Падат есенни листа, НОЕМВРИЙЧЕТО пълзи на ръце и коленца!

• 10 680
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
  • София
ЧЕСТИТО НА ПЪРВИЯ НИ РОЖДЕННИК newsm59

Вагинтол - скоро питах дали и тази зима да давам - доки каза, че понеже фонтанелата ни е вече почти затворена и малкия е слаб и няма изгледи за рахит няма нужда да давам. То не че мн се натискам да давам от април още съм го спряла Wink

За пишлето - дърпам го от 2 месеца и сме до никъде...даже ме е яд малко, че изобщо почнах....иначе знам, че щом веднъж се почне не се спира - все пак и големите мъже като се къпят и мият избутват назад кожичката та това е...в смисъл аз толкова правя, не я дърпам и насилвам - колкото може - толкова...Исайкова ти нали за това питаш - за кожичката - не някакво дърпане на самото пишле newsm78

Зимнина - не правим само сабираме буркани за дядото, а той после ни дава мако туй-онуй Wink

# 151
  • Gabrowo->Sofia
Аз друг въпрос ще прасна-дърпате ли пишлетата на мъжете-и ако да-до кога се прави тази манипулация?
Да, вечерно време по време на банята. На Ванката си е съвсем заголено, просто трябва да го поддържаме във форма да не зараства  Wink
За вигантола питах миналия ден. От средата на октомври, демек от сега, да започнем пак по 1 капка от понеделник до петък. По принцип до годинка, но за зимни бебета до края на зимния сезон.
Хайде, приятна вечер.

# 152
  • София
...Исайкова ти нали за това питаш - за кожичката - не някакво дърпане на самото пишле newsm78
Joy Joy JoyДа,за такова дърпане-хаха.Не друго Wink
Диди,то и нашата е напълно заголена от мнооого отдавна.Ние я поддържаме веднъж в седмицата.Вие всяка вечер ли?Всеки ден ли трябва да го правим? Thinking newsm78

Айде,надали ще ми пишете тази вечер-така че до утре и Лека нощ! newsm46

# 153
  • Gabrowo->Sofia
Ми аз отговарям още тази вечер  Grinning Педиатърката ни каза "По възможност - всеки ден. Има момченца, на които, ако не се подръпва кожичката дори и само 3-4 дена и започва да зараства." Явно Кристи не е от тия деца, щом и веднъж в седмицата е достатъчно.

# 154
  • София
и аз вс ден....ама ние сме в процес на забелване не на поддържане...

# 155
  • София
Еее,видях го най сетне малкия бонбон Филип.Много е пораснал Бубу-и каква коса има вече..Мн сладък

И добро утро де,днес поспах повечко,сега тренирам на гладно,Кристи спи-обядваме и излизаме.

# 156
ние дърпахме пишка, когато Деян беше мъничък, после една докторка го забели наполовина, без ни пита, после видяхме, че нищо не правим и сега наистина нищо не правим. Нашто педи е привърженик на идеята за забелване около годинката от хирург/ако родителите не се справят/, а аз не искам, та скоро ще обсъждаме този въпрос.
Вигантол - пак трябвало да почнем през есента, по 1 капка, но аз не съм почнала още.
Вчера за пръв път си мазах детето след баня с козметика - олиото на Бюбхен/с невен/ - е не се кефя, мирише на парфюмерия, не на бебе.

# 157
  • София
 Филип ми се обрина мн от това олио, като беше малък....

Еее, Исайкова - не е мн косата - перчема само е пораснал мн и лъже Wink

А малкия мн ме зарадва вчера - изведнъж сам разбра за какво е тази чаша (от тези неразливащите) и как се ползва и постоянно я разнася и лочи вода - от вчера до днес е изпил почти цяла - което за него е седмичния му прием вода Wink

Така и никой не ми отговори - по какво разбирате, че обувките са омалели?

