искам развод по взаимно съгласие

• 6 888
  • 111
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мнението ми пак щеше да е същото. Няма значение дали е мъж или жена.

# 76
  • Далечният изток
Аида, това е доста емоционално от твоя страна в момента.  Сякаш не искаш да се разберат без искови молби, а непременно с намесата на адвокати в съда.
Емоционална съм си по принцип.
Могат да се разберат, но и за споразумението ще им трябва адвокат. Няма как да не се намеси адвокат, дори и само за консултация.
Обикновеният човек няма от къде да е наясно какво би следвало да съдържа едно споразумение, защото то си има задължителни реквизити. При всички положения ще му трябва адвокат. Защо това да е нещо лошо?
Освен това има адвокати, които са медиатори. Например аз освен адвокат съм и медиатор. Такъв адвокат може да им бъде от изключителна помощ за постигане на споразумение.

# 77
Авторе, жената те върти защото вярва, че няма да се разведеш, освен по взаимно съгласие..представи вариант едно и вариант две - като и двата варианта са за развод и да си избира...сама ще стигне до правилното и за нея решение..

# 78
И пак вероятности. "С добро" е условно понятие в твърде много, конкретни ситуации. Не сме запознати, следователно не можем да твърдим кое как ще стане, а да дадем конкретен съвет за конкретна постъпка и институционален порядък в случването, хеле пък като го напише специалист, не виждам какво има да се точат въображаеми локуми.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 12:37 от Vasudevaya

# 79
  • София
Именно, те веднъж като си стиснат ръцете, тогава вече ще го оформят. Но преди това трябва да има комуникация извън подаване на искови молби и намеса на "твоят адвокат и моят адвокат ще си говорят, аз не искам да имам нищо общо".

# 80
Мнението ми пак щеше да е същото. Няма значение дали е мъж или жена.
Не съм сигурна. Така и не каза колко време е необходимо да се преговаря преди да се прибегне до развод по исков ред.

# 81
  • София
Каква е историята им само те двамата си знаят.

# 82
  • Далечният изток
Нямам никакво намерение да продължавам да споря. В момента и във форума все едно работя, а все пак днес е неделя, смятам да почина. А влязох да се разтоваря, докато си пия кафето...
Само последно - понякога е по-добър вариант да се остави на двамата адвокати да се разберат.

# 83
Ако жената не искаше развод, нямаше да напусне жилището.
А, тя го е напуснала и явно го изнудва. Това си е тормоз и авторът трябва да се активизира, а не да преговаря.

# 84
Ако жената не искаше развод, нямаше да напусне жилището.
А, тя го е напуснала и явно го изнудва. Това си е тормоз и авторът трябва да се активизира, а не да преговаря.
Мъжа да си пусне молба за развод и да не го мисли повече. Жената колкото и да се дърпа, масимум до 3 години от фактическата раздяла ще си получи развода.

# 85
  • Далечният изток
Мъжа да си пусне молба за развод и да не го мисли повече. Жената колкото и да се дърпа, масимум до 3 години от фактическата раздяла ще си получи развода.
Това какво означава?

# 86
Това какво означава?
Точно ти ли питаш? Минал съм го този път и ми е до болка познат. Подадох молба за развод, отсрещната страна не искаше да се развеждаме, но накрая все пак си получих развода. След 3 години.

# 87
Опитай се да ѝ обясниш, че тя е успяла да раздели живота си с теб. И, че не виждаш пречка да го направите официално, по документи.
Не иска да си част от живота ѝ, но си мисли, че ще ти вреди, като не ти дава развод. Нещо на убидена ми прилича.
Става с добър тон и манипулация. Трябва да играеш по нейните правила.
Със скандали само ще я провокираш да продължи да се държи по този тъп начин.
Обидата дойде впоследствие,когато бях провокиран!! Не обичам лъжата и това което казах,за нея е обида за мен истина!! Омръзна ми да се извинявам,за всичко от което произлиза проблем!! В речника на жена ми и дъщеря ни ,тази думичка не е позната и я има единствено  в подсъзнанието им!! Симбиозата между майка и дъщеря ,доведе до това ,че бях изолиран от тях преди четири год!!?? Говореха си шепнешком,без да обсъждат дадени теми с мен!Задавах,и задавам много въпроси които са неизбежни,отбягват ги и търсят провокацията,а оттам и скандала!! Това е причина за разрива!! В момента са си затворили телефоните,и нямам връзка с тях от седмица!! Вярно притеснявах ги вечер,необходим мие контакта и отговорите без излишните емоции

# 88
  • Далечният изток
Ми учудих се от къде се взеха тези 3 години, те били от твоя развод... Не съм имала такива разводи по 3 години.
Днес имаше и друго твърдение за 1 година фактическа раздяла. Затова питах, да не твърдиш, че след 3 години раздяла дават развод...
Всъщност колко време е траела раздялата няма никакво значение.

# 89
Авторе, явно много неща са се натрупали и такова нещо като цивилизован разговор вече не е възможно.
Адвокатите в темата добре те посъветваха какви стъпки са възможни, остава да си намериш реален адвокат и да се решава казуса, който явно и за трима ви е болезнен.

Общи условия

Активация на акаунт