Лежащи мами - 47

• 40 118
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
При мен се случиха интересни неща..
Отидох при следящият ме АГ, измери ми шийката два пъти - 35мм, което е добре, предвид това че имам преди 3год биопсия и Лийп конизация.
Той каза, че не вижда проблем, както първата лекарка (при която се следях от време на време на частно, която измери шийка 20мм). Въпреки това аз до ден днешен продължавам Магнерота 3х2 и 2пъти вечер Утрогестан, само си позволявам кратки разходки навън.
Вчера бях на последна фетална в Надежда при Д-р Чачева - 35мм измери и тя, каза че не вижда проблем. Просто бебка е по-тежка за гестационната си възраст (в 29г.с.- 1800гр). Попитах я дали може от Утрогестана да е нараснала шийката толкова, не можело.
Вината в първото измерване може да е в мен-беше на супер пълен пикочен мехур. Не знам, просто след стреса от здравословнитенпроблемите със свекърва ми лека й пръст, Ковид минах, след това стреса от това, че може да се случи най-лошото с бебка, почнах да вдигам висок пулс, паник атаки - сега това боря.
Съвет към всички - бъдете спокойни, това е най-важното за вас и бебетата и винаги ходете на второ и трето мнение.
Стискам палци на всички ни да родим живи и здрави бебета на термин! Simple Smile

# 136
Съжалявам за последствията и стреса,  но се радвам много за това, че няма проблем с шийката. Пази се както сметнеш за добре и най- вече пожелавам спокойствие на всички. Ще го избутаме финала. Просто понякога има и препятствия.

# 137
Момичета, искам да попитам вие изправяте ли се в полулегнало положение, подпрени на възглавница или си лежите постоянно съвсем в хоризонтално положение? Flushed

# 138
Момичета, искам да попитам вие изправяте ли се в полулегнало положение, подпрени на възглавница или си лежите постоянно съвсем в хоризонтално положение? Flushed
Аз се изправях и в полулегнало положение облегната на възглавница - болеше ме главата ако лежа изцяло легнала постоянно. Имах период, в който ставах само до банята и да ям.. през останалото време редувах леглото и дивана за разнообразие Laughing

# 139
Аз вече започнах да ставам повече. Когато се чувствам добре и ставам да сготвя нещо набързо, да пусна пералня и да хапвам. При мен от много залежаване се получават повече контракции. И лекарите ми казаха да ставам за по 10-15 минути, когато нямам дискомфорт. Иначе дори и в най-залежаващия период повдигах главата си на възглавница.

# 140
Мили момичета,
Днес бях на второ мнение при др Янкова и тя препотвърди - скъсяване на шийката 20мм и U-funneling.
Първа стъпка е да видим резултат от микробиология утре, тъй като подозренията са за наличие на бактерии. След като излезе - антибиотик, заедно с продължаване на прогестероновата терапия. След една седмица преглед, за да се вземе решение дали да си остана само на прогестеронова терапия до края или да се прави серклаж. Нейното мнение е, че овладяването на евентуална инфекция може да повлия положително шийката.
Тъй като искам още отсега да си запазя час  за следващата седмица при лекар, който да даде финалното мнение “секрлаж или не”, исках да попитам и за ваше мнение за специалист.
Тя ми препоръча др.Димова от Св. София, аз я попитах и за др. Христов - тя ми потвърди, че и той е добър специалист. Въпросът ми е вие какво мислите? За др. Христов чета много положителни коментари, а мнения за др. Димова има ли някой?
Благодаря!

# 141
Д-р Христов е богът на шийките, както го нарича една позната.
Съвет от мен: чуй му мнението, стискам палци всичко да е наред до термин!

# 142
Здравейте, и аз се включвам в темата. Бременна съм в 31 г.с. и 4 дни. От 3 седмици съм на легло и съм със скъсена шийка и контракции. Миналата седмица бях и за 3 дни в болница за системи и инжекции, които помогнаха докато бях там. Вкъщи съм си отново с болки и само на легло. Ставам само до тоалетната. Шийката ми е измерена 2 см. Или 60% скъсяване. Супер много съм притеснена и напрегната какво ще се случи. Имам и един аборт преди почти 1 година по медицински причини и това засилва още повече притеснението в мен. Има ли и други като мен, които лежат поради скъсена шийка или раждали преждевременно в края на 7ми или 8 ми месец?

# 143
Д-р Христов е богът на шийките, както го нарича една позната.
Съвет от мен: чуй му мнението, стискам палци всичко да е наред до термин!
Привет, Нанси,
И, аз съм по-настроена за др. Христов. Имате ли впечатление колко време ще ми  отнеме, за да се вместя в графика му? Дали ще успея за следващата седмица - за добро или зло, тогава ще съм в 26г.с., но това е положението...

# 144
За доктор Христов може да си запишете час онлайн през страницата на Надежда .Най-ранният свободен е за 29-ти🙂

# 145
Мая, ако той прецени може да се постави песар. Предпочитан в по- напреднали седмици. Стискам палци.
Вики, бъдете положително настроена и борете всяка седмица до най- благоприятен финал. Лежах от 20г.с. със серклаж от 21г.с. Сега съм 37г.с. + 4 д., махнаха серклажа преди седмица. Стискам палци и само вяра, че всичко ще се развие благополучно.

# 146
Мая, ако той прецени може да се постави песар. Предпочитан в по- напреднали седмици. Стискам палци.
Вики, бъдете положително настроена и борете всяка седмица до най- благоприятен финал. Лежах от 20г.с. със серклаж от 21г.с. Сега съм 37г.с. + 4 д., махнаха серклажа преди седмица. Стискам палци и само вяра, че всичко ще се развие благополучно.
Candy,
С пълна упойка ли се прави серклажа?

# 147
Мая, аз минах по същия път с д-р Христов, но в по-ранна седмица. Бях 23 г.с. Той реши, че е късно за серклаж и ми сложи песар. Също така бях с U funneling. Шийката беше 2,5. В момента съм с шийка 3,3, без фунелинг. Имам контракции и болки и продължавам да почивам повечко. В 28 г.с. съм. Този уикенд ще ми слагата кортикостероидни инжекции превантивно. Това и д-р Христов го посъветва и следящият ме.

На д-р Христов му писах на Вайбър и той реагира тогава бързо и ме вмъкна в графика. Най-добре утре сутрин му пиши.

Успех. Всичко ще е наред. Ти си напред в седмиците. Ще стигнеш до финал!

Момичета, моля да споделите, ако сте минали през инжекции с Флостерон?

Candy,
С пълна упойка ли се прави серклажа?

# 148
Krizia, благодаря за съвета!
Ще пиша утре на др. Христов.
А, ти откога си с болки и контракции? След поставянето на песара ли се получиха?
Лекувала ли си инфекции с антибиотици преди това?
Под упойка ли се слага песара?
Отново благодаря за споделения опит - много помага, когато трябва да се реагира в спешни ситуации Heart

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 23:21 от Maya_Maya_Maya

# 149
Да, с пълна упойка се прави серклажа. Поне при мен беше добре дозирана. Много леко излезнах от нея и нямах никакви неразположения след това. Свалянето е без упойка, не е най- приятното нещо, но се търпи.

Общи условия

Активация на акаунт