искам развод по взаимно съгласие

• 6 912
  • 111
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Значи все пак причините да се опъва са емоционални - обида. Щом дори се е стигнало до блокиране на комуникацията.

# 91
Авторе, от последния ти пост разбирам, че си обидил жена си, защото "си бил провокиран". И за теб не било обида. И сте разделени от една година, но ти продължаваш да й звъниш всяка вечер. От една седмица са те блокирали, но ти не се отказваш. Отговори искал!
Да ти кажа, чист тормоз си е!
Дано не е след няколко чашки.

# 92
Ми учудих се от къде се взеха тези 3 години, те били от твоя развод... Не съм имала такива разводи по 3 години.
Днес имаше и друго твърдение за 1 година фактическа раздяла. Затова питах, да не твърдиш, че след 3 години раздяла дават развод...
Всъщност колко време е траела раздялата няма никакво значение.
Една година е фактическата раздяла на автора и жена му.

# 93
Буташ към съгласие с натиск май. Рискова тактика.

# 94
Авторе, от последния ти пост разбирам, че си обидил жена си, защото "си бил провокиран". И за теб не било обида. И сте разделени от една година, но ти продължаваш да й звъниш всяка вечер. От една седмица са те блокирали, но ти не се отказваш. Отговори искал!
В случая Вие какво правите ??Не ме ли обиждате!? Предполагате по просташкия метод,за по утвърдително вменяване на вина!!??

# 95
В случая Вие какво правите ??Не ме ли обиждате!? Предполагате по просташкия метод,за по утвърдително вменяване на вина!!??
Къде видяхте обиди? Казах, че си е тормоз да звъните всяка вечер в продължение на една година! Трябвало е по-рано да ви блокира.
Така трудно ще постигнете развод по взаимно съгласие.

# 96
Авторе, след последните коментари, за обиди и вменяване на вина, твоят проблем ми заприлича на моя живот. Особено след подминаването без отговор на въпроса- обажданията дали не са след няколко чашки.
  И ММ така - да се разведем, но аз да задействам процедурата. Това до преди 1 година( за протокола - от 2 години не живея с него). И всяко такова искане е било на пияна глава. И реално - той Не иска развод. Иска да си докаже, че аз все още държа на него. Иска увереност, че няма да се развеждаме, че може да се върна.
  Не ми трябва развод. Не мисля да се занимавам с това. Ако на него му е необходим - да задейства процедурата. Но не - той се обаждаше по телефона и ИЗИСКВАШЕ от мен да го направя. При един разговор ми превъртя и му казах: "Добре, ще го направя."
   Ми нямаш прдстава как реагира.

Та твоя случай може да няма нищо общо с моя( дано не съм те обидила с нещо). Но тъй като не даваш подробности - ти давам друга гледна точка. Защото съм се убедила, че нещата много често зависят от нея.

# 97
Авторът иска развод. Жена му отказва да комуникира. Това, между другото, се нарича stonewalling и също би могло да се нарече форма на емоционален тормоз.

Развод по взаимно съгласие би спестил пари, но не е задължително всеки развод да е по взаимно съгласие. АИДА е обяснила как да се задейства системата. На автора предлагам да престане да се опитва да комуникира с жена си лично и да разговаря само чрез адвокат. Няма да се случи по взаимно съгласие, но задейства ли се системата, разводът ще е неизбежен.

Аз предполагам, че дъщерята живее в друг град или дори друга държава и затова комуникацията е трудна. Между другото, познавам случаи, в които единият родител манипулира другия чрез контрол над децата, не само докато са малки, но и като големи и  отравят взаимоотношенията с другия родител.

Нямаме представа какво става и защо се е стигнало до тук, но, Авторе, жена ти не може да ти откаже развод.

# 98
  • София
Авторът иска развод. Жена му отказва да комуникира. Това, между другото, се нарича stonewalling и също би могло да се нарече форма на емоционален тормоз.

Между другото, познавам случаи, в които единият родител манипулира другия чрез контрол над децата, не само докато са малки, но и като големи и  отравят взаимоотношенията с другия родител.

Така е.

Звучи невероятно и почти невъзможно да е истина, ако не си го видял отблизо, или ако самият ти не участваш в този кошмар.

# 99
  • София
Явно и авторът има принос в цялата история щом той нещо е казал, а тя го е сметнала за обида. Колко ли гадна е трябвала да бъде тази истина, за да се стигне дотам жена му да се изнесе при дъщерята и да го блокира накрая.  Може би единственото, което тя иска е извинение и нататък нещата могат да се наредят до взаимното съгласие. На мен ми е малко странно след толкова много години съвместен живот (за да имат голяма дъщеря) след една година раздяла той изведнъж да поиска развод. Това след блокирането на телефона ли стана? Преди това имало ли е изказано желание за развод?

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 20:47 от Andariel

# 100
Андариел, ние не знаем какво се е случило между двамата. Ако жената на автора дойде и помоли за съвет и подкрепа, ще й я окажем. В случая, Авторът пита как да се разведе. Другото можем да го гадаем.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 21:19 от Cool_Cat

# 101
и няма нищо странно да поискаш развод след като са те напуснали от 1 година. Напротив, не ми е нормално да си трайкаш и да чакаш евентуалното завръщане на съпругата. Това не е семейство.
Човекът може да иска да продължи да живее.

# 102
Странни са ми тия отношения - не живеят заедно от години, но и развод няма. Ми действайте де!

# 103
  • София
Авторът май написа, че е от година, а не от години. Ако са живяли 30 години заедно една година нищо не е.

# 104
  • София
Може да трупаш горчивина и съжителствайки. Тогава едната година е предостатъчна.
Аз съм омъжена от 28 години и все пак не смятам годината за нищо работа.
Явно тя иска да му прави напук, особено ако има и друга жена и той иска да се съберат.

Общи условия

Активация на акаунт