За уморените коне

• 12 390
  • 167
  •   1
Отговори
# 75
И защо да не гледам в чуждата паничка? За моята работа друг обира бонуса. Аз работя без обедна, защото трябвало да сме достъпни за клиентите и защото и без това заради ниската заплата си нося домашен сандвич. Сандвича внезапно стана проблем да го ям на прибежки на бюрото, въпреки липсата на обособено място за хранене, докато друг обядва два часа тристепенно меню в шикарно бистро. Друг като тръгне да ми 'помага' за 30 мин, аз трябва после винаги, без изключение, да отделя 45 мин, за да проверя грешките и пропуските му и да ги оправя, преди да пристъпя към следващата задача. И още, и още.
Ще гледам и още как.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 09:36 от Нарцùса

# 76
  • СИ
И защо да не гледам в чуждата паничка? За моята работа друг обира бонуса. Аз работя без обедна, защото трябвало да сме достъпни за клиентите и защото и без това заради ниската заплата си нося домашен сандвич. Сандвича внезапно стана проблем да го ям на прибежки на бюрото, въпреки липсата на обособено място за хранене, докато друг обядва два часа тристепенно меню в шикарно бистро. Друг като тръгне да ми 'помага' за 30 мин, аз трябва после винаги, без изключение, да отделя 45 мин, за да проверя грешките и пропуските му и да ги оправя, преди да пристъпя към следващата задача. И още, и още.
Ще гледам и още как.

Ако работата налага, може и да карам без обедна почивка. Срещу съответното финансово стимулиране. Ама да ми броят хапките и да ми обясняват, че не трябва да ям на обед, защото така им било харесвало... Хм-м-м-м-м...

# 77
Много ясно, че ако с човека не се държат като с човешко същество, а като с робот, това избива в недоволство. И затова всеки е в правото си да напусне.

Обаче да кажа: Готиният шеф е митично същество и го има в преданията и легендите, в истинския живот не съществува! Wink Така че напускане и очакване, че в другата фирма работата е песен е леко нереалистично... Но поне уважение и ред да има и справедливо отношение.

# 78
И за идеалният служител съм чувала митове и легенди, на живо не съм попадала Wink
Затова казах, че екстремно се дразня когато някой си позволява да ми гледа в канчето, или да ми задава въпрос защо на онзи съм платила толкова, пък на него друго. Имам акъл да си правя сметката и сама, не търся съвети в това отношение, и непоисканите такива никога не са добре дошли. Но това трудно се асимилира от даващия съветите.

# 79
И аз като служител имам акъл да сравня, че аз имам образованието, познаването на процедурите, бързината в работата, а накрая на друг плащат бонуса. Много ще се радвам след седмица да се окаже, че наистина съм била заменима, но силно се съмнявам.

# 80
Е то никой няма да отиде при работодател да му търси сметка защо плаща повече на някой друг. Отиваш и просто си искаш увеличение, защото смяташ, че заплащането ти не отговаря на това, което вършиш, без да намесваш други хора. Ако работодателя ти каже, че няма да ти вдигне заплатата, или му казваш чао, което е по-добрият вариант за него, или рязко смъкваш качеството на работа и до даваш ларж, без да се напрягаш особено. А най-тъпо е когато не ти вдигат парите, пък като си намерил нова работа и тръгнеш напускаш - "ми ние искаме да ти направим контра оферта" Grinning

# 81
  • СИ
И аз като служител имам акъл да сравня, че аз имам образованието, познаването на процедурите, бързината в работата, а накрая на друг плащат бонуса. Много ще се радвам след седмица да се окаже, че наистина съм била заменима, но силно се съмнявам.

Толкова ли си млада, че още не си разбрала следното: Работата е за едни, а бонусите са за други.       Smile

Намери ли друга работа?

