Лежащи мами - 47

• 40 187
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
Maya разбирам те напълно. И ние така с косми от котката 😁мие съдовете,но да кажем плота не се забърсва винаги,а по него си има все пак мръсотия, ноо както казват всички да не се оплакваме 🤗. За косата сигурно е много дълъг ритуал,но единственото, което ми идва на акъла е когато я измиеш с шампоан и сложиш маска или балсам да я завиеш с шапка за баня да си полегнеш пак тъкмо и ще си правиш терапия на косата иии след това да се до измиеш. То половин ден ще ти отиде ,но незная какво друго би могло да се направи.
Pod, относно косата, и аз нещо подобно замислям 😂
На 3 етапа:
Първи етап - намокряне и сресване, и ще полежа.
Втори етап - измиване и слагане на маски и балсами, увива е в кърпа и лежане
Трети етап - изплакване и удовлетвореност от това да се почувстваш като бял човек 😂

# 196
Момичетата, виждам от последните коментари, че и други като нас имат котета у дома и съответно производство на косми в изобилие. Как се справяте и мислите занапред да се справяте с тях? Ние до сега все някак ги обирахме, но с появата на бебета (2 в нашия случай) мисля, че ще трябва още по-сериозно чистене. Мислех си за робот, но имаме много мебели из стаите, не знам кое ще е най-ефективно.

# 197
Здравейте, и аз се включвам в темата. Бременна съм в 31 г.с. и 4 дни. От 3 седмици съм на легло и съм със скъсена шийка и контракции. Миналата седмица бях и за 3 дни в болница за системи и инжекции, които помогнаха докато бях там. Вкъщи съм си отново с болки и само на легло. Ставам само до тоалетната. Шийката ми е измерена 2 см. Или 60% скъсяване. Супер много съм притеснена и напрегната какво ще се случи. Имам и един аборт преди почти 1 година по медицински причини и това засилва още повече притеснението в мен. Има ли и други като мен, които лежат поради скъсена шийка или раждали преждевременно в края на 7ми или 8 ми месец?
Аз съм в сходно на твоето положение... Моята лекарка ми изписа спрейче защото е много важно да си спокойна.

# 198
Момичетата, виждам от последните коментари, че и други като нас имат котета у дома и съответно производство на косми в изобилие. Как се справяте и мислите занапред да се справяте с тях? Ние до сега все някак ги обирахме, но с появата на бебета (2 в нашия случай) мисля, че ще трябва още по-сериозно чистене. Мислех си за робот, но имаме много мебели из стаите, не знам кое ще е най-ефективно.
С малки деца и с животни най-лесният и бърз начин за почистване е или робот, или безкабелна вертикална прахосмукачка.

# 199
По темата за космите 🐈,
Ние мислим за робот за пространствата, където би имало полза (няма много мебели), а на този етап чистим ежедневно с вертикална малка прахосмукачка. Няма  да лъжа, че и при цялото ми старание, когато не лежах, косми пак хвърчат и се задържат по мебели, дамаски и т. н., но не мисля, че абсолютна чистота от косми може да се постигне при съжителство с домашен любимец.
Иначе относно стаята на детето в бъдеще (живот и здраве, дай боже всичко да е наред), мислим да не пускаме котката вътре (поне докато не поотрасне малко), дори мислим да сложим и една допълнителна врата-мрежа, като тези за тераса, на детската стая, за да може хем да е един вид отворена стаята и да ссе чува и вижда, но котката да не може да влезе. Ще видим дали ще проработи...

# 200
Момичета имате ли забрана да шофирате когато ходите на преглед , забравих да попитам АГ . В моята ситуация нямам друг избор и ми се налага за всеки преглед.

# 201
Карам си се аз, но ... аз вече не съм на толкова строг режим. Моето АГ и Д-р Христов изрично ми казаха да се раздвижвам и да не се залежавам толкова много. Те не са поддръжници на пълния леглови режим.

И да си кажа - минах три инжекции кортикостероидна терапия, довечера последната, засега нямам странични реакции, освен, че бебка стана по-елегантна в ритниците.

Момичета имате ли забрана да шофирате когато ходите на преглед , забравих да попитам АГ . В моята ситуация нямам друг избор и ми се налага за всеки преглед.