Последна редакция: нд, 15 окт 2006, 14:07 от bubu_to

# 158
Както вчера обещах - днес ще се включа за да се похваля какво си избра Ники на прощапулника. От всички наредени предмети, които подбрах така, че да не са и познати, да не са ярки и да са със сходни размери за да не предопределяме избора и тя грабна една фотографска лента, която беше наречена за фотограф - журналист. Така че това е бъдещето на моята дъщеря Hug, категорично избута книжката, тефтерчето, и второто нещо което си избра / нещо като резервен вариант/ беше един термометър символ на лекарската професия и имайки впредвид, че така или иначе пъпчето и е хвърлено в болницата /в буквалния смисъл и не по мое желание Crossing Arms/ избора е направен. Най-голямата ни изненада беше, че вчера за първи път Ники ходи много и то самостоятелно и по свое желание, без някои да я вика и да и помага. Според мъжа ми наистина уцелихме най-точния ден за да направим прощапулника, защото до сега винаги е ходила, макар и стабилно, но под "наш контрол". За съжаление не тръгна след питката и по импровизираната бяла пътека, тъй като доста се разстрои от вниманието което усети върху себе си изведнъж. Но иначе празника мина много весело - за нейна сметка. Утре ще приложа и снимков материал, защото днес се вкл.от лаптопа. сега остана да се готвим за големият ни ден - 23 октомври.
Относно въпроса за умалелите обувки  - аз разбирам като немога да и пъхна крачето или когато след ходене има зачервявания по ходилото - така съм сменила само 2 чифта, така че опита ми не е богат.
Тъй като отсъствах известно време, сега забелязах, че някои мами са бременни пак - каква по-чудесна новина. Исках да попитам майчето, тъй като е раждала със секцио, какво казаха докторите за такава скорошна бременност - ще има ли проблеми с износването и раждането? Ще бъда блогодарна на всички отговори, тъй като скоро се случи голяма нещастие с бебето на една моя близка позната, родила на 4.10.2006г. с секцио. За съжаление нейното бебече е вече ангелче и тя е много разтроена, особено след като го роди със секцио по желание.  Интересувам се колко най-скоро може да забременее пак за да мога да я утеша по някакъв начин - тя ме пита, но аз се оказах неподготвена. Cry

Последна редакция: нд, 15 окт 2006, 15:15 от Sissa

# 159
аз пък отново не можах да захраня с жълтък - повърна всичко. Това дете храна не ми е отказвало.

# 160
сиса - съжалявам за бебето на твоята приятелка. наскоро имаше и друга злополучна случка с октомврийскп бебе. дай боже такив анеща да не се случват четсо. а за втора бременност след секцио доки каза, че обикновено, ако организмът на майката е здрав, жената е млада (каквото и да значи това) и шевът от първата бременност е читав, то 6 месеца са достатъчни, за да може матката да се прибере и възстанови. препоръчва се по-голям период почивка, защото все пак се предполага, че докато първото дете проходи стабилно ще се наложи да го носиш доста. а това си е натоварване и може да доведе со прокървяване. както при мен се случва. а все пак е хубаво да си спестиш подобни приключения. всъщност тази ми бременност е напълно планирана, коетопоказва, че всико е възможно  Hug

# 161
Ха здравейте и от нас!Позагубихме се - бяхме на море, после на Сливен и така от известно време сме си тук, но пък се готвим за рожден ден!Решихме да съчетаем нещата и през деня ще бъде бебешки рожден ден, а вечерта "бабешки" рожден ден!
Дано да стане успешно съчетание!
Надявам се всичко при вас да е наред-не съм чела!Поздрави на всички мами и бебоци и стискайте палци утре да се преборим с празника, който отгоре на всичко при нас е двоен, защото и татето ни също има рожден ден!
Утре ще разказвам!

# 162
Зачетох се в темата за имунизациите от "полезните теми и линкове", тъй като скоро /живот и здраве/ на 1г. и 1м. ще трябва да правим поредна имунизация. За съжаление съм пълне профан в тази област Embarassed. До колкото разбирам, освен изпълнението на задължителния имунизационен календар има и допълнителни ваксини, като тези против минингит за което педитата не информирали, освен ако не попиташ Thinking Много бих искала да знам вие какво знаете по тема и какави ваксини сте сложили на вашите деца. При мен се получи "малък" гаф с тези капки против детски паралич, така и неразбрах колко приема трябва да има. Веднъж мед.сестрата  /която  ги поставя при нас/ ми каза, че трябва да са 3 и аз я потих защо при нас са 2 и тя почна да спори с мен, че били сложили 3 пъти. Всичко тръгна от там, че веднъж нямаха ваксини и почнаха едни отлагания...ела на тази дата, ела на друга дата, после консултации и на всичко отгоре независимо, че аз редовно носих с мен книжката за имунизации, те не я попълваха, а си оправяха техните книжа и така месеците минаваха и като го нямаш черно на бяло  иди, че спори - аз твърдя едно, те ми показват техните бумаги и ми твърдят друго - абе пълен  #Cussing out. Естествено аз се допитах до друга педиатърка и тя ми каза, че трябвало да има 2 приема до една година /както се получи при нас/ и един след една годинка. Тогава се успокоих, но в мен още има нещо което ме човърка, че може да са пропуснали нещо. ПОМОГНЕТЕ!

# 163
Имам предложения за заглавие на нова тема:

Ноември пак дойде - на 1 годинка е вече нашето дете!

Една година вече  щастие ни носи Ноемврийското човече!

За щастие на мама Ноемврийското дете на годинка вече стана!

Първата година отлетя в радост и игра за Ноемврийските деца!

След 1 година вече не е бебе ноемврийското човече!

Последна редакция: нд, 15 окт 2006, 22:28 от Sissa

# 164
  • София
Нашто педи не е фен на излишните боцвания - за менингитната каза, че има смисъл само ако детето ще ходи на ясла или градина. Каза, че мн педита го препоръчват понеже взимали някакъв паричен процент за всяка продадена и бита такава....
Предложенията ще ги "турна" на първата страница Wink

Общи условия

Активация на акаунт