Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 452
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • София
егати, късметлийките сме ние с тез мъже с лирични души в темата ни - на дърти години ще успеят да ми изтрият едно ъгълче от бетонираното ми убеждение, че са единствено необходимо социално зло Laughing

Таралеже, наборите байкъри имате едно такова хармонично звучене, като иде реч за пътешествията ви - разрешаваш ли да споделя поемата с един приятел, чиито фото и видеорепортажи, като литне из България с мотора са със същия дух като твоите стихове?

Някаква зверска носталгия ме е задушила напоследък, не знам защо. Малко кат пенсионер се чувствам "ееее, к'во беше едно време...". Много е гадно да остаряваш :/

И да не съм съвсем тотално извън темата: по празниците приятелче на моята Кокона не можа да дойде на гости да си играят, понеже учеше за изходно ниво по математика - турила им го класната в сряда. А по български май е днес. Няма ви казвам какво родителите мислеха на въпросната, хммм, преподавателка. Нито какво аз мисля за Ентелекта й. Само фърлях молитви дано житейският цинизъм не ме принуди да опра пак до държавно училище, че нЕма ми се размине затвора.

# 331
Може ли да ми пратите пак картинката с майката извънземно и нещото, което трябва спешно да се намери за утрешния учебен ден. С моите три деца много се радвам, че не са в държавно училище и нещо не ме карат да нося 😂

# 332
  • в страната на чудесата
Ние пък имаме първи учебен ден в понеделник. Не виждам ентусиазъм Wink

# 333
  • София
Леле какви хубави снимки... ехх.. размечтах се и аз, но скоро няма да попътувам както искам, така че очаквам още витуални пътешествия.

# 334
  • в страната на чудесата
ТО пък за пътуване ли е.
Ако гърците не махнат вс ограничения ще ги пропусна.
За всеки случай да питам - дайте гръцко скучно село с приятен плаж и нещо близо до него?

# 335
  • София
Паралия Мандра, под Порто Лагос. Перфектно за малки деца, тихо, скучно, спокойно, плитка чиста вода, която се затопля от слънцето и става като "спа". Викат му "детския плаж".

# 336
  • София
Е, гърците премахват ограниченията - за ваксинирани или преболедували. Само децата не знам какво ще ги правим /говоря от позицията на ваксинирана/, освен да ги оставим вкъщи. Joy
https://www.dw.com/bg/след-броени-дни-гърция-отваря-врати-за-туристи/a-57328406

Редактирам: с отрицателен тест, не преболедували. Е, значи и децата ще взимаме.

# 337
  • София
Пристрастна съм- Паралия Сикия. Една улица, хубав плаж, хубави кръчми в близост. Има едно малко хотелче с басейн.

# 338
  • в страната на чудесата
Няма да правя ПСР на детето за една ваканция. Ако не махнат ПСР-а не вземат парите ми.

# 339
  • София
Ние ще им правим. Аз тази къща съм си я харесала от миналата година. Тогава се отказахме заради ПСР-ите, но тази година ще ходим. Ще изтърпят една клечка в носа.

# 340
И миналата година правихме ПСР и тази най-вероятно ще правим.
Една клечка и 100 лева няма да спрат почивката ни като бели хора.
На нашето море по време на сезона не стъпвам. Само някоя събота или неделя да ги закарам до морската къща или да ги взема.

# 341
  • София
Много го презастроиха и морето ни, и ски-курортите, без мисъл за капацитета на плажове, ски-писти и т.н. Само да има да се продават апартаменти и студия.

# 342
  • в страната на чудесата
Може. В последните 20 години съм стъпила в слънчев бряг два пъти служебно и веднъж в Резово за няколко дни. Тъжна работа.

# 343
Хубаво е да се знае и как се влиза в България от Гърция:

Заповед на Министър на Здравеопазването за влизащите в БГ:
Скрит текст:
а) документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19, посочени в Приложение № 1 и изтичането на 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза.
б)  документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

Ако някой български гражданин няма нито един документ от горепосочените, след преминаването на границата към БГ, се поставя от РЗИ Благоевград автоматично под 14 дневна карантина.
Карантината може да бъде "вдигната" ако след влизането се представи отрицателен ПСР или антигенен тест.
Бърз антигенен тест може да се направи и преди напускане на Гърция. По закон, цената не може да надвишава 20 евро.
Това като информация, че не знаех някои неща и аз.

Аз също не стъпвам на нашето море. Изчерпах се. Нямам никаква надежда, че може да почивам там пълноценно.
Само като си помисля за отвратителното обслужване, некачествената храна и мръсната вода, директно, ако съм имала съвсем бегла мисъл за там, то тя мигом се изпарява.

Планирам три Гърции тази година, да видим дали ще ги осъществя.  

Лейка, на мен много ми харесва Сарти, но южната част на селцето. Ужасно скучно е наистина.
По цял ден лежим, пием и ядем. От скука. Laughing

# 344
  • София
Фран, а ако се стигне до постановка влизане в БГ и пускане на тест у нас, после какъв е редът и трябва ли да се уведоми официално съответната РЗИ за отрицателен резултат, за да отпадне карантината?
Също така хич не ми е ясно при двама ваксинирани и неваксинирано дете, всички ли биха били в 24 часова карантина до излизане на резултатите от теста?
Иначе в Гърция къде би трябвало да търси човек лаборатория? Дали са ги пуснали из курортните села?
Нещо едно такова усложнено ми изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт