на майка ми, която първоначално беше с диагнозата на момчето. На по-късен етап останах до прясно гадже, диагностицирано с доста тежко заболяване. Неговите родители изобщо не очакваха, че ще остана, моите ми казаха да проуча внимателно с какво си имам работа и да си реша. Едва ли са били очаровани от избора ми, но си оставиха притесненията за себе си.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 16:37 от +-123

# 76
Като майка на дете в същата възраст, смятам, че със забрани може само да отблъсна детето си и да спре да споделя с мен.
Те са били близки приятели преди да станат гаджета. Да загубиш близък приятел пак носи страдание.
Децата са деца, сблъскват се с любовта, което не значи, че ще е вечна. Те са само на 18. Имат още година докато завършат, после най-вероятно ще продължат да учат. Вие ги оженихте.
Страховете си ги имаме като родители, но не можем да ги пазим вечно или да им забраняваме, защото нас ни е страх.

Аз познавам само една жена с МС. Запознахме се преди 23г и беше болна от години. Към днешна дата още работи и е физически активна.

# 77
Човек никога не знае кога ще се разболее от нещо. Затова и клетвата е "в болест и здраве", доколкото съм чувала. Иначе събирате се уж здрави, после единият има някакъв проблем и другият си хваща шапката и изчезва. Не е приятно...

# 78
Въщност повечето коментари са да обяснят развитието напред.Информират от опита си какво да очаква  и да прецени , обясняват защо родителите са против, не одобряват.
Показват страха си да не би да се обвърже преди да завърши образование, да не реши ,че това обвързване  е лесното , родителите са грешни, тя е умна, подкрепена да прави каквото иска.
Добре пита, като има информация, може да направи извод и да реши за себе си.
Приятелството е различно от любов.И се писа, по презумпция преминава напред в друг етап.Неусетно.
Авторката не говори, питах  какъв човек е момчето, борбен, хленчещ, качества от които зависи дали и тя да се бори с него.С коментарите тук не може да каже, че не осъзнава какво прави.
И да го направи накрая което е решила, като си носи отговорностите.
За жалост животът не е  само любов , трябва и да се яде.Тоест да се учи, защото работа свястна за учени няма, а за необразовани ,без професии - хич.

# 79
  • София
Те още не са в нищо, така че е по-добре изобщо и да не бъдат, за да не се стига до "в болка и здраве".

# 80
  • Варна
Не, не е приятно, Лори, но пък хората рядко се събират на по 17. Обикновено това става на повече години. И тогава се предполага, че по ги разбираш нещата и можеш да си дадеш сметката за последствията.

Хубавото е, че момичето засега вижда нещата само на ниво гаджета. Ми да пробват как ще им потръгне щом искат, то за това никой не може да я спре.

# 81
Анди, ти като ученичка не си ли имала гаджета? А синовете ти?

# 82
  • София
Какво точно ме питаш и в каква връзка? Има неща, които мога да приема и такива, които не мога що се отнася до децата ми. Не ме интересува какво и как ще си помислят другите хора.

# 83
Те още не са в нищо, така че е по-добре изобщо и да не бъдат, за да не се стига до "в болка и здраве".

Заради този ти коментар..
Все едно казваш, че децата не трябва да влизат във връзки, защото могат да стигнат до женитба.

Пък в случая на момичето..Те не са били непознати, били са приятели.

# 84
  • София
Тяхната история  не е просто влизане във връзка. Ако стигнат до "в болка и здраве", болката вече е на една ръка разстояние. Ако бъде предана в тази история е ясно как ще се развие.

# 85
...
Въпросът ми е какво да правя в тази ситуация, как да постъпя, на тях ли им трябва време да приемат нещата.
Благодаря предварително за отговорите.
Припомних си какво точно  пита авторката, след като заявява, че за нищо на света няма да остави гаджето си.
Моят отговор е: Вики, ще изхабиш излишна енергия, ако убеждаваш и чакаш родителите си да приемат нещата. Няма да го направят. Като твои родители те се опитват да те предпазят от болки и страдания и няма аргументи, които да ги направят незагрижени  за теб.
От  там нататък ти си реши какво да правиш.

# 86
Каква е тая непреодолима нужда да слагате каруцата пред магарето? Всяка жена - сценарист!

# 87
Това дете вече сама може да вземе решение, може да й се даде съвет, но не й да се правят драми все едно хората с болести сме втора ръка. Не е наркоман, алкохолик или с някакъв страшен порок. Какво има да се предпазва, за хиляден път се казва, че иска да имат връзка, никой не говори за бракове, съжителства и т.н. Излишно се драматизира.

Извинявай, но в случая ти драматизираш излишно, което е разбираемо предвид трудностите, през които си минала. Никой не е изказал негативизъм по отношение на хората с болести, още повече че едва ли има напълно здрав човек.
Но не става и да му каже (не в пряк текст, естествено) "Виж какво ще си поиграйкаме на влюбени, пък докъдето я докараме" и после момчето като хлътне след 1-2 години да му заяви "Скъпи, много хубаво ни беше, но всеки трябва да поеме по пътя си... ама рабира се, че гадната болест няма връзка, как можа да си го помислиш."
Точно защото момчето е в деликатна ситуация трябва да е наясно дали е готова да направи някои жертви. Ако за друго момче такива игрички "иди ми, дойди ми" биха били нещо нормално, тук могат да доведат до срив и да задълбочат заболяването.
Аз обективно гледам от всички страни. Ако се гледа в такъв аспект всеки има нещо, дали кусур или болест, да си стоим сами. А най-странното е, че те са още приятели, на 17 са, а се мисли толкова занапред. Ясно е, че това няма да продължи дълго. Не е ясно кой, кого ще скъса. Защо е задължително момичето да скъса с момчето, ами ако стане обратното? Може и да няма такива драми като се разделят. Всичко това, което се гадае не е ясно дали ще се случи.

# 88
Те са били приятели. Родителите познават младежа. Най-вероятно са го посрещали в къщата си, когато са били само приятели. Одобрявали са го тогава.
А сега - не. Само, защото, евентуално би могло да се првеърне в нещо много по-сериозно.
Не, че момчето е лошо, а защото ще страда дъщеря им може би някога.
Но живота е непредвидим.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 17:34 от Рози и Бодли

# 89
  • София
В случая животът им ще бъде доста предвидим. И е ясно защо родителите не искат.

Общи условия

Активация на акаунт