Любители на кучета - 117

• 29 305
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Плащаме тук 🌹
Мокро куче, но вече съм убедена, че е 100% кокер 😁 дайте ни кал и приключения.

# 61
Благодаря за новата тема  . ДраматиЗина  развива все повече актьорските си умения и реши днес да направи представление от четири действия.  Първо действие - обядваме в заведение  тя седи тихо и кротко  и наблюдава друго куче.  Другият човек става да вземе нещо  а аз през това  време блея на някъде и изведнъж виждам мрънкалото се опитва да си придърпа бургер . Хващам я леко за ушите както обикновено и тя почва да скимти и пищи все едно я режа ( обикновено не й прави впечатление дори и да е по- силно )
II Действие
Тръгна да яде изпражнения,  издърпах я . Но се заигра с едно корги  и си го наместваше така , че хем да може да яде , хем да изглежда все едно само играе . Пък при направена забележка ме гледа с един невинен поглед и се обръща по корем , но пак с лесен достъп до " лакомството ,.
 Трето действие - скучно ,но  дълго и продължително  
 Тя гони кучетата , но скимти  за всеки случай ако мине та собствениците на гоненото куче да й съчустват .  
 Четвърто действие
Реша я по веднъж на ден обикновенно вечерта и обикновено мрънка колкото да се отчете и след това спира. Тази вечер всичко върви нормално докато не почна едно мятане, пищене,  ръмжене  от нивото-все едно съм я овесила от прозореца, чак приятелят ми слезе да види какво й правя това продължи точно 2 минути и след това пак всичко в норма .  През цялото време правих едни и същи неща .
Дали това е от възрастта?
За разходките зависи . При нас сега се движим между 5 и 10 км .  Понякога стигаме и до 20 тина .  Събота или неделя ако времето е хубаво обикновено сме някъде в планината където я пускаме   а през седмицата почти всеки ден я пускам да потича колкото си иска  за някакво време на места където няма хора или в кучешка площадка.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 10:00 от Hrdza

# 62
  • София
Много е сладък. Аз ли съм единствената повредена, която харесва миризмата на мокро куче 🤣.

# 63
Ох това с краденето ме развесели Joy Айси беше пословичен лакомник, вечно гладен. Но добре възпитан и никога не посягаше към храна от масата. Съвсем по друг начин стояха нещата с тази ПАДНАЛА от масата. Даже се шегувахме, ей сега прахосмукачката ще дойде. И най-трагикомичния случай беше една Коледа. Напълнени наденички и току що увесени за сушене, ние сме си сипали по едно питие. Обичайно той се навърта около нас с надежда да изпуснем нещо. Обаче Айси го няма. В един момент го издаде мляскането. Една от наденичките не добре завързана паднала, той си я докопал и докато го чуем, изял половината. Дълги разходки вечерта и сутринта - нищо. Аз зная, че е с много чувствителен стомах и няма как да се разминем без произшествие. Отивам на работа и го мисля. Прибираме се и с отварянето на входната врата се хващам за главата. Той милия беше научен при спешна нужда да ходи в банята и то в коритото на душ кабината. Обаче не му стигнало мястото и направил още няколко купчинки извън него. Аз съвсем забравила за роботчето не го спрях сутринта и то програмирано се включило по някое време. Вратите към дневната и пералното отворени и "почистило" навсякъде. Красиво наредени кафяви и много миризливи кръгове, а куч свит болен и виновен в ъгъла. Роботчето директно замина в казана за боклук, а аз мих и ревах два часа. Хем ми беше черен, хем го съжалявах щото бях наясно, че не е бил изобщо добре. Дребен засега краде само чорапи. И обувките с връзки го привличат, но ги прибираме.
И с пожелание за хубав ден една сънена муцунка Heart

# 64
MagniМ, ще ме прощаваш (знам, че тогава не ти е било никак забавно), но с глас се смях на историята с наденичката. Laughing Laughing

Добро утро и спорен ден, момичета! Coffee

# 65
  • о`майна лунна нощ е
Тая наденичка целия апартамент е превзела Joy  Joy  Joy

Ако мога да те успокоя по някакъв начин .. едно е дребно куче, ла*но и робот. Друго е немски дог, ла*нище и робот. Разкази по преживяно от Ина Хаджиева и Карма.

# 66
  • sofia
Добро утро!

Днес е дъждовно, а в дъждовно време се седи в скут. Леон е някакъв сбъркан представител на така буйната си и държелива порода. При неблагоприятни атмосферни условия, само излиза, зорлем си върши нуждите и бърза към къщи.
По вчерашната тема...Вярвам, че всяко куче обогатява живота ни. Когато си тръгне, това не отнема обичта...
Ето моят Марто:

Толкова много го обичам...
Хаха, за по-горните истории.
Как са болните момичета?
Сиви, благодаря за темата!