# 202
Kriziaa ти беше с поставен песар нали ? Аз броя дните до сряда за да го поставим и силно се надявам, че ще имам позволение да се раздвижвам малко повече. Сега не само се притеснявам заради шийката, а и заради залежаването имам тромбофилия  с високо рискови мутации .😶

# 203
Да, с песар съм. Преди и след него полежах, но даже за прегледа с д-р Христов се самозакарах.

След 28 г.с. ми казаха вече да действам по-облекчено. Аз получавам контракции от много залежаване. Ти в коя седмица беше?

Kriziaa ти беше с поставен песар нали ? Аз броя дните до сряда за да го поставим и силно се надявам, че ще имам позволение да се раздвижвам малко повече. Сега не само се притеснявам заради шийката, а и заради залежаването имам тромбофилия  с високо рискови мутации .😶

# 204
Аз съм в 25+3 дни . При мен за 3 седмици от 4 см стана 31 см .  От миналата сряда съм с препъръка да лежа , пуснахме микроплазма и уреоплазма както и микробиология , резултатите са чисти , в сряда ще го поставим . Отговора беше ако го поставим няма да лежиш . Реално аз нямам проблем да почивам , но изцяло лежане ще ме довърши. Преди няколко години след катастрофа бях с месеци на легло което ме срина психически ....

# 205
Легловият режим при мен беше в първите седмици след серклаж. И то пак си ставах за тоалетна, баня и по няколко обиколки на дома. Помагах набързо на половинката за готвене или измиване на посуда. После започнах да си готвя, мия, бърша прах, пускане на пералня, простор, дрехи, ходене до квартален магазин и леки покупки. Позволявах си да вдигам до 3/4 кг.
Сигурна съм, че сама ще усетиш тялото си. Не се плаши и самонавивай на крайности. Стискам палци. Трудно е, но целта е оправдана.
Споделям лични впечатления и се повтарям, но от 21 г.с. бях със серклаж. Махнахме го в 36г.с. + 6 д. Към момента съм вече 38 г.с. + 3 д. и правя обход по 7000 крачки, стълби и клякане. Беба си почива. Grinning Позитивно мислене и спокойствие.

# 206
Аз бях споделила моят случай, но общо взето съм със скъсена шийка и контракции от 28 седмица и съм постоянно на легло. Днес обаче цял ден коремът ми се втвърдява постоянно, да не кажа, че през по - голямата част от деня си беше твърд. Нямам обаче болки и се чудя трябва ли да се притеснявам или не. Другото нещо е,че днес бебето е изключително активно, почти цял ден не е спряло да мърда от време на време. В 31 седмица съм и 3 дни.

# 207
По принцип и аз съм имала такива дни. На мен ми обясняват, че самото бебе като е активно активира матката, която е мускул. Даже една акушерка в болницата се пошегува - “не пипай корема, защото това е мускул и се стяга на принципа на мъжки полов член”.

На мен също ми е трудно да преценя кога да се притеснявам и кога просто да лежа и да чакам да отмине. Попитах моето Аг - в кой момент като усетя контракции трябва да се притеснявам и да тръгвам към болницата - тя каза - няма начин да ги объркаш - трябва да са на равномерни интервли и да имаш болка.

И спомена още три момента, в които да й се обадя и да тръгвам веднага-
2. Кървене
3. Изтичане на води
4. Да спра да усещам бебето

Аз бях споделила моят случай, но общо взето съм със скъсена шийка и контракции от 28 седмица и съм постоянно на легло. Днес обаче цял ден коремът ми се втвърдява постоянно, да не кажа, че през по - голямата част от деня си беше твърд. Нямам обаче болки и се чудя трябва ли да се притеснявам или не. Другото нещо е,че днес бебето е изключително активно, почти цял ден не е спряло да мърда от време на време. В 31 седмица съм и 3 дни.

# 208
Привет viki9898 🙂какви лекарства приемаш за контракции и след обезболяващи не преминават ли ?

# 209
Пия магнерод 3х2, утрогестан вечер по 2 таблетки вагинално и но шпа при нужда. Не знам обаче но шпато колко помага в такива ситуации ако е болкообезболяващо, а аз болка не изпитвам ( имала съм болка предишните дни ). По - скоро доста дискомфорт от това втвърдяване.

Общи условия

Активация на акаунт