Родителите ми не приемат връзката ми

• 8 187
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
Знаете ли,ще ви споделя нещо, защото съм от другата ,неравностойната страна, изтеглила късата клечка в това отношение...Голямото ми дете е с диагноза от 16 годишна, такава автоимунна и доживотна ,на тепапии и лекарства. Не лечима, но и надявам се да може да се оправи в тоя живот.
И знаете ли какво ще е всъщност усещането ако знам,че родителите на нейния приятел са против връзката й ,защото е болна. Тя е хубава ,с хъс за живот, има своите мечти, следва ги. Преживяла е много гадости от малка, но не се отказва и заедно се борим. Така,че замислете се, че в тоя живот изведнъж може да минеш от другата страна. Ей тъй ,както всичко ти е било наред.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 20:48 от happy doc

# 136
  • София
Връзка, която не среща подкрепа от двете родителски семейства, особено при толкова млаи хора, е обречена по подразбиране. Там мир няма да има, а само проблеми. Едва ли си заслужава. Какво ще правят родителите на момчето, ще прикриват връзката, ще приемат момичето и всичко ще е ок? Не, няма да е ок, това винаги ще застава между хората. Ако някой иска да развали една връзка, винаги ще намери начин да го направи. Неодобрението от едните родители са разрушили не една и две дръзки, също и бракове. Дори този форум е пълен с истории как свекървата или тъщата не одобряват партньора или нещо не са доволни и какво настава.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 20:52 от Andariel

# 137
Това е проблем на родителите. Те и следващата връзка може да не харесат, и по-следващата... тяхната работа оттук нататък е да предупреждават и да подкрепят при нужда. Не да се опитват да подреждат живота на дъщеря си по своите представи.

# 138
Какво значение има разрешението на родителите при пълнолетни лица? Колкото повече се бъркат родителите, толкова по-зле за тях и за отношенията с дъщеря им. Тя вече е пълнолетна, може да работи, да поеме живота си в ръце и да отговаря за своите действия.

# 139
  • София
Всички родители по един или друг начин се опитват да подредят живота на децата си. Най-често го правят с благословия или отказ от благословия. Какво като децата са пълнолетни? Ако единият комплект родители не одобряват една връзка, те ще я саботират волно или неволно. Дори нищо да не направят, винаги младите ще знаят за неодобрението и това ще им отрови отношенията. Съвсем реално се случват нещата, хората не са чак толкова независими.

# 140
Какво означава да подреждат живота на дъщеря си по собствен вкус? Нима всичко, което им харесва ще е добро за нея?

# 141
Всички искат най- доброто за децата си, но те са с
 изградени характери след 18 и е трудно да се налагаш, затова добрите отношения с децата, приятелски с умереност и такт са най - доброто предписание. Никога не съм забранявала, но и не съм имала проблеми с тях.

# 142
  • София
Хубаво звучи, но само на теория и за чуждите деца. Когато става въпрос за собствените деца всеки постъпва така, както смята за добре и в интерес на децата си.  Досега не съм видяла някой родител да се примирява и да гледа отстрани или да подкрепя връзки, които смята за неподходящи.

# 143
Явно не става ясно, че става въпрос за 18 годишно, пълнолетно момиче, не дете. Дете ще е винаги на родителите си, но вече сама може да взима решенията си. А какво могат да направят родителите, да я дърпат за ухото, че не слуша ли? Като се намесят, какво ще направят? Накрая, ако толкова й се бъркат може и да приключи отношения с тях, така от инат и още по-зле.

# 144
  • София
Не, не е пълнолетна.
Много е тънка тази граница между детството, порастването и семейството.
Хем си голям, хем изобщо не си.
Искаш да се опълчиш, но не е много удачно...

# 145
Почти пълнолетна е, след няколко месеца ли да пусне темата? Отдавна са минали годините, в които родителите избират партньори за децата. Да, понякога правят грешки, понякога им се случват лоши неща... не можем да ги предпазим от живота, особено когато станат на една такава възраст. Много гадна ситуация за родителите е тази, в безизходно положение са. И все пак - нямат право да се месят.

# 146
Не да се месят, но родителите са тези които трябва да говорят с детето си и да си изкажат позицията. Ако не срещнат съгласие,  ми да си троши главата, някои хора трябва сами да се убедят и изстрадат грешките си. Такава бях и аз в младите си години. Е, дойде ми акъл ама след 25.

# 147
  • София
Не знам какви години са минали, но ако на никого не му пукаше от заветните 18, темата нямаше да я има, както и много други.
Емоционалната и финансова зависимост е много по- силна към родителите, отколкото към гаджето.
Пита девойката какво да прави - дадохме и съвети.
Ще приемат, че не е завинаги и ще кротнат. Тя да не се тръшка и така.

# 148
Преди няколко поста споменах за 6 годишната ми връзка, тогава бях на 16. Всички се притесняваха за мен и с право, момчето не беше свястно и можеше да ме забърка в много неприятни неща. Майка ми и баба ми забраняваха да излизам с него, крещяха ми. Най-разумно постъпи баща ми разпитваше ме, интересуваше се и ми беше приятел, знаеше всичко какво става, защото не ме критикуваше. Така знаеше какво се случва с мен, къде съм по всяко едно време.

# 149
  • София
И смяташ, че това е по-добре като постъпка да участва активно в една потенциално опасна връзка? Знаел е, че е можело да те забъркат в много неприятни неща и не е направил нищо? Знаеш ли какво щеше да се случи, ако те бяха забъркали в нещо? Тогава щеше да си скубе косите, че нищо не е направил. Това е измамно доверие. Какво като е знаел къде си по всяко време?  На теб ти е било изгодно и на него му е било изгодно. Само майка ти и баба ти лоши, че са ти забранявали. Откъде е можело да те измъква - от болницата или от полицията? Защото непълнолетните там се озовават, когато се забъркат в проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт