Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 28 187
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Да отклоня малко темата от правописа.... Имам дилема за три перални... чудя се дали има смисъл да дам 2000 лв. за това Miele
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wwd660-wcs-tdos-and-8kg
или да избера
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAU28T61BY/p/683997
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-AEG-L7FEE68S/p/687472
за мен е важно да пере добре, не като една Тека, която ми съсипа всички тъмни панталони...,
да не се чупи и да има възможно най-дълъг живот Smile
Пера предимно на 2 програми, така, че разни "глезотийки" не ме блазнят.

# 466
В случая бих взела АЕГ-то без да се замислям. Със сигурност пере много добре, плакне хубаво, има по-хубави програми в сравнение с Бош-а и има 5 години гаранция.

# 467
# 468
# 469
Линкът на Миле при мен не се отваря.

# 470
  • София
Това е моделът.
Пералня MIELE WWD 660 WCS.

# 471
Това е моделът.
Пералня MIELE WWD 660 WCS.
Милето определено е най-хубаво от трите, но щом не те вълнува туин дос и wi fi, тогава е безсмислено да даваш толкова пари. Има и по-опростени модели на марката, не говорим за базовия им модел, а нещо усреднено.
След Милето, залагам на АЕГ. На Бош фен не мога да стана.

# 472
  • София
Благодаря на всички, включили се ... след поста на Djorgja се замислих дали ми трябва туин дос... и ми изникна въпроса... какво се случва при зареждане на пералнята с течен прах и отложен старт, дали препарата стига до дрехите в барабана, престоява няколко часа върху някоя тениска /примерно/ преди да се налее вода и започне прането? Не се ли увреждат дрехите така?

# 473
  • Велики Преслав
Еми не схванах. По принцип, не трябва да се ползва при тея перални течен. Ами при автодозировката тоя проблем го няма.

# 474
  • София
Еми не схванах. По принцип, не трябва да се ползва при тея перални течен. Ами при автодозировката тоя проблем го няма.
Не говорех за  за това Miele, а за останалите, които нямат туин дос.
Зареждаш пералнята в 22 часа, слага течния прах и я пускаш на отложен старт в 4 часа, за да е изпрала в 6 часа. Какво става с печния прах, стига ли до барабана върху дрехите и дали може да ги увреди?
Ако е прах е ясно, че пералнята  като пусне водата, тогава стига до дрехите в барабана и се разтваря.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 21:42 от emy_emy

# 475
В пластмасова дозираща чашка върху дрехите не изсипана.

# 476
Скрит текст:
В пластмасова дозираща чашка върху дрехите не изсипана.

Или с "помощта за дозиране на течен препарат" при Бош. Така стои в чекмеджето по подобие на омекотителя и бива избутан само при пълненето.

# 477
Не говорех за  за това Miele, а за останалите, които нямат туин дос.
Зареждаш пералнята в 22 часа, слага течния прах и я пускаш на отложен старт в 4 часа, за да е изпрала в 6 часа. Какво става с печния прах, стига ли до барабана върху дрехите и дали може да ги увреди?
Ако е прах е ясно, че пералнята  като пусне водата, тогава стига до дрехите в барабана и се разтваря.

Като гледаш снимката, къде според вас се разтваря, не е ли в казана. Какъв е пътя на  на водата, а и препарата също.😂

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 22:59 от niljaniljo

# 478
А ако има  ÖKOMix?

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 16:02 от Не се сърди, човече

# 479
Автоматично дозиране имат и Бош и Миле. Там препарата стои зареден и тя си взима когато и колкото и трябва.
Но при нормална пералня без тази екстра, ако се изсипе в чекмеджето и се пусне на отложен старт ще се изтече някъде в дълбочина на барабана, не е Ок според мен. Те и попринцип не препоръчват течния прах да се слага в чекмеджето, а директно в барабана при дрехите с пластмасова капачка(чашка), така дори при отложен старт няма да се разлее, докато пералнята не завърти барабана.

Общи условия

Активация на акаунт