Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 673
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Точно както каза Съншайн - вдишваш и издишваш, ама хубаво, дълбоко и умерено, а не уморотелно. Съсредоточаваш се в дишането и водичка повече, също и чай от мента.

# 601
Момичета, със страшни болки съм днес😔 Боли ме много ниско долу корема, най-вече като вървя. Трябва да лежа неподвижно, за да не ме боли. Спомням си, че имах подобни болки с първата бременност и то доста към края, когато бебето заставаше неудобно. Надявам се и сега да е от това и утре вечв да съм ок, че оставаме сами с малкия и ми е много притеснено.. Някой имал ли е подобни болки?

# 602
Мони,аз ... Едно дърпане бодене нон стоп като се движа

# 603
Да, точно, тъпа болка, която обаче е постоянно.

# 604
Попитайте АГ-то си, но моето днес ми каза при болки и придърпвания да пия магнезий. Изписа ми Магнерот, който си взех за всеки случай.

# 605
Пия магнезий от седмица. Тогава имах придърпвания, които приличаха на контракции, но АГ потвърди, че матката е спокойна, все пак ми изписа магнезий. Сега определено не са контракции. Сутринта бях с ужасно главоболие, пих парацетамол и реших да си спестя и но-шпа. Обаче вече не се търпи..

# 606
Аз Днес за първи път изпитах контракция с болка. В 15+2 съм. Сутринта мъжът ми ме разсмя и като се засмях целия корем ме стегна и заболя прорязващо. Изплаших се ако трябва да бъда честна, но в приложението, което ползвам пишеше, че от тази седмица това може да се случва - с болка или без. Ако се случи пак ще звънна на д-р ми, защото следващия преглед е чак на 12 май.

# 607
На мен ми се  случва едно дърпане и бодене ( точно с първата бременност със сигурност помня че така го усещах към края) но вътре в шийката , сякаш че ще изпадне нещо .  И това е само като вървя .При мен е това че имам бактерия влагалищна ,може би е от това..

# 608
Момичета, със страшни болки съм днес😔 Боли ме много ниско долу корема, най-вече като вървя. Трябва да лежа неподвижно, за да не ме боли. Спомням си, че имах подобни болки с първата бременност и то доста към края, когато бебето заставаше неудобно. Надявам се и сега да е от това и утре вечв да съм ок, че оставаме сами с малкия и ми е много притеснено.. Някой имал ли е подобни болки?

Казвай си седмицата! Аз с влизането в 14 г.с. започнах да имам тъпи постоянни менструални болки ниско долу. Пише, че е нормално, но и аз бях притеснена.

# 609
Аз съм в 15+1, но вървя със седмица напред.  От няколко дни съм с контракции и на магнезий. Вчера болката беше доста постоянна и силна и утре съм на лекар. Днес предимно лежах и беше по-леко. Не мисля, че трябва да пренебрегваме контракциите, когато са придружени с болка.

# 610
Утре влизам в 17г.с. аз. Иначе в началото имах леки придърпвания и аз , бях още в 5-6г.с. Ще видя утре, ако продължавам така май пак ще ходя на лекар. Ще ми е за 3ти път този месец..

# 611
Контракциите скъсяват шийката.Момичета които усещат контракции е хубаво да напомнят на АГ да мери шийката.В повечето случаи се предприема серклаж превантивно(когато има скъсяване на шийката)
При мен закъсняха с мерене и се наложи на много късен етап да направя серклаж (23-24 седмица,не всички лекари се навиват)

# 612
Днес сутринта аз също имах болка ниска долу. По-скоро като тежест. Притесни ме малко, но мина бързо. Когато се появи болка, дори и лека, веднага си опипвам корема, понеже нямам представа как се усещат контракциите. След 2 дни влизам в 15та.

От известно време не усещам нищо. Чак почнах да се чудя дали преди това е било бебето, но почти съм сигурна, че беше. Много се надявам скоро да почна да го усещам осезаемо.

Аз да ви се похваля, че вчера се боядисах. В крайна сметла махнах балеажа и се върнах в отбора на брюнетките. Боята беше безамонячма, а и не започваше от корените.
Скоро една бременна позната беше с ееей такива очи, че ще се боядисвам и подстригвам. Тя не искала, била суеверна. И аз до някъде съм суеверна, ама чак пък цяла бременност да ходя като занемарен чичко, не ми допада.
И на маникюр и педикюр ходя. И смятам да просължавам да си се поддържам.

# 613
Карди, и аз като теб😄 боядисвах се, махнах балеажа..още преди 2 седмици някъде. Иначе до края не знам на какво бих приличала..

# 614
  • au bout du monde
Днес бая походих и болките около опашката се обадиха, направо ме сковава и едва мърдам Sad ще взема и аз мазило с конски кестен.
В началото на 5ти месец ще се фотографирам и кача на кантара Smile
Обаче напоследък много сладко ям, и домашните хич не помагат, постоянно се купува. Weary

Общи условия

Активация на акаунт