# 82
Аз съм на мнение, че не е редно да се дава акъл на работодателя, или да му се търси сметка защо е взел или не е взел, дадено решение. Когато съм била в такава ситуация, съм отивала и говорила за себе си, без да намесвам колегите. Моя работа не е да душа като хрътка, или да изказвам останалите, а да си поискам своето. Успявала съм, защото съм подхождала с уважение към решенията на отсрещната страна. И, все пак, да не забравяме, че работодателят е също човек като мен, с два крака и две ръце. Всеки може да сгреши. При положение, че прекият ми началник е с 7-8 години повече от мен, не винаги трябва да се тръгва с рогата напред и да му се търси сметка. Винаги така съм разсъждавала и съм била успешна. Гледам си моята работа, и моите успехи, не им навирал в очите грешките или че са постъпили (според мен) несправедливо. Това е, което по-младите не успяват да разберат, и според мен грешат много в поведението си, и в преговорите. Ама, мисля с възрастта се научават. До тогава все началникът им е с тризъбец.

# 83
Ама защо веднага реши, че някой души като хрътка или тръгва с рогата? Не ти изнася от шефската позиция служител да отиде да си пита културно за повишаване на заплата/длъжност/бонуси ли? Не му се полагат?
Не е нужно да душиш като хрътка кой какво взима, когато ти правиш платежните и държиш касата. Даже бих казала, че трябва да си силно малоумен, за да не видиш разликата и съотношението положен труд : получени пари.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 19:58 от Нарцùса

# 84
Защо толкова се ежиш? Ти си явно счетоводителка или ТРЗ или касиерка нещо, и знаеш заплатите на останалите. Не всички са ТРЗ. И, въпреки това, щом толкова много се караш тук с мен, мога да си представя как се караш с началството.
Щом не ти изнася недооценяващ те началник, регистрирай си счетоводна кантора, наеми си офис, намери си клиенти и плащай колкото искаш н наетите си лица.
Откъде разбра, че не плащам бонуси на служителите, или че ме е страх от разговори, свързани с бонуси? Хората питат, ако питат, за бонуси. Аз си казвам каквото съм преценила. Като човек знае какво да очаква, напрежение обикновено няма.

И аз казах, че обикновено има напрежение, като не се пита културно, или се питат неподходящи въпроси.

# 85
Не се ежа, в момента ти си се хванала да обясняваш какъв точен и с ясна идея работодател си, докато редиш предположения колко кофти са служителите и конкретно на мен ми се караш. Очевидно, бидейки работодател, не приемаш идеята работодателят да е в грешка. Само не разбрах като се считаш за толкова точна, защо първо се разпознаваш във всяка запетайка от описанието на кофти работодателите и второ си позволяваш да отправяш непроверени квалификации. Посмали малко и не се опитвай да прехвърлиш своите форумни издънки на друг.

# 86
Rumka, палачинката често се обръща. И по- велики работодатели от теб са духали супата.

# 87
Нарциса, нещо си в грешка. Не съм се припознала, ала ти си твърде агресивна. Към теб не съм се обръщала, с изключение на последния пост, а ти реши да се намесиш, без да те кара някой. Аз си писах по принцип как разсъждавам.
В допълнение, Посъветвах те щом не ти е кеф, да се махнеш. И ти пак недоволстваш. Да работиш там не искаш, да се махнеш, пак не искаш. Искаш всички да се въртят около теб, и да угаждат на твоите схващания за работно място. Следователно ти казах, за да.го постигнеш, трябва ти да станеш работодател.

Rumka, палачинката често се обръща. И по- велики работодатели от теб са духали супата.
За велика не се считам, но за комплимента благодаря.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 23:53 от rumka833

# 88
По-лош шеф от български шеф няма. Работил съм десетки години в много различни фирми и го заявявам категорично. В този ред на мисли търсете западни компании с добра фирмена култура. Точка по въпроса.

# 89
Румка, продължаваш да се мъчиш да ми се караш. Показваш типично отношение на беге работодател. Обирай си претенциите, не си в позиция да ми търсиш сметка, пробвай се със своите служители в провинцията.
Аз работата ще я сменя, а ти - Фрау вече ти каза.

Общи условия

Активация на акаунт