Лежащи мами - 47

• 39 494
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Прогестеронните препарати като утрогестан правят шийката по-плътна. Много момичета споделят, че се е увеличила дължината след системен прием. Чела съм обаче и за случаи, в които дължината не се повлиява от терапията.

Момичета, смятате ли че с лежането е възможно шийката да се удължи? И кога е момента в който лекарят решава да изпише отново вагинален прогестерон? Как той въздейства на шийката?

# 601
  • София
Аз също четох ,че се изписва прогестерон когато е късно или невъзможно за серклаж, но не знам как действа прогестерона на шийката. При мен всичко беше горе-долу добре, но след като спрях прогестерона шийката рязко се скъси.

# 602
На мен при доза 2*2   шийката ми стана от 25 на 35 милиметра.После го намалихме на 2*1 и след месец пак се е върнала на 25.Следователо сега пак вдигнахме дозата и ще видим след месец какво ще е положението.Вече съм в 27гс.Въпреки скъсването мнението на моя док е , че ще изкарам с тази шийка и затова не ми прави серклаж.Аз пък много се стахувам от инфекции, защото лекувах гъби, бактерии, инфекции в матката и също предпочетох да го карам на лежане и Утрогестан щом позволява състоянието ми.Естествено , ако беше решил че тряба серклаж изобщо нямаше да се противопоставям, в крайна сметка той преценява.

# 603
Момичета, смятате ли че с лежането е възможно шийката да се удължи? И кога е момента в който лекарят решава да изпише отново вагинален прогестерон? Как той въздейства на шийката?

С лежането и приема на лекарства,които да ви изписани да може. А за другият ви въпрос решава вашият АГ , всеки преценя според пациента, защото все пак всеки е различен случай. Тук никой не може да ви каже.

# 604
Здравейте , сега се връщам от преглед в 33+6 съм и шийката е станала 2.2 см . АГ каза , че скъсяването в тези седмици е нормално , но да продължавам да си почивам и да избягвам разходките. При мен шийката не се удължи от Утрогестана, но успя да задържи 2 месеца от 6 до началото на 8 без да се скъсява. От началото на 8 започна скъсяване , за момента не е драстично , дано изкарам още 2 седмици до 36 г.с. От днес започвам да навалявам Утрогестана и постепенно ще го спра .

# 605
  • София
Моят АГ не ми измери шийката, въпреки че в 17 г.с. беше 49 мм, във 20 г.с. беше 39 мм, а във 24 г.с. е 35 мм. Очевидно е че скъсява и то с бързи темпове но той не предприема нищо. Като вторият и третият път я мерих по друг повод при лекарите от ФМ. Какво ще ме посъветвате? Плацентата също не се вдига. Дали има и други с такъв двоен проблем?

# 606
Потърсете второ мнение , ако скъсяването продължи могат да Ви поставят песар . Момичета в коя седмица Ви позволиха движението АГ ме предупреди все още да не бързам с обиколките по магазините , а ние нямаме почти нищо за бебето . Онлайн пазаруването е вариант , но ми се искаше да разгледаме накои неща все пак.

# 607
Момичета, в коя седмица спряхте магнезия и утрогестана?

# 608
Моят АГ не ми измери шийката, въпреки че в 17 г.с. беше 49 мм, във 20 г.с. беше 39 мм, а във 24 г.с. е 35 мм. Очевидно е че скъсява и то с бързи темпове но той не предприема нищо. Като вторият и третият път я мерих по друг повод при лекарите от ФМ. Какво ще ме посъветвате? Плацентата също не се вдига. Дали има и други с такъв двоен проблем?

Нормално е с напредването на бременността шийката да се скъсява.35мм в 24 седмица не е фрапантно скъсяване,за да налага серклаж или песар в този срок на бременността.Най-вероятно ако лежите и ограничите разходките,няма да има проблем.Аз съм с ниска плацента,бебето е мноооого ниско с главата ниско долу,шийката ми след серклаж е 29мм в 24 седмица съм в момента.На терапия с магнезий и утрогестан съм,леки разходки и повече лежане.

# 609
  • София
Жирафче, все едно описваш моят случай. Мислех, че съм единствена. И при мен бебето е по същият начин разположено. Дали има шанс да се завърти и да си издърпа плацентата? Иначе от стрес вчера отново получих контракции, а знам че при всяка се скъсява. Имам записан час при нов АГ в Надежда и ще попитам дали не трябва да започна да поставям Утрогестан.

# 610
Здравейте на всички!
Не съм писала отдавна, но следя 😊
Честито за Емма и Мария - да са здрави и прекрасни, да обичат живота и той да ги обича 🥰🥰🥰

Аз съм вече в 34+5 седмица, след около две седмици ще махаме песара. Това, което наблюдавам от няколко дни е, че усещам по-голямо напрежение в тазовото дъно и срамните устни (буквално) като се завъртам, ставам и т. н. Снощи в просъница си спомням, че имах рязка еднократна болка в "шийката", все едно бебето притиска нещо от вътрешната страна. Може ли да коментирате тези усещания? Някой припознава ли подобни, които са му се случвали?
Иначе бях на преглед преди 5 дни и всичко изглеждаше наред. Чудя се възможно ли е да възникнат индикации песара да трябва да се махне по-рано и как да разбера 🤔

# 611
Жирафче, все едно описваш моят случай. Мислех, че съм единствена. И при мен бебето е по същият начин разположено. Дали има шанс да се завърти и да си издърпа плацентата? Иначе от стрес вчера отново получих контракции, а знам че при всяка се скъсява. Имам записан час при нов АГ в Надежда и ще попитам дали не трябва да започна да поставям Утрогестан.

Чакам и аз да се вдигне,но засега безрезултатно.Не всяка контракция скъсява шийката,моите са мноого в някои дни,но засега нямам скъсяване.Иначе да,стреса предизвиква контркции-щади се повече.Аз имам сраствания в матката и мисля,че заради тях беба няма да се обърне.При предишната бременност беше седалищно и така си остана до края

# 612
Момичета как Ви се струва шийка 2 см в 35 г.с . Малко съм притеснена дали ще стигна до термин 😶

# 613
Dreamgirl995 ще стигнете, почивайте повече. Моята е 2 см от 18 седмица, но съм постоянно на легло. Варира от 2 см на 1.5 см. Вече съм в 37 г.с и се надявам да издържа още малко.

# 614
В 37 г.с вече не е ли позволено да ставате ?
Dreamgirl995 ще стигнете, почивайте повече. Моята е 2 см от 18 седмица, но съм постоянно на легло. Варира от 2 см на 1.5 см. Вече съм в 37 г.с и се надявам да издържа още малко.

Общи условия

Активация на акаунт