Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 28 105
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Еднодневките са много скъпо удоволствие и с тях много по-вероятно е да се изтегли късата клечка.

# 616
ако са боклуци защо техниката в квартирите в които са живели мои познати в Англия е била на Беко
Защото за обзавеждане на квартира за наематели се взема най-евтиното, друг критерии не играе ¯\_(ツ)_/¯ Наемателите се очаква да трошат и съсипват, няма как да им вземат нещо класно. Интересно ми е в софийските апартаменти под наем какви перални има? Thinking Иначе Беко има причини да е евтино, дори ако оставим качеството настрана и погледнем елементарни неща като дизайн и звукът с който се цъкат копчетата. Обаче като видиш цената и си прецениш че това е най-важно, става, какво толкова.

# 617
ако са боклуци защо техниката в квартирите в които са живели мои познати в Англия е била на Беко
Защото за обзавеждане на квартира за наематели се взема най-евтиното, друг критерии не играе ¯\_(ツ)_/¯ Наемателите се очаква да трошат и съсипват, няма как да им вземат нещо класно. Интересно ми е в софийските апартаменти под наем какви перални има? Thinking Иначе Беко има причини да е евтино, дори ако оставим качеството настрана и погледнем елементарни неща като дизайн и звукът с който се цъкат копчетата. Обаче като видиш цената и си прецениш че това е най-важно, става, какво толкова.
Тук няма логика . Това не са наематели . Това е къща във ферма .
И тази техника  я поддържа същият работодател . Той няма сметка да сменя ел. уреди постоянно.
Както по-горе се споменава че еднодневките са скъпо удоволствие .

# 618
  • Велики Преслав
Саня Богомилова, там уредите им са хубави. Правих сравнение между две перални.  Тази за там беше с 3 амортисьора, по мощен мотор, по-дебела ос, електроника с две зашити повече, с разглобяем казан и по-тежка . Тази за тук беше обратното. Иначе бяха сходни модели.

# 619
На мен пък точно дизайнът на Беко ми хареса. А копчетата нямам идея как цъкат.
Всичко вече се прави в Китай. И IPhone даже.
Качеството на всяка марка вече е тотално снижено.Преди си поръчвах всяка техника , козметика, дрехи и чанти от Щатите, защото произведено за техния пазар не беше равнозначно на това за нашия.
Синковец носи само Nike- от глава до пети. Всичко му е от там. Вече и той усеща разликите в материите и особено качеството на изпълнение- за 10 години тотално надолу .
Същото е и с техниката.

# 620
  • Велики Преслав
Беко са турски повечето.  Индезит главно са турски, рядко италиански.
Искам да кажа за незнам кой път че страната на произход не е важна. Навсякъде роботи ги правят. Важна е страната за която е направен артикула и качеството на компонентите в него. Така, че незнам това какво ви бърка.
Забравих да кажа че Беко на последък главно се прави в Румъния. Моята миялна и хладилник са от там. Мога и снимки на табелите да ви дам.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 09:39 от Vasil Vasilev 676271

# 621
  • София

Индезит и Беко са пълни боклуци ..
Така наречените еднодневки ..
Абсолютно невярно!
И двете марки са с добри бюджетни модели, огромно присъствие на пазара, евтина поддръжка и ако не се попадне на пръчка модел ЗА КОЕТО НЯМА ГАРАНЦИЯ ПРИ НИТО ЕДНА МАРКА ИЛИ ЦЕНОВИ КЛАС , машините си бачкат десетилетия!
Имаме индезит пералня купувана втора употреба почти без пари и не е спряла да работи, всеки ден се пуска.
При майка ми има беко може би на повече от 15 години, само копчето за пускане се развали след 10-тата година примерно.

........... Силиконите, които се съдържат в него, правят един филм по барабана, който пък допринася до натрупването на още налепи.

Може ли да споделите по-конкретно в кои перилни препарати/омекотители се съдържат силикони?

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 13:33 от Не се сърди, човече

# 622

Индезит и Беко са пълни боклуци ..
Така наречените еднодневки ..
Абсолютно невярно!
И двете марки са с добри бюджетни модели, огромно присъствие на пазара, евтина поддръжка и ако не се попадне на пръчка модел ЗА КОЕТО НЯМА ГАРАНЦИЯ ПРИ НИТО ЕДНА МАРКА ИЛИ ЦЕНОВИ КЛАС , машините си бачкат десетилетия!
Имаме индезит пералня купувана втора употреба почти без пари и не е спряла да работи, всеки ден се пуска.
При майка ми има беко може би на повече от 15 години, само копчето за пускане се развали след 10-тата година примерно.

