Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 28 201
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Аег _ пере с повече вода .
Бош _ 44 литра , АЕГ _ 49 литра
Но лично аз бих взела една серия по_високо АЕГ _ https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-AEG-L7FEE68S/p/687472

# 451
  • Велики Преслав
АЕГ.
Дава възчожност за по-добро лавиране от програми и функции. Много по-стабилна от боша. Тази серия на Бош развърта на високи обороти за да види дали е балансирано.
Освен това, АЕГ има по-голямо разнообразие на програми. По-лесна за пускане. Много добра програма за вълна и коприна. Центрофуга на етапи при кратки програми.

# 452
Произведат ли се перални за 5 кг пране , максимум 6 / щото моята ако рече да сдаде багажа не знам какво ще навра там. Без слим - такова чудо не бих си купила никогаш

# 453
Че какво им е на слим пералните , че никога няма да си купиш ?

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 18:11 от Не се сърди, човече

# 454
  • Пловдив
Благодаря за насоките! От много четене и избиране се обърках. Онзи ден се записах в списък за Бош-а - ще кажеш, че се редим на опашка за олио Simple Smile
Доколкото разбрах този Бош не е толкова  шумен и обемът на барабана е 63л.в сравнение с други марки, които са 60.

Аз имам слим и също никога не искам да чувам повече за такава Simple Smile Всичко им е орязано, тресе, мести се, а е балансирана. Почти всеки път пускам допълнителна центрофуга, защото не балансира добре и от дрехите тече вода. На 3 години е, но искам по-бързо да се отърва от нея.

# 455
Произведат ли се перални за 5 кг пране , максимум 6 / щото моята ако рече да сдаде багажа не знам какво ще навра там. Без слим - такова чудо не бих си купила никогаш
А ти защо мислиш, че 7-8 килограмовите са с по-големи габарити? Набелязваш си модели и на всички са им дадени размерите.
Само за сравнение:
6 кг:
https://zora.bg/product/ffl-6238w-ee
Размер (В/Ш/Д) (mm):   850/600/575

8кг:
https://zora.bg/product/l6feg48s-1
Размер (В/Ш/Д) (mm):   850/600/580

# 456
Аз все пак да попитам още веднъж: от серия 8 на Бош коя бихте избрали? От техническа гледна точка. Всичко изчетох, няма оправия. Всички ми харесват Confused

# 457
Нито една. За цена, клоняща към 2000 лв. , ще се ориентирам към по-добри марки, обсъждани преди няколко поста.

# 458
А ти защо мислиш, че 7-8 килограмовите са с по-големи габарити? Набелязваш си модели и на всички са им дадени размерите.
Само за сравнение:
6 кг:
https://zora.bg/product/ffl-6238w-ee
Размер (В/Ш/Д) (mm):   850/600/575

8кг:
https://zora.bg/product/l6feg48s-1
Размер (В/Ш/Д) (mm):   850/600/580
Дадени са размерите , но моята пералня е навряна в едно тясно място и няма как да е по- голяма от това .
Ще опира в радиатора на парното .
Техникът последно като идва ми каза , че ще имам проблем ,ако случайно се наложи смяна.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 18:13 от Не се сърди, човече

# 459
  • Велики Преслав
Саня Богомилова, искате нещо невъзможно. Пералните от 5 и 6 кг с със доста различни габарити и може да не се съберат във вашето място. Най-добре, дайте дълбочината на мястото. Между другото, слимките на АЕГ и Хаер са много добре изпипани. Все пак заслужават да се видят. Аег даже на слим модели слагат барабан със подсилена задна част, като рамената на кръстачката са 4 не 3, заради диаметъра.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 06:17 от Vasil Vasilev 676271

# 460
Аз все пак да попитам още веднъж: от серия 8 на Бош коя бихте избрали? От техническа гледна точка. Всичко изчетох, няма оправия. Всички ми харесват Confused

Аз бих те посъветвала да си вземеш от тях, щом ти харесват. Ще я гледаш всеки ден. Важно е да те кефи и на външен вид. Кеф цена няма, както са казали хората.

Когато ние избирахме, аз харесах Бош, ММ искаше някакво ЛГ...добре, че взехме моя избор, сега всеки ден й се радвам, като я погледна. Другата щеше да ме дразни.

Технически - всички перат. Кой знае каква разлика, няма.
И без това изкарват 5-10 години, и се сменят. Ако не друго, пластмасата им пожълтява.

Та не го мисли толкова. Вземай което ти е на сърце.

# 461
Тета , има решение как да нe пожълтява пластмасата _ купува се сива пералня Simple Smile

# 462
  • Велики Преслав
Тета греши. Имам 20 год Аристон и му пожълтя ламарината. Пластмасатае бяла.

# 463
Тета , има решение как да нe пожълтява пластмасата _ купува се сива пералня Simple Smile

Аз коментирам двете перални на дамата горе, а те са бели. Така че...сива, черна, е друг въпрос.

Тета греши. Имам 20 год Аристон и му пожълтя ламарината. Пластмасатае бяла.

В 20г. пералня живее друг живот. Мерси съм лично аз за такава.
Дали Тета греши или не - снимай я тази 20годишна бяла пластмаса, да я видим.

# 464
  • Велики Преслав

Ето, точно тази е купена втора ръка за части. Имах същата и си я ремонтирах. Сега имам бол части за нея.
Това че живее друг живот в нея, е много смешно.  Отварял съм Перли, които лъщят вътре. Тази специално е произведена 2002 година. Модела е АVD 169.

Общи условия

Активация на акаунт