Отговори
# 585

Nature Sunny

Nature Sunny

Скрит текст:

People Rowboat Notes

..дългите горещи* дни Two Hearts

# 586
Здравейте, момичета!

Утро, кафе и един нов ден. Нека е хубав и усмихнат.
Добро утро!
Много слънчево настроение и спокойствие ви пожелавам!

# 587
Здравейте!

Изпрати хубава мисъл
и не мисли за нейния път...
Тя ще обиколи света
и ще се върне при теб!

# 588

Не откривам нищо ново от Толга и затова се съсредоточих към романтичната комедия на Суде "Случайна любов".   Нощес изгледах епизод 1 с автоматични бг. субтитри, а след това и 2-ри епизод на турски език.
     Сериалчето определено ми допадна - леко, неангажиращо и с двама главни герои, които много добре са се сработили. Не бях гледала нищо с Ümit Kantarcılar, но харесах младежа. А Суде непрекъснато ме изненадва. Талантлива млада актриса, която много добре пресъздава характера на героите си. Успява да е различна и запомняща се, няма калъп при нея, всичко е много истинско и реално.
     Мога спокойно да ви препоръчам този сериал за запълване на свободно време. Сценарият не блести с оригиналност, поддържащите актьори малко преиграват в желанието си да наблегнат на комичните  моменти, но това не дразни. Посмях се от сърце на някои моменти, забавлявах се, а това за мен е достатъчно. Нямам претенции да правя задълбочени анализи и да търся причинно-следствени връзки. Гледам за отмора и развлечение. А имам ли време и спокойно ще ви разкажа съдържанието на епизода.

# 589

Еми, благодаря!
Суде както винаги много се откроява, блести момичето и нека винаги да е така. Никой да не я засенчва...

Преди малко прочетох това стихотворение и да си кажа честно, страшно много ме впечатли, затова ви го слагам и на вас.

От пазара за птици
купих птици
за теб,
любов моя.

От пазара за цветя
купих цветя
за теб,
любов моя.

От пазара за окови
купих вериги,
тежки вериги,
за теб,
любов моя.

Накрая на пазара за роби
те потърсих,
но не те намерих,
любов моя.

ЖАК ПРЕВЕР

# 590

Цеце, за първи път, четейки стихове съм раздвоена в преценката си за това, което си пуснала. Хем ми е меланхолично, хем - драматично. И ми харесва, и ми действа потискащо. Особено чувство ... Не съм чела нищо от ЖАК ПРЕВЕР.
     Да пусна Ийт Козан, че да разсея раздвоението си:

И още малко красота:

# 591

залез край морето.. Kissing Heart

# 592
Еми, и аз съм като теб по отношение на тези стихове. Мисля, мисля по тях и реших, че това са състоянията на сърцето и душата, когато човек се влюби и накрая се разочарова.
Софи, за залеза ни трябва още нещо...

За по- голяма романтика...

# 593
За по- голяма романтика...
Скрит текст:

Да се "присламча" и аз. Но този път в компанията на Али и Гьозде.

# 594
# 595
Здравейте, момичета!

"Възникналите желания трябва да бъдат изпълнени незабавно. В противен случай цялото удоволствие се губи. Искаш ли нещо – направи го, животът е кратък. Тук и сега!"                                     Майкъл Уелър

Слънчев и усмихнат да бъде денят ви!

# 596
Здравейте!

Народни поверия: Кафето е на пари

Суеверия с кафе и какво означават балончетата в чаша кафе.

Кафето е една от най-консумираните напитки в световен мащаб. Средно се пада по чаша кафе на всеки човек на планетата дневно. Но в ободрителната течност се крие мистика – в Азия, Африка и Южна Америка кафето се използва за религиозни и обредни ритуали. В България пък се носят суеверия, свързващи горчивото питие с парите и новините. Ето какво казват някои от най-известните родни митове за кафето.

Скрит текст:
Разливането на кафе е на богатство. Смята се, че ако човек се залее с кафе, го очакват приходи. Ако обаче изсипе кафето си върху друг – то парите отиват при залятия. Затова не бива да се ядосваме на петната, а да ги приемаме за предвестник на материални придобивки. Заливането трябва да стане неволно, а не планирано. Само тогава има ефект, твърдят вярващите в суеверия.

Мехурчетата на кафето представляват пари. При някои техники на правене на кафе, по повърхността на напитката се образуват балончета. Вярва се, че получилият такава напитка, трябва да я изгълта бързо. Всяко мехурче е пачка с пари, а с времето те се пукат. Само погълнатите пачки ще могат да се материализират. Ако обаче човек изпука всички балончета без да ги е изпил, то няма да получи нищо.

