Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 689
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Ето тук е обяснено как се разбира пола толкова рано - т.нар. The nub Theory
https://www.goodto.com/family/babies/nub-theory-predict-your-bab … at-12-weeks-79866

На английски е, но с няколко думи се казва, че всички бебета имат генитален туберкул между краченцата в 11-13 седмица и според тази теория ъгъла между тази част и гръбначния стълб при момченцата е по-голям от 30 градуса, при момиченцата - по-малък от 30 градуса. Колкото по-късна седмица, толкова по-голям е процента на сигурност.

# 571
@Станислава, ето така, градусите се гледат.

# 572
  • София
Това е една от най полезните информаций, която съм получавала!

# 573
Добро утро! Simple SmileОтносно пола, аз бях при Сигридов на БХС в 12 г.с и още тогава ми каза пола.
 Как си броите месеците по календарни или лунарни,защото се оказа ,че има разлика дори с по 2 седмици?

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 10:07 от Dimi9

# 574
  • София/Севлиево
От 1 до 13 г.с.първи триместър,от 14 до 26-втори и после трети.А месеците по 28 дни,т.е.лунарни.Сега съм 15 г.с.,което ще рече 4-ти лунарен,който съвпада и с календарния.

# 575
Ох, аз отново направих грешката да чета в интернет 🤯 за тази ниска плацента. На предния ми преглед лекарят каза само че е предна, в документите пише плацента в норма. Вчера лекарката каза ниска предна, но не каза нищо допълнително нито да се пазя повече, а навсякъде четох, че трябва много да се внимава. Имам и голямо доверие, доказан специалист е, но нещо ме човърка пак. Аз наистина не мога да не се притеснявам за нищо, много се дразня на себе си...
Имам и леки пробождания, пия магнерот, но в момента в главата ми са всякакви "филми".
Оплаквам се на вас, че вече ме е срам да мрънкам на близките си и да притеснявам и тях с моите паранои.
Спокойно, с първата бременност бях с ниска предна плацента,контракции от 5 месец, много магнезий и папаверин. Пътувах всеки ден 70км.защото работя в друг град. Плацентата се вдигна в края на 8 месец, а момиченцето ми се роди 11 дни преди термина. Знаех, че е предна и рискова, но не съм прокървила или имала други проблеми. Ако не се вдигне до 9месец,ще трябва да ражда секцио.

# 576
Момичета, да ви се похваля, че и ние вече знаем пола Blue Heart На 99% е момче Blue Heart Много сме щастливи! Обожавам прегледите.. ако можеше да са всеки ден да ходя, щеше да е страхотно Smile Хубав и позитивен ден на всички! Nature Sunny Flowers Tulip

# 577
Момичета, да ви се похваля, че и ние вече знаем пола Blue Heart На 99% е момче Blue Heart Много сме щастливи! Обожавам прегледите.. ако можеше да са всеки ден да ходя, щеше да е страхотно Smile Хубав и позитивен ден на всички! Nature Sunny Flowers Tulip
Страхотна новина!Честито! 🥰 Лека бременост!

# 578
Добро утро! Simple SmileОтносно пола, аз бях при Сигридов на БХС в 12 г.с и още тогава ми каза пола.
 Как си броите месеците по календарни или лунарни,защото се оказа ,че има разлика дори с по 2 седмици?
Има разлика, защото лунарните месеци реално са 10 така си се води реално една бременност 10 лунарни месеца или 40 седмици, 9 месеца е леко пригодено Simple Smile иначе ако беше точно 9 месеца, би трябва Последната менструация като ми е на 08.01, термина да е на 08.10 Simple Smile, а той е на 15.10

# 579
В петък бях ви се похвалила,  че бебчо си риташе, след това затишие,  почти не го усещам и като се притесних, викам отивам на преглед. Та оказа се моето малко момче се е обърнало с краката надолу,  т.е седалищно. Затова не съм усещала движенията му. Иначе всичко си му е ок,  движеше се, просто аз не го усещам, ще чакаме да се обърне☺

# 580
Чела съм, че преди 20та седмица е нормално да има периоди на затишие, все пак са още доста малки. Аз почти всеки ден усещам и ми е много приятно, нямам търпение за по-отявлени движения! ❤
Пожелавам ви светли празници, много усмивки и прекрасни моменти с близките хора! ❤❤❤

# 581
  • au bout du monde
Все си мисля, че преди 20с е мн рано да се усеща каквото и да е. 🤔 Аз съм края на 17с. Предният път чак в 24 усетих беше много вълнуващо, но и страшничко, че нещо се движи в мен😁

# 582
Мами мили, моля за съвет. Днес ме мъчи болка в гърба, но доста нависоко (успоредно на гърдите). Нещо безопасно за облекчение идва ли ви като идея?

# 583
Абсолютно се усеща, аз съм в 17г.с и 2 дни, онзи ден направо си риташе,  явно тогава се е обърнало.  Сега не усещам нищо, даже и леко докосване, според мен зависи и колко е дебела коремната стена, по-слабите момиче може би усещат по-рано. Днес доктора ми каза, че от тук нататък ще го усещам  доста ясно.

# 584
Криси, мен онзи ден ме боля много кръста долу при опашката. Сетих се че в групата бяха хвалили на Кройтерхоф конски кестен, взех си и мазах два дни с масажни движения. Не пречи да пробваш и ти.

Общи условия

Активация на акаунт