Лежащи мами - 47

• 40 224
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, към тези от вас, които са минали кортикостероидна терапия - колко време след това усещахте пак нормално бебето? Последната ми инжекция Флостерон беше в неделя, днес е петък и все още движенията са много елегантни (а преди ме разбиваше направо). АГ ме предупреди, че е възможно до седмица да е така. Аз даже минах на тонове в понеделник вечер, защото съвсем бях спряла да я усещам и всичко беше ок. Обачееее...почвам да се шашкам, защото четох до 2-3 дни се оправяло това, при нас вече е 5 ден след терапията.

# 226
Ние започваме в понеделник терапията с кортикостероиди.

# 227
Ами в крайна сметка пак отидох на тонове за спокойствие. Добре е, АГ ми каза и уикенда , ако пак е така заспала, пак да отида. Better safe than sorry

Симона, Успех. Дано всичко мине нормално. Аз нямах странични реакции, само това, че не я усещам добре малко ме вади Wink

# 228
Момичета, в коя седмица започва да се прилага кортикостероидната терапия? Според индивидуалния случай ли се определя или има установена практика за това?
Благодаря ви!

# 229
По-скоро се преценява риска. Аз я направих в средата на 29 г.с., за да покрием риска в 29-30 седмица, когато има по-голям растеж на бебето. Не сме коментирали дали ще правя втора. Ако мога да устискам без, ще съм много щастлива. Аз имам и доста контракции де.

Момичета, в коя седмица започва да се прилага кортикостероидната терапия? Според индивидуалния случай ли се определя или има установена практика за това?
Благодаря ви!

# 230
Здравейте, след много четене на такива теми се пристраших да се регистрирам и пиша. С първа бременност съм и кървене в следствие на хематом. Преди месец лежах в болница Надежда за 4 дни след силен кръвоизлив и от тогава съм все на легло. За съжаление кървенето не спира-според лекарката ми се чисти хематома, но в същото време не намалява като размер и това взе много да ме тревожи. Кървенето не е кафяво, но е тъмна като менструална кръв, пълни по 1 превръзка на ден. В момента съм в 17та седмица, пила съм 2 пъти антибиотик, един път след болницата заради ешерихия коли и миналата седмица заради високо ЦРП.
Има ли други мами, които да са кървяли толкова дълго време в следствие на хематом?
Здравей, kristyana82, съжалявам, че преминаваш през такъв стрес. С предишна бременност имах подобно кървене. Получавах силни кръвоизливи през определен интервал от време, придружени с изпадане на съсиреци. Беше много страшно и всеки път си мислих, че това е краят. Не се разбра точно каква е причината, но около 16-17та седмица кръвоизливите приключиха. Надявам се и при теб да е така. Кураж и здраво бебче на финала!

# 231
Ами в крайна сметка пак отидох на тонове за спокойствие. Добре е, АГ ми каза и уикенда , ако пак е така заспала, пак да отида. Better safe than sorry

Симона, Успех. Дано всичко мине нормално. Аз нямах странични реакции, само това, че не я усещам добре малко ме вади Wink
Благодаря! 🤍

# 232
Здравейте, след много четене на такива теми се пристраших да се регистрирам и пиша. С първа бременност съм и кървене в следствие на хематом. Преди месец лежах в болница Надежда за 4 дни след силен кръвоизлив и от тогава съм все на легло. За съжаление кървенето не спира-според лекарката ми се чисти хематома, но в същото време не намалява като размер и това взе много да ме тревожи. Кървенето не е кафяво, но е тъмна като менструална кръв, пълни по 1 превръзка на ден. В момента съм в 17та седмица, пила съм 2 пъти антибиотик, един път след болницата заради ешерихия коли и миналата седмица заради високо ЦРП.
Има ли други мами, които да са кървяли толкова дълго време в следствие на хематом?
Здравей, kristyana82, съжалявам, че преминаваш през такъв стрес. С предишна бременност имах подобно кървене. Получавах силни кръвоизливи през определен интервал от време, придружени с изпадане на съсиреци. Беше много страшно и всеки път си мислих, че това е краят. Не се разбра точно каква е причината, но около 16-17та седмица кръвоизливите приключиха. Надявам се и при теб да е така. Кураж и здраво бебче на финала!

Много благодаря за подкрепата! Много се радвам, че при вас финалът е бил успешен. Надявам се и при мен скоро да се успокоят нещата! 🤗

# 233
Кристияна82, аз имах кървене в 17гс, беше обилно 2 дни, после намаля и ми зацапваше още 3 седмици. При мен не се разбра от какво е, но едни Аг виждаха отлепяне, хематом, други нищо не виждаха.

# 234
Здравейте, мамита! Как сте, как се справяте с лежането? Мен вече всички кокали ме болят. Но няма да се предавам, надявам се да стигна до хубава седмица.

# 235
Аз съм пред нервна криза от това лежане , с нетърпение очаквам сряда имам преглед при АГ и ще коментираме какво ще правим , миналата седмица ми се размина оставането в болница , но за тази ще видим... зависи как е шийката  .
[/i]
Здравейте, мамита! Как сте, как се справяте с лежането? Мен вече всички кокали ме болят. Но няма да се предавам, надявам се да стигна до хубава седмица.

# 236
Дано всичко е наред, аз имам дни в които се чувствам много зле и днес е един от тях! Място не мога да си намеря, чудя се вече как да се завъртя.

# 237
Лошото е , че трудно се намира с какво да се разнообразяваме. Пък и мен лично това, че постоянно чакам някой да свърши мойте задължения ме побърква 😐 миналата седмица шийката беше 32 мм , а тази седмица влизам в 27 седмица , дано АГ ми даде малко свобода .. поне вкъщи да си движа по-малко 😑

# 238
Ако ще ви успокоя лежа от началото на март, в момента съм в 30 г.с.В началото и на мен ми беше много трудно да чакам някой са свърши всичко, но свикнах нямам друг избор. Моята шийка е 2 см, даже на последния преглед беше 1,8 см и постоянно съм под напрежение дали всичко ще е наред. Всеки ден се моля да стигна до 9 месец.

# 239
А казаха ли Ви на какво се дължи скъсяването ? При мен от 41 мм стана 31мм , пускахме микробиология , микроплазма и уреоплазма - резултатите са добри и няма инфекции. Не знам дали не се дължи на контракции , който явно защото ми е първа бременност не разпознавам . Сега ходя всяка седмица за да видим дали скъсяването ще продължи . Отделно приемам магнезий и утрогестан.

Общи условия

Активация на акаунт