Любители на кучета - 117

• 29 898
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Честит празник, момичета и кучановци! 🌷
Кири е много изморена - не е лесно да охраняваш целия двор и постоянно да внимаваш да не мине някоя котка 😄

# 211
Честит празник на всички цветенца 🌸

# 212
  • София
Момичета, тези, които сте от София. Събирам препоръки за клиника, в която кастрират женски кучета. Интересуват ме отзиви, цена и също каква е практиката-нощува ли женската там?
Аз съм от София, но съм с мъжко куче, а питам за приятели, които не са от тук.
Нашите и двете са кастрирани в Син кръст,там ги задържат една вечер за наблюдение. Платихме 250 лв за Фея,но все пак беше преди 4-5 години и нямам идея колко е в момента.

# 213
  • о`майна лунна нощ е
Все забравям да благодаря за съвета за Тридерм-а. Някой го беше препоръчал тук. За два дни оправи обрива на Нейо.

Аз беших, признавам си Simple Smile
Ние решихме и Швепс да празнува имен ден днес. Нали  по документи е Оливър Швепс. Оливър - от маслина /олива/ Wink
Какво беше - като сме безделници, да не сме без празници, я!

# 214
  • под тепетата
Оли, честито! Очаквах да те видя с венец от върбичка Smile За подаръци няма да питам, защото  разбрах, че си ги получил от "Жълтото куче"!

# 215
Здравейте момичета!! Честит празник на всички. Най-накрая успях да се добера до телефона. Вкъщи изкарахме с мъжа ми малко тежък ковид,аз по-зле. И нямах сили даже да ви чета,сега ще се връщам да четаа. Много ми липсвахтее,дано не съм изпуснала нещо важноо. Hug

# 216
Оо Мартинка надявам се, че сте добре вече!? 🙏🍀

# 217
Да,вчера беше последния ни ден от карантината.Малката беше само 2-3 дни с Т,после от антибиотика беше добре тя(за което съм много благодарна).Мъжа ми с кашлица и главоболие,при мен беше истински кошмар(всичко ме болеше,повръщане непрекъснато,световъртеж,задушаване). Днес малко се раздвижихме,от 4-5 дни да не казвам голяма дума сме добре.
Кучо извеждахме сутрин много рано,а следобед го взимаха сестра ми и гаджето й,че той го удържа само.
Днес беше толковаа щастлив милия ми,че излизаме всички заедно.
Надявам се вече всичко да е зад гърба ни. Много се извинявам за офтопикаа.

# 218
Здравейте! Пиша ви с молба за съвет и въпрос дали някой е имал сходен проблем.

Малко информация за кучето ми:
Мини шпиц на 1г и 8м, женско. Има всички ваксини, не са му правени, както и обезпаразитяване в последните 2 седмици. От бебе се храни само с кучешка храна, 2 пъти на ден. Не е имала промяна в режима. Последното ѝ разгонване е било преди около 5м. Не е боледувала досега. Всеки ден прави 1 дълга разходка 6-8км, без значение от сезона. От бебе ходи с нас и по планините.

Случая от днес:
Бяхме на пикник (през цялото време имаше достъп до вода и сянка, не е била на каишка), когато изведнъж започна да залита и да е нестабилна. Веднага се качихме в колата ѝ я закарахме в най-близката клиника, която беше на 15 мин. В колата обаче тя започна да става все по-отпусната и без сили, докато в един момент погледа ѝ стана неадекватен, тя съвсем се отпусна и изглеждаше все едно няма сила на земята, която да я държи будна. Паникьосах се и започнах да я мокря с вода, както и да щракам с пръсти за да седи будна. Не е имало момент, в който да е в безсъзнание. Може би около 2-3 мин преди да пристигнем в клиниката тя все едно започна да се окопитва и силите да ѝ се възвръщат. Когато пристигнахме там вече не залиташе и можеше да ходи сама, имаше и сили да скача, и ръмжи. Зениците ѝ реагираха. Температурата и сърдечния ритъм бяха нормални. Нямаше индикации за контузия или признак да изпитва болка. Не е имала гърчове, изтичане на слюнка/ пяна от устата. Езика и венците бяха нормални през цялото време. Не са се подували и не са променяли цвета си. Не е имала учестено или затруднено дишане. Казаха, че няма данни за дехидратация и/ или топлинен удар. Питаха ме дали е яла някакви насекоми, аз поне не съм видяла, но попринцип съм я виждала да ги гони. При кръвната картина всичко беше в норма, тя беше жизнена и контактна и ни пуснаха да си я приберем. Допуснаха като възможност да ѝ е падало много кръвното, но не знаят от какво. Казаха ни да я наблюдаваме и ако се случи пак да направим скенер на главата.

След клиниката се прибрахме, полежа си, излезе на вечерната си разходка (но само за физиологични нужди), хапна нормално (има апетит и желание за награди) и сега отново спи (изглежда изтощена). Не е имала повече залитания и не е ставала неадекватна.

2 часа е, а при всяко нейно поместване ми се свива сърцето, още не мога да се успокоя, камо ли да заспя... Утре през деня ще си остана при нея за да я наблюдавам.

