Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 443
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Аз също не стъпвам на нашето море. Изчерпах се. Нямам никаква надежда, че може да почивам там пълноценно.
Само като си помисля за отвратителното обслужване, некачествената храна и мръсната вода,
Фран, вече има доста хотели и заведения, в които ще получиш прекрасно обслужване и храна. И водата вече не е такава, каквато беше преди 10 години.

Но е факт, че не навсякъде по БГ морето вероятно е станала тази метаморфоза  - т.е. все още няма стандарт, желание да се спазва ниво на обслужване и т.н.

Този уикенд бяхме на едно прекасно място и се отядохмe на любима италианска храна (е, малко е странно за България, но аз съм доволна). Абе, чудно беше (а аз съм мн капризна) Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 14:11 от Аш

# 346
Ех, аз ще си стоя на гадното море.

# 347
Фран, а ако се стигне до постановка влизане в БГ и пускане на тест у нас, после какъв е редът и трябва ли да се уведоми официално съответната РЗИ за отрицателен резултат, за да отпадне карантината?
Пращаш имейл с отрицателния тест на РЗИ Благоевград и те съответно ти премахват карантината./мисля пак с имейл/

Също така хич не ми е ясно при двама ваксинирани и неваксинирано дете, всички ли биха били в 24 часова карантина до излизане на резултатите от теста?
Само детето.

Иначе в Гърция къде би трябвало да търси човек лаборатория? Дали са ги пуснали из курортните села?
Нещо едно такова усложнено ми изглежда.
За първото ни пребиваване съм си записала лабораторията в Никити. Ние няма да почиваме там, но оттам ни е пътят и най-вероятно някои от нас ще се тестват там.
Тестът, който може да се направи в Гърция за влизане насам е: Τεστ Αντιγόνου (RAPID).
Ей тази група е много полезна. Препоръчвам горещо на тези, които се интересуват от пътуване в Гърция. В момента правят списък с тези лаборатории:
https://www.facebook.com/groups/330265484589461

И нещо по темата: Ами, да свършва вече тази учебна година. Smile

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 14:32 от Фран

# 348
  • София
Фран ме е изпреварила за групата. Безценни са и страшно много помагат с всичко.

# 349
  • София
Ъъъ, хора, демек трябва ПСР в БГ за Гърция и после един от Гърция за Бг ли?? Шокирахте ме.
При нас ще е само за детето, ама то да не е малко.

# 350
  • София
За влизане в БГ признават и антигенен тест според заповедта.
Това обаче е до края на месец май. Възможно е да го променят после.

# 351
Голяма част от простотиите ще отпаднат от юни, гледайте мача отблизо.

# 352
  • Пловдив
С риск да предизвикам много негативни реакции, аз си харесвам нашето море. Особено откакто открихме Камчия, за нищо не го заменям. Соц атмосфера и спокойствие, гора, огромен плаж, никакъв гъч, бунгала, две заведения и два магазина, колкото да не е без хич.
Сигурна съм, че има още стотици подобни места по нашето черноморие. Simple Smile
На мен ми се струва, че масово се сравнява най-гадната част от нашето море с най-хубавата от гръцкото. И от там идва грешната представа.

# 353
  • София
Ашли, места хубави на черноморието има бол. И на Север също има прекрасни места, уви канализацията (или липсата на адекватна такава), няма как да ги дели и да прескача тях. Но в БГ е по-скоро 6ца от тотото да попаднеш на кръчма с хубава храна и любезен персонал, докато в Гърция е 6ца да попаднеш на лоша храна и нелюбезен персонал.
Аз харесвам много места на нашето море, уви стомахът ми мисли различно и не пропуска дори и тях Sad
Надявам се Гърците да признаят поне антигенните, че иначе солено ще излиза и ще трябва само 2 пъти да ходим.

# 354
  • София
Аз харесвам Балчик. Спокойствие, много хубава храна на повечето места, в които сме сядали /за разлика от други места на Черноморието, там е малко вероятно да не случиш/, а като тръгнеш по Дамбата, имаш чувството, че не си в България - никакви сергии и панаири, само стилни заведения, двореца и един комплекс с прилична архитектура. Плаж Балчик няма /и може би точно това го спасява от циганията/, но има по Голфовете и Албена е наблизо.

# 355
  • София
Санака, охлювеният ресторант пробвахте ли в Българево? Ако не сте, препоръчвам го горещо. Прекрасно, изискано и чаровно място с много любезни домакини.

# 356
  • София
Него не, но в самия Балчик има доста добри заведения - Короната си е добра от край време, има няколко по-нови, Старият мост в Каварна също е добър. Общо взето,  място с лоша храна там не сме уцелвали.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 22:02 от sanaka

# 357
  • в страната на чудесата
Ашли, welcome back Simple Smile

# 358
Понеже съм от северното Черноморие и мъжа ми играе голф от много години, районът около Балчик и Каварна ми е до болка познат, последните години има все повече места, които си заслужават. Ако харесвате дивото - в Тюленово мой съученик направи прекрасно място - вила Амбра - кухнята е чудна, в самото село няма плаж, но в Крапец пък дюни бол. Калиакрия с Ел Балкон дел Мундо сигурно я знаете, там също е готино, макар че апартаментите са доста поовехтяли и не инвестират в ремонти, но пък и доста свалиха цените...

# 359
  • София
Аз обичам южното ни Черноморие - Ахтопол, Синеморец, Резово. Ех какви спомени имам... Но уви, духът и повечето неща, заради които обичах тези места вече ги няма. Тези дни прочетох, че и плажа на Велека е даден на концесия и имало планове за урбанизирането му.
Миналата година бях 6 седмици на нашето море - след средата на юни до началото на Август. И беше много добре, въпреки че работех Wink. Но нямаше почти никакви туристи и посещенията в ресторанти бяха сведени до минимум. Изкушавам се да повторя и тази година. Дали ще работя от вкъщи в София или от друго място, няма особено значение. Притеснява ме единствено, че вероятността морски курорти да са празни, така както бяха миналия юли, е много малка.

В Гърция обаче открих тази позабраверна и изчезваща от нашето черноморие атмосфера на спокойствие, на лекота. От много време това е мястото за лятната ни морска почивка. Миналата година тръгнахме съвсем импровизирано, направихме маршрута и букнахме в последния момент. Имаше всички предпоставки пътуването да е пълен провал, а се получи една от най хубавите ни почивки. Навъртяхме почти 3 хил км, но пък малката нащрака най 1000 снимки и беше готова за проекта по история за Древна Елада Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт