Лежащи мами - 47

• 40 153
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
Да доложа и аз - от днес и на мен др. Христов ми сложи песар - шийката ми беше 20мм с U-funneling, 25г.с.
Потвърждавам написаното от другите момичета - около 50лв цена на песара, бърза процедура в самия кабинет за преглед, по скоро неприятна, отколкото болезнена, за секунди се случва.
Препоръката без сериозна физическа активност, но все пак не и изцяло лежане. Думите на др. Христов бяха - може да си се движите на облекчен режим вкъщи, бавно бавно и храна може да си купите от магазина до блока.
Стискам палци всичко да е наред! Засега не усещам дискомфорт от самия песар, дай боже така да продължи.

Krizia,
Много благодаря за съветите за др. Христов - наистина много ми хареса, успокои ме и все пак свършихме работа засега.

Продължаваме напред Kissing Heart

# 166
Благодаря Ви за информацията момичета 🤗 в днес пуснах микробиология , а другата седмица ще поставим песар , ако има евентуална инфекция след микробиологията дали ще отложат поставянето

# 167
Здравейте и от мен. Със серклаж съм и вече съм в 36+3 седмица. Днес ми излязоха резултатите от мб и стерилна урина и имам ешерихия коли в урината и ентерококи в мб. Ще пускам на ново изследвания защото моята лекарка неможеше да повярва, по Великден лежах в болница за вливане на антибиотик заради стрептококи от група б и сега пак бактерии просто незнам дали е възможно. Надявам се наистина да е лабораторна грешка,че незнам вече. Disappointed

# 168
Благодаря за отговора ти krasi_  , зацапването спря беше два дни съвсем леко обикновено като ходех  до тоалетна и аз много се притеснявах въпреки че и мен дори фетална специалистка ми каза че не вижда нищо притеснително дори отлепване не видя , даже измери вагинално шийката и беше 44мм. , което е супер 🤗, нямам представа колко е била , при серклажа но е било страшно 😔! Дано всичко е наред при всички ❤ ! На каква терапия сте момичета , моята е : 2х1 диаспорал( разтворим магнезий 400мг.) ,3х2 папаверин , 3по2 утрогестан (перорално ) и салбутамол 3х1 ( подтискало маточните контракциите)  и наистина слава Богу нямам оплаквания относно болки и контракции , само лежа и до тоалетна , баня

# 169
Момичетата и аз се оказах със скъсяване и от седмица прилагам лежането на дивана и на леглото, като ставам за кратко удома. В 22 седмица съм с шийка 26мм и бременност с близнаци.
Следящата ме АГ (във Варна) не препоръчва серклаж или песар. Ходих и на втори преглед при д-р Е. Георгиева в АГ болница, която е и завеждащ отделение Патология на бременността.
Тя ме увери, че най-добре може да прецени състоянието на шийката само чрез вагинален преглед с опипване. Това малко ме притесни, но все пак позволих.
Исках да попитам и вас, преглеждали ли са ви по този начин? Според нея шийката била в добро състояние въпреки скъсяването и е по-безопасно да продължа без серклаж. Надявам се да е така и този преглед да не е бил противопоказен. Даже ми позволи да ставам и излизам. Не зная на кой да вярвам, но ми се иска да е права.

# 170
Anniemm, на всеки преглед ме преглеждат по описания от теб начин. В твоето положение бих лежала колкото може повече, още повече с близнаци. Вярно е, че серклажът може да предотврати преждевременно раждане, но пък от друга страна е предпоставка за инфекции. Въпреки че съм със серклаж главно лежа, тъй като имах загуба в 23 седмицаи съм по-пред пазлива.

