Лежащи мами - 47

• 39 463
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Моя серклаж го махнахме в 37г.с., като самото махане е в кабинета. Малко беше неприятно и трудно, защото аз от 32г.с. Нямах шийка и само конецът държеше бебето вътре.
Раждане тръгна след 12 дни. След махането веднага си тръгнах.

# 691
  • София
При мен след секциото,докато още държеше упойката.

А при секцио как стоят нещата? В деня на секциото ли махат конеца?

# 692
  • София
При мен след секциото,докато още държеше упойката.

А при секцио как стоят нещата? В деня на секциото ли махат конеца?
Това е наааай-добрия възможен вариант,говорете ако сте със секцио да ви го махнат след като сложат упойката.

# 693
Здравейте, момичета! Има ли сред Вас мами с тромбофилия и терапия с хепарин? Интересува ме колко време преди термин /секцио са Ви казали да спрете инжекциите?

# 694
Здравейте, момичета! Има ли сред Вас мами с тромбофилия и терапия с хепарин? Интересува ме колко време преди термин /секцио са Ви казали да спрете инжекциите?
Аз съм с тромбофилия и съответно слагах Клексан. Спряхме го в края на 36-а седмица, но в случая планираме нормално раждане.

# 695
Аз също съм с тромбофилия , ще ги поставям до деня преди секциото и от 2 до 3 седмици след това .

# 696
На мен една лекарка ми казва 2 седмици преди секцио, а АГ казва 24 часа преди него. Не стига колкото ме е страх от това секцио ами и за тези инжекции мисля, кога наистина е добре да се спрат. 2 седмици не са ли много при положение, че толкова месеци всеки ден са слагани? И рязко ли се спират?

# 697
На мен не само АГ , но и хематологът ме предупредиха никакво спиране преди раждането само в деня на секциото , но аз имам високорискови мутации и предполагам, че това е причината . А за действието на хепарина ако не се лъжа е 24ч .
На мен една лекарка ми казва 2 седмици преди секцио, а АГ казва 24 часа преди него. Не стига колкото ме е страх от това секцио ами и за тези инжекции мисля, кога наистина е добре да се спрат. 2 седмици не са ли много при положение, че толкова месеци всеки ден са слагани? И рязко ли се спират?

# 698
Точно така, инжекциите действат 24 часа.При секцио се спират един ден преди операцията.Инфирмациата ми е освен от АГ и от професор Лисичков.Нямам високо рискови мутации и говореше дори попринцип, а не за моя случай само.

# 699
Точно така, инжекциите действат 24 часа.При секцио се спират един ден преди операцията.Инфирмациата ми е освен от АГ и от професор Лисичков.Нямам високо рискови мутации и говореше дори попринцип, а не за моя случай само.
Моите са хетерозиготен 20210 за FII и хомозиготен 4G за PAI-1. Доколкото разбрах първата е по - рискова. Значи дори и при толкова дълго слагане, не се натрупва в организма, а действа само 24 часа?

# 700
Това ми е казано, това съм чела и в темата за Тромбофилия.Аспирина действа с натрупване, затова се спира по-рано.Хепарина 24 часа.Затова се и следи да се слага в един и същи час.

# 701
  • София
Да, Клексан и Фраксипарин действат 24 часа. Аспирина според едни лекари действа 7 дни а според други 14 дни.

# 702
Аз съм профилактично на Натаспин, който ще се спира постепенно, но в следващите дни почвам Клексан /28 г.с./, излезнаха ми няколко мутации и ето че се налага. Клексанът ще се спре в деня преди секциото ми и ще се слага две седмици след операцията. Момичета, аз още нямам идея как се слагат тия инжекции..единствено знам, че няма да жертвам корема. Надявам се, че няма проблем с намирането им.

Междувременно преди два дни ме изписаха от болницата след вливане на магнезий и но шпа, днес бях на ФМ и отново имам контракции...писна ми вече, пия една камара хапчета, а ги имам и все  още не умея да ги различавам, а ги виждат на преглед. Било нормално вече...нормално, ама рано ми е Sad

# 703
И аз съм с нискорискови мутации, но проф. Лисичков ми каза да не поставям Клексан само в деня преди секциото. Някой знае ли обаче, ако се наложи спешно секцио как се процедира?

# 704
Ако не са минали 24 ч вместо спинална , поставят пълна упойка .
И аз съм с нискорискови мутации, но проф. Лисичков ми каза да не поставям Клексан само в деня преди секциото. Някой знае ли обаче, ако се наложи спешно секцио как се процедира?

Общи условия

Активация на акаунт