# 67
  • Бургас
На затуй нашият Румен (роботът) работи само когато сме навън с кучето.

# 68
  • София
Здравейте и от нас, и благодаря за темата - винаги е радост за окото прииждането на данъците ви Purple Heart
Магни Hug Черното гЯволе е чудно Simple Smile
Нашия данък е скрит, че не е много в кондиция милия - махнахме мандаринките ...
Скрит текст:
Почва да се съвзема ... много ми е жал, но това е положението. Отслабнал е 100гр., та доктора е доволен от нас, повече не дава да слабее.
В събота, Тони - почистиха му и малко зъбен камък. Днес ще махнем лампиона, милия гледа да се скрие като му го слагаме, но няма как, каквото е рекъл вет-а, го слушаме.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 12:04 от pilito

# 69
  • София
Добро утро от Буба

Събуди ни сутринта с позиви за повръщане, а тази щастлива прозявка е снимана 2 часа след случката. Наяде се (сутрешната дажба на два пъти хапна) и сега си доспива. Нямаме идея защо повърна, ама ще я следим и ще реагираме ако трябва. То и без това й идва време за годишни пълни изследвания, ще има да се "радва" другия път като ходим при докторите...

pilito, много е сладък с тази изморена от живота физиономия! Кога го кръцнаха, милият?

# 70
Добре, че нямам робот и акащи у дома кучета 😁 че и материал бая щеше да има за разнасяне 😂
poss Реа не е чак такъв дЗвер. Знам, че не е изяла и едно куче до сега 😁
pilito стискам палци за бързо възстановяване. 🤗

Аз ще се вмъкна с две нови муцунки в моята глутница:

Малката е голям сладкиш:

Майка и дъщеря са, като майката в момента е разгонена. Като и мине ще я водя на кастрация, щерката също ама като поотрасне. За начало ще ги почна с обезпаразитяване, че със сигурност имат нужда. Днес пък ще прибера другата ми черна девойка от кастрация, която не знам дали ви я показвах:

# 71
  • Варна
Много е сладък. Аз ли съм единствената повредена, която харесва миризмата на мокро куче 🤣.

За мокро не, но обожавам тяхната миризма. 😂😂

Сиви, значи Макс е по-зле от Бизу, мрънка и не иска, обаче скръцвам и тръгва, Каду е като Максчо, трудно преживява дъжда и ми е сърдита, докато не види входа, тогава почва да пее 😂😂😂

Не ме разплаквайте така, че съм на работа, целувки и прегръдки за всички, които са претърпели загуба, петък вечерта циврихме и двамата с МП за Майло.

# 72
  • София
Добре, че нямам робот и акащи у дома кучета 😁 че и материал бая щеше да има за разнасяне 😂
poss Реа не е чак такъв дЗвер. Знам, че не е изяла и едно куче до сега 😁

Не е поради липса на желание, да знаеш. С възраста все по-кисела става.

Много ти е хубава глутницата. Аз предимно с бездомни котки се разправям някакси.
Все се появява някоя нова около блока или в работата.

Иначе ми е тъжен кучешки месец. Едното околоблоково куче си отиде от старост. Едно в работата го приспахме с тумор на белия дроб. Вярно, беше над 10 годишен, ама пак е мъка, даже повече, защото 10 години всеки ден го срещах. И едно го блъснаха местните идиоти, дето карат като на рали. Добре, че не се мъчи много.
От някоко години през седмицата е доста натоварено из двора, нищо, че е уж индустриална зона само, те пускам Рея само уикенда свободна, ако сме на работа.
А и на ливадата до нас изхвърлиха една глутница, с която се намразиха от пръв поглед, та види ли отворена вратат на халето и хуква да ги търси, да ги бие... постоянно съм нащрек.

Ето я тук, изкарва си прехраната.

# 73
  • София
Здравейте, ползва ли някой GPS проследяване за кучето си? Има ли полза от такъв предавател, каква марка, плаща ли се месечна такса? Ще бъда много благодарна ако споделите.

# 74

Не си представям Бейли да го няма(знам, че един ден и това ще стане, но игнорирам подобни мисли). Той ми е първо куче,защото татко ми позволяваше само котки. От малка обичам животните и не си представям да нямам домашен любимец у дома. Макар че след като си отиде моя любим котарак Лари, се бях зарекла никога повече котка. Него намерих под една кола на 7 години, бях. Веднага го заобичах. Исках да го вземем, но баща ми не даде(беше с някаква кожна болест, плешив и мръсен). Изчаках майка да се прибере и тя каза, че може да го взема. Изтичах навън и да, той ме чакаше. Все така мръсен, жален, плешив, уплашен, много малък, една шепа.
Живяхме щастливо само 8 години заедно 😔
След него си обещах повече животно, не. Обаче се прибирам аз вече студентка и гледам на улицата малко коте. Шепичка душа. Взех го, без да се замисля. Втората ми котка Лоли. Живяхме щастливо само 3 години, когато смених жилището и тя един ден е паднала/избягала от терасата. Още не мога да си простя, че не съм затворила прозореца(нямаше комарник).
Казах си край, няма да страдам повече за животинки.
Така до деня, в който моя приятелка ми се обажда. Котката й родила. Не искала да продава котетата, а да ги подари. Убеждаваше ме, че аз съм идеална за стопанин на едно от котета. Дърпах се.Прати ми снимки и се влюбих. Моя прекрасен Марти. Днес е у дома при майка, но го обожавам. На 9 години е.

Пп:креватчето  му е скъсано, знам. На 8 години е вече, но каквото и да купим друго, Марти си иска само този стария. Взехме абсолютно същия червен и пак не..

Знам, че съм в кучешка тема, но споделям моя опит, който е само с котки.

Общи условия

Активация на акаунт