........... Силиконите, които се съдържат в него, правят един филм по барабана, който пък допринася до натрупването на още налепи.

Може ли да споделите по-конкретно в кои перилни препарати/омекотители се съдържат силикони?
Не.

Ти да правиш разлика между уредите произведени преди 15-20 години и днешните?

# 623
Пералня Беко купена преди 15 години няма нищо общо с тази купена преди, примерно,
3 години.
Аз така се подлъгах по Бекото на моя приятелка и сега мнооого съжалявам, ама много.
Още повече, че се наложи да я купувам около НГ и в Технополис  предлагаха само слимки
от тази марка.
Ако информацията за техниката е за период от повече от 5 години назад, вече съм сигурна, че
няма да се отнася за предлаганата в момента.
Мое мнение, не ангажирам никого с него.

# 624
  • оттам, откъдето започва България
delpel , сподели мнение за твоя модел Беко. Ще бъде полезно.

# 625
Нека да позная- "подскача " по време на центрофуга , не разпределя добре прането и не пере много добре ...

# 626
delpel , сподели мнение за твоя модел Беко. Ще бъде полезно.
WTE 6511 BO  -  преди 3 години и половина я купих.

Нека да позная- "подскача " по време на центрофуга , не разпределя добре прането и не пере много добре ...
Позна от първия път. Даже се чуват гърмежи от подскоците.
Всяко пране е събитие и за съседите. Абе, екшън. Joy
Обаче сравнително добре изпрано излиза, но пускам на допълнително изплакване, защото пере
с малко вода.

# 627
Здравейте!
Писах и в темата за избор на сушилня, но ще пиша същото и тук, защото в тази тема намерих повече информация относно марката Haier.
Предстои ми избор на пералня и сушилня или комбинация от двете, като бюджетът ми е 2000+/-. Другото задължително изискване ми е да не е повече от 60cm  широка, защото светлият отвор на вратата е 60.5cm.
Изчетох доста от темите, свързани с избора на тези уреди. За сега изводът, който успях да си извадя е, че винаги два уреда отделни е по-добрият вариант. Първоначално бях се спряла на комбинираната AEG с термопомпа, защото помещението, в което ще бъде, се ползва и като 2ра тоалетна, а ако сложа два уреда един върху друг там ще стане много тясно и затворено, но в темата за комбинирана сушилня и с пералня имаше хубави отзиви за този уред:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … L9WBC61B/p/687496
След като посетих един от големите магазини за техника, се опитаха да ме разубедят и доста категорично ми пренасочиха вниманието от AEG към два отделни уреда на Haier (не ги бях чувала) и за това не се реших какво да купя:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW80-B14979-S/p/680121
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-HAIER-HD90-A3979-S/p/680124
Виждам, че има компетентни положителни мнения от тази година, свързани с тази марка, но също така се замислям, че с този бюджет мога да намеря прилични модели отделни уреди на AEG, Bosch (доколкото разбрах, те се препоръчват основно).
По принцип бих си купила и само сушилня на този етап, защото съм сравнително доволна от пералнята, която имам, но вече е на 6години и се оказа доста плитка и не позволява монтаж на сушилня върху нея.
https://www.technomarket.bg/peralni/whirlpool-awo-c-7540-09136155
 Отделно помещението има наклон и когато пералнята уж е нивелирана се тресе значително и за сега е оставена да работи неточно нивелирана, но пък вече не се разхожда сама и се тресе само докато влезе във високите обороти на центрофугата, после силните вибрации спират.
Какво бихте ме посъветвали? Да заложа на комбинираната Aeg, на двата уреда на Haier или да разглеждам на друга марка два отделни?

# 628
Третото.
Мисля че първите две не са твоето, така те усещам.
Защо не видиш сушилня аег...те колко вървят, за 1200-1400 май има хубави модели. За горницата до 2 000..пералня.

# 629
  • Велики Преслав
1 Хаиер са  хубави ама тоя който ти ги е предложил пред АЕГ е неграмотен.
2 добрата пералня невилирана и сложена стабилно не трябва да тресе
3 никога комби не е по-добро от отделни уреди.

Общи условия

Активация на акаунт