Лежащи мами - 47

• 39 527
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
Аз оставам с впечатление, че малко лекари преглеждат така. На мен проследяващия ми, въпреки че видя, че е скъсена, не я провери колко е мека и като обсъждам с мои познати, казват, че са ги проверявали чак към 8ми месец. Когато отидох на друг лекар обаче, след като ме прегледа с ръка, установи, че е страшно е омекнала и веднага ме вкара за серклаж, което ме кара да си мисля, чееееее ако чаках на проследяващия, нз какво щеше да стане. Иначе момичетата със серклаж, как ви преглеждат от серклажа нататък, пускат ли ви микробиология и на какъв период от време, какво ви посъветваха?

# 511
Аз съм без серклаж и въпреки това пускаме микробиология всеки месец(имах гъбична инфекция, която уж изчистихме и сега пак се появи). Мисля, че трябва да се пуска веднъж месечно, понеже със серклаж още повече инфекций стават!

# 512
Аз съм със серклаж, микробиология ми е правена веднъж. CRP следим, урина веднъж месечно. Пия пробиотици за вагиналната флора.

# 513
И аз съм със серклаж. Микробиология пуснахме за първи път миналата седмица. Като е минал вече месец и половина след серклажа. Всеки път ме преглежда с вагинален ехограф, за да измери шийката.

# 514
Здравейте момичета,
аз много рядко се включвам, но и аз лежа  някъде от 19г.с. Вече влязох в 30та г.с. С близначета съм, на последния ми преглед шийката беше 16мм. Моята АГ я мери само с ехограф. Ходила съм и за второ мнение където ме прегледаха мануално и според лекарката не само дължината е фактор, а и твърдостта, колко високо е бебчето, плацентата. И все пак аз с двечки съм рискова и лежането е неизбежно. Много ми идва вече, но се опитвам да се успокоявам, че всеки ден/седмица е напредък.
Последно което ме притесни е, че ми откриха белтък в урината. Днес дадох нова урина и ако пак има следват кръвни изследвания за албумин. На някоя от вас случвало ли се е?

# 515
Мами как различавате кога е контракция и кога бебето напъва нещо,аз не мога Sad усрщам издуване и пипам и усещам мърдане но не знам това контракция ли е (коремът ми е малък попринцип ако има значрнке)

# 516
Момичета, имате ли проблем със запека от обездвижването? Аз не успявам да оправя нещата с диета, ползвам Мелилакс. Пия повече вода и хапвам плодове, но...🤷🏻‍♀️

# 517
Azirra аз по принцип съм със стегнат стомах и ходя на няколко дни по веднъж. Сега не знам дали е от залежаването, но ходя още по-рядко и понякога дори и да ми се ходи, ако трябва не мога да се напъна, понеже АГ изрично ме е предупредил да не се напъвам. Има дни, в които се чувствам много поддута и ми е тежко. Мисля, че може да се пие лактолоза, но аз лично не съм пробвала!

# 518
Момичета опитайте с диня , ако не сте пробвали. Аз забелязах , че ако хапна вечерта на следващия ден нямам проблем.

# 519
И аз имам такъв проблем въпреки магнезият. Опитвала съм с плодове на гладно, вода с лимон, но ходя през ден. Единственото, което ме спасява са печени чушки... Но пък не ми се яде едно и също всеки ден....

# 520
Динята не ми помага на мен, въпреки че я  обожавам Simple Smile и без нея ставам до wc на половин час. Моя АГ ми изписа Лактулоза, не съм пробвала още тъй като имам Мелилакс / изписани ми от АГ на частно/

Със супи е една идея по-добре обаче само супи не се ядат и то в жегите...

# 521
Момичета при запек помагат круша , диня , череши , ягоди , а пък на мен най - много ми помогна диаспорала 😊

# 522
Моя запек от както съм бременна се появява и си изчезва когато си иска без оглед колко се движа и какво ям😁Сега е изчезнал.Ставам и ходя до тоалетна като по часовник.Иначе ми помагаха трици и сушени сини сливи .Сливите могат да се киснат във вода от вечерта и сутринта течността да се пие загрята като чай и те да се изяждат.Но всички тези съвети с крушите и дините и тн важат, ако сте сигурни че нямате проблеми със захарта.Аз май нещо и там  го закъсвам, затова ако се обади пак запека минавам директно на някакъв медикамент.Пробиотик също не е лоша идея да си пиете с надеждата, че ще помогне.

# 523
Лактулоза е супер ама имаш газове мен ме подуват и диаспорала много добър

# 524
Тараторче...
Динята не ми помага на мен, въпреки че я  обожавам Simple Smile и без нея ставам до wc на половин час. Моя АГ ми изписа Лактулоза, не съм пробвала още тъй като имам Мелилакс / изписани ми от АГ на частно/

Със супи е една идея по-добре обаче само супи не се ядат и то в жегите...

Общи условия

Активация на акаунт