Моля, ако някой има сходен опит с такова състояние и/или съвет да го сподели - ще съм много благодарна!

# 219
  • София
Здравейте! Пиша ви с молба за съвет и въпрос дали някой е имал сходен проблем.

Малко информация за кучето ми:
Мини шпиц на 1г и 8м, женско. Има всички ваксини, не са му правени, както и обезпаразитяване в последните 2 седмици. От бебе се храни само с кучешка храна, 2 пъти на ден. Не е имала промяна в режима. Последното ѝ разгонване е било преди около 5м. Не е боледувала досега. Всеки ден прави 1 дълга разходка 6-8км, без значение от сезона. От бебе ходи с нас и по планините.

Случая от днес:
Бяхме на пикник (през цялото време имаше достъп до вода и сянка, не е била на каишка), когато изведнъж започна да залита и да е нестабилна. Веднага се качихме в колата ѝ я закарахме в най-близката клиника, която беше на 15 мин. В колата обаче тя започна да става все по-отпусната и без сили, докато в един момент погледа ѝ стана неадекватен, тя съвсем се отпусна и изглеждаше все едно няма сила на земята, която да я държи будна. Паникьосах се и започнах да я мокря с вода, както и да щракам с пръсти за да седи будна. Не е имало момент, в който да е в безсъзнание. Може би около 2-3 мин преди да пристигнем в клиниката тя все едно започна да се окопитва и силите да ѝ се възвръщат. Когато пристигнахме там вече не залиташе и можеше да ходи сама, имаше и сили да скача, и ръмжи. Зениците ѝ реагираха. Температурата и сърдечния ритъм бяха нормални. Нямаше индикации за контузия или признак да изпитва болка. Не е имала гърчове, изтичане на слюнка/ пяна от устата. Езика и венците бяха нормални през цялото време. Не са се подували и не са променяли цвета си. Не е имала учестено или затруднено дишане. Казаха, че няма данни за дехидратация и/ или топлинен удар. Питаха ме дали е яла някакви насекоми, аз поне не съм видяла, но попринцип съм я виждала да ги гони. При кръвната картина всичко беше в норма, тя беше жизнена и контактна и ни пуснаха да си я приберем. Допуснаха като възможност да ѝ е падало много кръвното, но не знаят от какво. Казаха ни да я наблюдаваме и ако се случи пак да направим скенер на главата.

След клиниката се прибрахме, полежа си, излезе на вечерната си разходка (но само за физиологични нужди), хапна нормално (има апетит и желание за награди) и сега отново спи (изглежда изтощена). Не е имала повече залитания и не е ставала неадекватна.

2 часа е, а при всяко нейно поместване ми се свива сърцето, още не мога да се успокоя, камо ли да заспя... Утре през деня ще си остана при нея за да я наблюдавам.

Моля, ако някой има сходен опит с такова състояние и/или съвет да го сподели - ще съм много благодарна!
Да не я е ухапала змия. Да е поела отрова?
Иначе последното ми куче имаше много подобни симптоми, преди да почине. Казаха, че е сърдечно заболяване, което е ескалирало незабелязано, но тя беше по-възрастна. Буквално както го описваш беше. Още ми е пред очите.  Твоето е прескочило, каквото и да е било, но направете един рентген и ехография на сърце за всеки случай.

# 220
  • под тепетата
Ако е от змия, нямаше да се оправи. Доколкото съм чела при малките породи се получава често падане на кръвната захар, но не съм в много в час със симптомите . Епилепсия ?
 Каквото и да е, дано не се повтаря!
Между другото явно шпицовете в момента са на мода, преобладаваха вчера по улиците.

# 221
Снощи в епизод на Д-р Пол даваха за ловджийско куче, което е почнало да се държи неадекватно. Изписаха му електролити, въпреки, че не беше дехидратирано.

# 222
  • под тепетата
Проспала съм го този епизод, но по принцип активните ловджийски кучета имат голямо натоварване и ако е било след лов , се получава понякога такова изтощение.
Мартинче, надявам се да се възстановите бързо!
mariat, как е твоят дзвер?

# 223
Айси освен раковото образувание имаше и уголемено сърце. Получаваше подобни пристъпи но винаги от раз и след по-силна емоция или физическо усилие. Затова го пазехме много и като го извеждах го носех на ръце по стълбите за да не тича.
*Grace*, не мисля, че вашето кученце е със сърдечни проблеми, но можете за всеки случай да направите снимка. Силно се надявам и пожелавам да се окаже нещо безобидно.
Два месеца разлика, днес Айк става на 4. Вече си има истинска кучешка (или по-скоро мечешка) муцунка Heart

# 224
  • о`майна лунна нощ е
Без да претендирам, че разбирам или съм попадала в подобна ситуация, от приятелка-стопанка на йорки, знам, че малките породи са склонни към проблеми, предизвикани от кръвната захар. Тях са ги предупредили да следят кучето за подобни признаци и са им дали указания как да реагират. Но бях доста шокирана от разказа й и частта с това какво се прави ми се е изтрила от съзнанието. Лошото е, че подобни симптоми и реакции ставали отведнъж, без индикация, че след малко кучето ще се отпусне и едва ще диша.

Общи условия

Активация на акаунт