Лежащи мами - 47

• 40 093
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
Ами при мен бяха едни епизоди, които започваха със задух и жестоко сърцебиене, буквално все ендо не мога да си поема въздух. Ставаше ми много топло, особено около гърдите и главата и се изпотявах за секунди в тази област. Корема се стягаше, като при контракции и оставаше така докато ме отпусне кризата.
За около 2 седмици май от минаха. Но това със въздуха беше много гадно.
Преживява се всичко, спокойно! Само бебето да е добре, а това е добре за него, защото ако тръгне раждане ще е имало време да разгърне дробове.

# 121
Ivkapivka само една ми биха незнам защо

# 122
Момичета, идвам да ви дам малко кураж!
След скъсяване на шийката в 26гс и общо 2 месеца лежане устискахме до 36гс. 10 седмици без серклаж, песар или каквото и да е!
Получих разкритие и ме приеха в болница за да пробваме да задържим ощи мъничко, но на 7 май вече беше 8 см. Биха ми 2 инжекции за дробчетата през 12 часа. Нямах неразположения, бебенцата бяха активни до раждането.
Бебките ми се родиха и си дишат самички, стабилни са и всичко им е наред. Още сме в болницата, защото едната ми е под 2кг и не могат да ни изпишат.
Има надежда, само се дръжте!

# 123
Jessito бъдете здрави и бързо да се прибирате вкъщи!

# 124
Честото jesito да са живи и здрави малките геройчета

# 125
Здравейте, момичета!
За първи път влизам в подобна тема - не ми се беше налагало преди.
В 24+5седмица съм и днес на преглед лекаря ми каза, че имам скъсена шийка - 2,5мм и някакво V-образно изкривяване на шийката. Хич не беше оптимистичен, прати ме на второ мнение. А, преди 3 седмици бях на ФМ в Марковс, там шийката беше 3,6мм, без някакви аномалии.
Изключително много се разстроих - това ми е първа бременност, от 7-и опит инвитро и всичко ми се срина в последните 3 часа.
Сега като ви чета, обаче се успокоявам...герои сте, нищо не е лесно явно, благодарна съм, че можах да прочета споделените истории.
Иначе, сега лежа, пия магнерот и слагам утрогестан. А, до преди прегледа дори магнезиий не приемах, тъй като нямам контракции и се разхождах доволно. Не знам какво да мисля - това беше първият преглед, на който отидох без да се притеснявам и си тръгнах с паник атака!
Исках да ви попитам две неща - някоя имала ли е подобно извиване на шийката и другият ми въпрос е - възможно ли е тя да се удължи вследствие на лежането и медикаментите?
Стискам ви палци на всички! Това е най-геройската тема, която съм чела ❤!

# 126
Здравейте, момичета!
В 24+5седмица съм и днес на преглед лекаря ми каза, че имам скъсена шийка - 2,5мм и някакво V-образно изкривяване на шийката. Хич не беше оптимистичен, прати ме на второ мнение. А, преди 3 седмици бях на ФМ в Марковс, там шийката беше 3,6мм, без някакви аномалии.
Изключително много се разстроих - това ми е първа бременност, от 7-и опит инвитро и всичко ми се срина в последните 3 часа.
Сега като ви чета, обаче се успокоявам...герои сте, нищо не е лесно явно, благодарна съм, че можах да прочета споделените истории.
Иначе, сега лежа, пия магнерот и слагам утрогестан. А, до преди прегледа дори магнезиий не приемах, тъй като нямам контракции и се разхождах доволно. Не знам какво да мисля - това беше първият преглед, на който отидох без да се притеснявам и си тръгнах с паник атака!
Исках да ви попитам две неща - някоя имала ли е подобно извиване на шийката и другият ми въпрос е - възможно ли е тя да се удължи вследствие на лежането и медикаментите?
Първо се успокой! 2,5 см не е толкова малко и спокойно можеш да си изкараш до 9 месец. Най-важното е да се пазиш, да лежиш по възможност, за да не тежи бебо на шийката и да си следваш терапията. Всичко ще е наред! Пожелавам ти живо и здраво бебче на термин и ти пращам много позитивна енергия. 🙂

# 127
Здравейте, момичета!
Здравей, аз също съм след инвитро и до сега в 31г.с всичко беше наред...вчера бях с постоянни контракции и се оказа същата шийка 2.5см. Също съм на максимални дози магнезии и утрогестан. И никакво ставане от леглото....така че ще стискаме. (Още от 26седмица почна да намалява шийката ми).

# 128
Pure Flower, благодаря за куража и позитивната енергия!
Smile98, стискам палци всичко да е наред! Още някоя и друга седмица до 9-и месец все ще минат благополучно Simple Smile !
Какви са максималните дози утрогестан и магнезий, за които споменаваш? На мен ми предписаха Магнерот 3х1 и Утрогестан 2х2, но от опит знам, че това не са максимални дози.
Благодаря!

# 129
  • София
Момичета, да се включа и аз да прелея малко кураж. В 18-та седмица шийката ми се скъси прогресивно  - първо 2.3,после в болницата до 1.8 и до 1.5 см докато чаках за серклажа в 19-та седмица /че и гъби ми откриха/. Лежах от декември до секциото и пих Алеракт,Диаспорал,Аспирин протект,Натаспин,Утрогестан слагах 2х2,и тромбофилия имам.
Ето гушкам вече едно малко вълшебство  - издържахме до 37+2 седмица и на 28.04  прегърнах за първи път сина си здрав и доносен слава Богу!
Вярвайте колкото и да е трудно.  Изпращаме ви голяма и мъничка прегръдка за кураж  🤗🤗

# 130
Lira бъдете здрави. Много се радвам, че всичко е наред при вас! Давате надежда и на нас, че ще стигнем до хубава седмица.

# 131
Smile98, стискам палци всичко да е наред! Още някоя и друга седмица до 9-и месец все ще минат благополучно Simple Smile !
Какви са максималните дози утрогестан и магнезий, за които споменаваш? На мен ми предписаха Магнерот 3х1 и Утрогестан 2х2, но от опит знам, че това не са максимални дози.
Благодаря!
Магнезия ми е 3х2, искаха вчера заради контракции да ме вкарат в болница да ми вливат още магнезии,  но в момента на прегледа матката вече беше спокойна и засега съм вкъщи. Сама си назначих Диаспорал течен магнезии и значително ми намаляха контракциите.
За утрогестан най-добре за тези шийки ми казаха вагинално по вечер по 2. Не знам колко има ефект също си мисля че е малка дозата защото трябваше от него да набъбне шийката , а тя от 2.7 стана 2.5 🤷
Ако нямаш контракции, магнезия може и да ти е добре 3*1, но утрогестана най добре вагинално!
Стискам палци.

# 132
Благодаря!
Магнезия ми е 3х2, искаха вчера заради контракции да ме вкарат в болница да ми вливат още магнезии,  но в момента на прегледа матката вече беше спокойна и засега съм вкъщи. Сама си назначих Диаспорал течен магнезии и значително ми намаляха контракциите.
За утрогестан най-добре за тези шийки ми казаха вагинално по вечер по 2. Не знам колко има ефект също си мисля че е малка дозата защото трябваше от него да набъбне шийката , а тя от 2.7 стана 2.5 🤷
Ако нямаш контракции, магнезия може и да ти е добре 3*1, но утрогестана най добре вагинално!
Стискам палци.
Да, утрогестана го слагам вагинално - сутрин и вечер по 2.
Ще видим, не знам още какво да мисля. В понеделник ще ходя и на второ мнение...

# 133
Maya, ходи на второ, ако трябва и на трето мнение.
Винаги трябва да си сигурна какво ти е състоянието. Ако си от София - иди при Христов в б-ца Надежда.
Желая ти късмет!

# 134
Нанси, какво се случва при теб?

Общи условия

Активация на акаунт