# 171
Anniemm и според мен е по добре да си лежиш , щом си с близнаци и нямаш серклаж , какви лекарства приемаш ? Аз също съм в 22 седмица + със серклаж и на легло постоянно само до баня и до тоалетна ! На феталната ми казаха да не лежа чак толкова не било хубаво , а моят лекар пък казва само лежане и човек съвсем се обърква 😔, но според мен лежането е по сигурният вариант

# 172
Anniemm аз също съм със скъсена шийка и ставането ми е до баня, тоалетна и за преглед. И моят АГ всеки път проверява шийката, за да види да не е омекнала и изгладена. Нямям серклаж, понеже в моя случай АГ ми обясни, че не е препоръчително да го правим. Лежа постоянно и се моля всичко да е наред.

# 173
Anniemm и според мен е по добре да си лежиш , щом си с близнаци и нямаш серклаж , какви лекарства приемаш ? Аз също съм в 22 седмица + със серклаж и на легло постоянно само до баня и до тоалетна ! На феталната ми казаха да не лежа чак толкова не било хубаво , а моят лекар пък казва само лежане и човек съвсем се обърква 😔, но според мен лежането е по сигурният вариант

Така е, объркващо е с различни мнения.
Аз приемам утрогестан 2 х 2 вагинално през деня и 2 пия преди лягане. Пия и магнерот две таблетки на обед и колаген 1 ампула на ден. Също и алеракт сутрин и вечер х 1 и дроспаз 3х1.

Neli9003
В коя седмица сте? Стискам палци! Надявам се за успешен край при всички ни!
krasi_
Много съжалявам, за тази загуба! Много страшно ми звучи, дано всичко е наред и се справим!

# 174
Момичета , днес чакам резултатите ми от микроплазма и микробиология , другата седмица ми предстой поставяне на песар . Ако микробиологията не е чиста и имам лечение ще се отложи ли поставянето на песара ?

# 175
aniemm - моята терапя е по различна и явно ми действа много добре ,  защото шийката ми доста се е удължила 44мм , нямам болки , нито пък контракции. Приемам 3х2 утрогестан перорално , 3х2 папаверин , диаспорал магнезии (400) 2х1 и салбутамол 3х1  ( подтискало маточните контракции) ! Ако на някоя от вас терапята и не действа добре и продължава скъсяване консултирайте се с АГ , при всяка от нас е различно , но все пак споделям какви медикаменти приемам и дано при всички нас има щастлив финал с доносени и здрави бебчета от все сърце го пожелавам на всяка ❤

# 176
Aniemm в 28 г.с+4 дни. Лежа от 18 седмица, тогава АГ видя скъсяването на шийката. Моята терапия е Биолектра 365 2×1, утротогестан 2×2 вагинално и но шпа 3×1(но аз пия но шпа само при нужда).

# 177
Аз съм само на магнезий 1×450г. Утрогестан действа най-добре на шийката, ако се слага вагинално. Не приемам утрогестан, защото развих някаква реакция към прогестерона, ако го взимам перорално ми се отразява на черния дроб, вагинално ми причинява ужасни сърбежи....

# 178
aniemm - моята терапя е по различна и явно ми действа много добре ,  защото шийката ми доста се е удължила 44мм , нямам болки , нито пък контракции. Приемам 3х2 утрогестан перорално , 3х2 папаверин , диаспорал магнезии (400) 2х1 и салбутамол 3х1  ( подтискало маточните контракции) ! Ако на някоя от вас терапята и не действа добре и продължава скъсяване консултирайте се с АГ , при всяка от нас е различно , но все пак споделям какви медикаменти приемам и дано при всички нас има щастлив финал с доносени и здрави бебчета от все сърце го пожелавам на всяка ❤
Благодаря за споделеното!
Според моята следяща ме АГ нямало как шийката да се възстанови. Борим се да не се скъси още. На 01.06. съм отново на преглед, разбрахме се да ходя на всеки две седмици, тя я мери с ехограф. Плаши ме тази неизвестност, но няма как.

# 179
Момичета, тези които слагат Утрогестан вагинално имате ли течение от него и каква е консистенциятя му, ако имате такова?

Общи условия

Активация на акаунт