Голямо балонче – символизира близък човек. Ако в чашата ви се е оформило само едно голямо мехурче, то това е ваш близък или обичан човек, който се е запътил към вас. Не го оставяйте да се спука, защото предвидената среща няма да се осъществи. Вместо това го глътнете и скоро ще получите известие за пристигането на личност, която много ще ви зарадва, обещават народните вярвания.

Гледане на кафе за времето. Това вече не е поверие, а самата истина. Може да се разбере дали атмосферното налягане е високо или ниско чрез наблюдаването на кафе. Високото атмосферно налягане събира балончетата на кафето в средата на чашата. Това означава, че времето ще е ясно и хубаво. Ниското пък ги разпръсва по краищата на чашата. Ако това се случи, най-вероятно ще завали.

Страшно ми се иска да живея, иска ми се нашият живот да бъде свят, висок и тържествен – като небесния свод. Слънцето не изгрява два пъти през деня и животът не се дава двукратно – хванете се здраво за останките от вашия живот и ги спасете.  
Антон Чехов

Момичета, от сутринта започвам с глупостите, но иначе може и да загубя статията. Пожелавам ви всеки ден да ви заливат случайно с кафе.

# 597
Народни поверия: Кафето е на пари

Суеверия с кафе и какво означават балончетата в чаша кафе.

Кафето е една от най-консумираните напитки в световен мащаб. Средно се пада по чаша кафе на всеки човек на планетата дневно. Но в ободрителната течност се крие мистика – в Азия, Африка и Южна Америка кафето се използва за религиозни и обредни ритуали. В България пък се носят суеверия, свързващи горчивото питие с парите и новините. Ето какво казват някои от най-известните родни митове за кафето.

Скрит текст:
Разливането на кафе е на богатство. Смята се, че ако човек се залее с кафе, го очакват приходи. Ако обаче изсипе кафето си върху друг – то парите отиват при залятия. Затова не бива да се ядосваме на петната, а да ги приемаме за предвестник на материални придобивки. Заливането трябва да стане неволно, а не планирано. Само тогава има ефект, твърдят вярващите в суеверия.

Мехурчетата на кафето представляват пари. При някои техники на правене на кафе, по повърхността на напитката се образуват балончета. Вярва се, че получилият такава напитка, трябва да я изгълта бързо. Всяко мехурче е пачка с пари, а с времето те се пукат. Само погълнатите пачки ще могат да се материализират. Ако обаче човек изпука всички балончета без да ги е изпил, то няма да получи нищо.

Голямо балонче – символизира близък човек. Ако в чашата ви се е оформило само едно голямо мехурче, то това е ваш близък или обичан човек, който се е запътил към вас. Не го оставяйте да се спука, защото предвидената среща няма да се осъществи. Вместо това го глътнете и скоро ще получите известие за пристигането на личност, която много ще ви зарадва, обещават народните вярвания.

Гледане на кафе за времето. Това вече не е поверие, а самата истина. Може да се разбере дали атмосферното налягане е високо или ниско чрез наблюдаването на кафе. Високото атмосферно налягане събира балончетата на кафето в средата на чашата. Това означава, че времето ще е ясно и хубаво. Ниското пък ги разпръсва по краищата на чашата. Ако това се случи, най-вероятно ще завали.

Момичета, от сутринта започвам с глупостите, но иначе може и да загубя статията. Пожелавам ви всеки ден да ви заливат случайно с кафе.
     Цеце, благодаря за интересната статия и прекрасното пожелание. Вече няма да се ядосвам като се залея с кафе, а ще чакам приходи. Ще броя и балончетата в кафето.
    Може поверията и народните вярвания да са само мит, но среща на кафе с приятели, оживени разговори и приятни преживявания - това зарежда емоционално, действа отпускащо и релаксиращо.

# 598

А частта с прогнозата на времето, направо удари в десетката. Няма да имаме вече нужда ни от синоптици, нито от прогноза за времето. Сутрин ставаме правим си по едно кафе и гледаме на къде ще отидат балончетата

# 599

В моята чаша сутринта сигурно балончетата са били разпръснати по краищата на чашата. "Ако това се случи, най-вероятно ще завали." При нас а-ха и ще отпочне дъжда. Събират се облаците, слънцето се скри, но аз няма да чакам, "бягам" към ... морето ... в мечтите си с Кенан!

Общи условия

Активация на акаунт