Лежащи мами - 47

• 39 470
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
И двата пъти не съм спирала фраксипарина. Била съм го до деня преди да родя ( по обяд се родиха и двете ми деца). Първия път си го бих вечерта към 22 в 13 се роди синът ми. Втория път док ме накара да изместя биенето сутрин и ми беше казала, усетя ли нещо да не слагам.

# 706
Сложиха ми последната инжекция сутринта и на следващия ден сутринта беше секциото. След това късно вечерта ми сложиха инжекцията и така 12 дни по препоръка на хематолог.

# 707
Здравейте,мили мами. Изчетох  какво ли не вече по форумите. В 19 седмица ми откриха скъсяване 25.6 мм , втори път премерено,че траширане 28 на фетална . Сега в 23 седмица проследяващи АГ измери 22 мм много на бързо.
 . Първа бременност ми е.  Не ми споменаха нищо за секлаж,като единственото предписано ми е 2 капсули утрогестан и вече от вчера и магнерот 2×1. За контракции не знам дали имам,както и дали ми е изгрладена шийката. Казаха ми да не пътувам на дълги разстояния, да излизам на кратки разходки и да лежа повечко. Някоя от вас дали е така и до кога мога да задържа положението нормално, така че да няма преждевременно раждане.

# 708
Момичета, някоя да е без околоплодни води? Днес ме изненадаха, че липсват, в 25 гс и чакаме преждевременно раждане

# 709
  • София
До колкото съм чела, е възможно полека да се натрупат някакви води. Щом е такава ситуацията трябва да ти поставят инжекция кортикостероид за разгръщане на дробовете на бебето. Сложиха ли ти такава? Всъщност отиде ли за второ мнение?

# 710
Ама как така нямаш никакви води ли? Това си е за спешно секцио.Кога са ти изтекли?

# 711
Аз имам преждевременно раждане заради изтичане на води в 26г.с. За съжаление при мен не успяха да спасят бебето,но въпреки това ми биха кортикостероиди за дробовете. Стискам палци да направят всичко по силите си за малкото човече. Има много случаи на бебоци успели да се преборят. ❤️

# 712
  • София
Момичета, някоя да е без околоплодни води? Днес ме изненадаха, че липсват, в 25 гс и чакаме преждевременно раждане
Охххх миличката,съжалявам да го чуя,в коя болница си?
Сигурно ли е това за водите?Бебето расте ли,мехура цял ли е,имаш ли данни за инфекция?Защо не направите един Амнишуър ,това е тест за това дали има изтичане на околоплодни води,купува се от аптека,прави се от лекар.
 И поискай пълен генетичен тест на бебето, след като се роди.

# 713
Правихме амнишур-положителен...В Надежда съм,
в София...имам инфекция от преди това, сега се борим за още няколко дни да издържи бебето без да е зле за него...казаха, че има 2 см води в единия от 4те сака..каквото и да значи...
Охххх миличката,съжалявам да го чуя,в коя болница си?
Сигурно ли е това за водите?Бебето расте ли,мехура цял ли е,имаш ли данни за инфекция?Защо не направите един Амнишуър ,това е тест за това дали има изтичане на околоплодни води,купува се от аптека,прави се от лекар.
 И поискай пълен генетичен тест на бебето, след като се роди.

# 714
Angel777 пий мнооохо вода,но вода,а не други течности.Стискам палци да закрепите нещата

# 715
Angel777, стискам палци палци да закрепите положението!

# 716
Ако не са минали 24 ч вместо спинална , поставят пълна упойка .
И аз съм с нискорискови мутации, но проф. Лисичков ми каза да не поставям Клексан само в деня преди секциото. Някой знае ли обаче, ако се наложи спешно секцио как се процедира?

Това съвсем не е така, аз родих със спешно секцио заради прееклампсия в 16 часа следобед, а бях поставила фраксипарин в 9:30 сутринта. Бях със спинална упойка и без никаква кръвозагуба.

# 717
Ох, милата! Чувала съм за случаи където с лежане и пиене на течности бебчето е избутало още седмици.  Дано успеете.  Инжекциите за дробчетата са много важни сега. Кураж!

# 718
Здравейте, момичета! Със серклаж съм от 21 г.с., вече в 28 г.с. Вчера док ме прегледа вагинално, за да провери конеца и ми взе микробиолагия. Вечерта след прегледа имах еднократно розово зацапване след уриниране, а следващите пъти мн силна болка при уриниране. Миналата седмица пусках урина и беше 6. Док ми изписа Монурал антибиотик. На някой случвало ли му се е нещо подобно след преглед? 😣 чудя се дали случайно съвпадна с прегледа😏

# 719
Момичета, минавам да ви дам кураж и да ви кажа, че след всичкото лежане днес в 40г.с +3 дни със система за предизвикване се роди моето момче, с тегло 3.290 и 49 см. Въпреки късата и мека шийка на него явно не му се излизаше. Пожелавам на всички успех и здрави бебенца!!!!

Общи условия

Активация на акаунт