Лежащи мами - 47

• 40 202
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте днес бях на преглед в 18г.с шийката ми бе измерена 2,80мм . Също така съм със серклаж и лежащ режим. Аг не ми даде коментар за мм дали са ок или не , та исках да попитам какво е вашето мнение вие с колко мм шийка сте и в коя г.с.

# 211
Привет pod_23 , аз също съм със серклаж от 18с.  от терапята при мен шийката се увеличи на 44мм в 21г. , само лежа до банята или ако ще съм на преглед , но аз имах и друг проблем бях с отлепване . Сега съм в 23г.с след няколко дни съм на преглед отново , пий си лекарствата, лежи си  и дано се удължи и при теб

# 212
Здравейте днес бях на преглед в 18г.с шийката ми бе измерена 2,80мм . Също така съм със серклаж и лежащ режим. Аг не ми даде коментар за мм дали са ок или не , та исках да попитам какво е вашето мнение вие с колко мм шийка сте и в коя г.с.
Аз съм 3 седмици напред от вас и без серклаж с измерена по-къса (26мм)шийка. Не съм спец, но щом имате серклажа може би, може да сте по-спокойна, че има какво да я държи. След последния преглед при който ме гледа друга АГ, не следящата ме, ултразвуковото измерване не е най-определящо, а твърдостта на шийката, навътре ли е, положението на плацентата. Взела сте мерки, пожелавам всичко да е наред от тук насетне!

# 213
Аз съм 3 седмици напред от вас и без серклаж с измерена по-къса (26мм)шийка. Не съм спец, но щом имате серклажа може би, може да сте по-спокойна, че има какво да я държи. След последния преглед при който ме гледа друга АГ, не следящата ме, ултразвуковото измерване не е най-определящо, а твърдостта на шийката, навътре ли е, положението на плацентата. Взела сте мерки, пожелавам всичко да е наред от тук насетне!

Благодаря и на вас пожелавам успешен финал! Честно казано попитах за шийката тъй като, серклажа ми е правен заради цервикална недостатъчност ,а не заради скъсяване и сега се замислих,че преди това са ми я мерили на прегледи,но така и нямам спомен да се е коментирало дали е ок или не.
Изглежда ще трябва да лежа още доста,а много се надявах да ми облекчат режима. Важното е накрая всичко да е наред😊

А вие само лежите ли? Позволявате ли си леки разходки или някаква домакинска работа?

# 214

Благодаря и на вас пожелавам успешен финал! Честно казано попитах за шийката тъй като, серклажа ми е правен заради цервикална недостатъчност ,а не заради скъсяване и сега се замислих,че преди това са ми я мерили на прегледи,но така и нямам спомен да се е коментирало дали е ок или не.
Изглежда ще трябва да лежа още доста,а много се надявах да ми облекчат режима. Важното е накрая всичко да е наред😊

А вие само лежите ли? Позволявате ли си леки разходки или някаква домакинска работа?
Благодаря, дано всички стигнем до успешен финал!
Иначе според мен ако са ви преглеждали и нямате спомен да сте коментирали дали дължината е ок или не, тогава по-скоро е нямало повод за притеснение, лекарите (от моя опит) често си спестяват положителни коментари и наблягат на това което не е наред. :/
А иначе аз си позволявам леко движение, излизам до кварталния магазин или градинка за няколко минути и из къщи правя неща които не са натоварващи.
Не знам, всеки път се чувствам виновна и леко притеснена, не подценявам положението, но без да стана не издържам. Второто мнение от лекар беше именно да ставам от време на време, та не знам и аз какво да кажа.

# 215
Здравейте, и аз съм със серклаж заради цервикална недостатъчност. Преди около 3 седмици я измериха 6,5. Все пак главно лежа, веднъж в седмицата си позволявам разходка, а на 2-3 готвя или позабърсвам прах, пускам пералня. Не ми е спокойно обаче като се раздвижвам. Днес съм на втора фетална морфология и ще плмоля да проверят дали има промяна в дължината на шийката.

# 216
Момичета,
Откакто лежа, изключвам първоначалния шок от скъсената шийка, лутането по лекари, неизвестността, страха, безсънието, песарите Disappointed Relieved, но страдам от ужасна липса на апетит. Отслабнала съм и полагам много сериозни усилия да се храня, но нищо не ми се яде, а като ми се яде - 2-3 хапки и толкова.
Възможно ли е да е от обездвижването?
Имали ли сте подобен проблем, започва да ме притеснява това състояние - само карам мъжа ми да купува какви ли не храни, готви и т.н., и накрая - той ги яде.

# 217
Момичета,
Откакто лежа, изключвам първоначалния шок от скъсената шийка, лутането по лекари, неизвестността, страха, безсънието, песарите Disappointed Relieved, но страдам от ужасна липса на апетит. Отслабнала съм и полагам много сериозни усилия да се храня, но нищо не ми се яде, а като ми се яде - 2-3 хапки и толкова.
Имали ли сте подобен проблем, започва да ме притеснява това състояние - само карам мъжа ми да купува какви ли не храни, готви и т.н., и накрая - той ги яде.
И аз съм така,но го отдавам на притеснението.

# 218
Момичета,
Здравейте!
А, от колко време лежите?

# 219
Аз също съм така - +5/6 кг от началото съм (51-52 кг в момента, стартирах 46 кг), а днес съм в 30 г.с. АГ то и всички акушерки в Токуда ми казват, че така е по-добре, детето си дърпа всичко, което му е нужно и тя даже се движи напред като килограми и развитие Simple Smile аз го отдавам повече на залежаването и липсата на изразходване на енергия, ям си всичко, не се ограничавам. Но аз и като не бях бременна и не тренирах, пак си слабеех. Само със спорт и много движение качвам.

Но спокойни бъдете Simple Smile Важното е бебето да си расте нормално. За какво са ни 20-30 кг излишни само да натоварят организма.  (
Момичета,

# 220
Момичета имали ли сте болки ниско долу в областта на яйчниците ? Днес бях на преглед АГ каза, че корема ми е твърд да пия магнезий и но шпа , а имам ли болки да се върна за да ме оставят на системи. И не знам дали от притеснение започнаха тези болки , а относно това дали корема ми е твърд имам чувството, че не мога да преценя .. май ме обвзема паника 😬

# 221
Момичета,
Здравейте!
А, от колко време лежите?
Вече месец. В 24 гс ми направиха серклаж на 9 мм шийка.

# 222
Най-вероятно е от стреса🙂
Някой хора като са стресирани се тъпчат от нерви, други губят апетит .Аз след като се наревах порядъчно първите дни след изненадата, че шийката ми е скъсена се поуспокоих и сега ям от скука.Трябва да внимавам с въглехидратите, понеже имам повишен риск за гестационен диабет, а нещо хич не ми се получава....Та нито една от крайностите не е хубава.

# 223
Аз също съм така - +5/6 кг от началото съм (51-52 кг в момента, стартирах 46 кг), а днес съм в 30 г.с. АГ то и всички акушерки в Токуда ми казват, че така е по-добре, детето си дърпа всичко, което му е нужно и тя даже се движи напред като килограми и развитие Simple Smile аз го отдавам повече на залежаването и липсата на изразходване на енергия, ям си всичко, не се ограничавам. Но аз и като не бях бременна и не тренирах, пак си слабеех. Само със спорт и много движение качвам.

Но спокойни бъдете Simple Smile Важното е бебето да си расте нормално. За какво са ни 20-30 кг излишни само да натоварят организма.  (
Момичета,

Да, и аз съм качила около 5кг досега (влизам в 7месец след 2 дни), но последните дни всичко ям насила, което чак така не е било никога, и се притесних малко, но...всичко си е индивидуално явно, а и важното е детето да си расте Blush

# 224
Здравейте, след много четене на такива теми се пристраших да се регистрирам и пиша. С първа бременност съм и кървене в следствие на хематом. Преди месец лежах в болница Надежда за 4 дни след силен кръвоизлив и от тогава съм все на легло. За съжаление кървенето не спира-според лекарката ми се чисти хематома, но в същото време не намалява като размер и това взе много да ме тревожи. Кървенето не е кафяво, но е тъмна като менструална кръв, пълни по 1 превръзка на ден. В момента съм в 17та седмица, пила съм 2 пъти антибиотик, един път след болницата заради ешерихия коли и миналата седмица заради високо ЦРП.
Има ли други мами, които да са кървяли толкова дълго време в следствие на хематом?

Общи условия

Активация на акаунт