Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 309
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
А, ето го Ежко, върна се! Значи ДУ вече не слизат с асансьора, а са "буркан с катран". Joy
Да бъда последователен, заради Санака:
ЧУ-тата все още слизат по стълбището, "елитните" ДУ все още са надолу с асансьора, а останалите отдавна са разпльокани на бетона, след като са скочили от н-найстия етаж.
Разликата е, че в сградата са блъснали Боинг.

Вкусовите качества не могат да се оценят по видео от Ютюб, мис. Май е време да се мине на домашна кухня. Ако не забранят и това.

И нещо приятно за десерт:

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 16:59 от Ezhko

# 91
  • София
За момента обстоятелствата ни налагат само да си представяме вкуса и да го бленуваме. Но, съм сигурна, че след време, Виенската сладкарница ще докаже, отново, че продуктът и е качествен. И тогава, ще можем да се насладим на тортата с всичките си сетива.
Оптимизъм, колеги родители, оптимизъм!

# 92
  • софия
оптимизъм колкото щеш - тъкмо си помислиш, че няма накъде по-зле и започваш да успещаш "има, има" ( Simple Smile )
добър вечер, банда!

доп: Купих си китки Simple Smile Открих сезона на саденето. Честит петък и наздраве

# 93
Е то на Ежко вече му е широко около врата, та си позволява подобни изявления.
Отърва се той от средното образование, но не мисли, че има внуци да изучава.

# 94
  • София
Не се е отървал, има още една учебна година с малкия. Аз се отървах.

# 95
  • В офиса
E, догодина се отървава.
Сейм, Шарки, писали сме заедно

# 96

Шарки, браво на теб! вЕрно си е отърваване.

# 97

Шарки, браво на теб! вЕрно си е отърваване.

Шарки, като всички (бъдещи) свекърви, нехае за снахата (и нейното образование). Аз обаче имам проблем. И то двойно по-голям.

# 98
Ама свирено е неговото. Има да отметне една година. Няма предстоящи фатални избори за средно образование.

# 99
  • София
Те по принцип изборите за средно образование не са фатални. Simple Smile

# 100
  • София
Ежко, изостанал си с клюките. Младежът е с гадже вече втора година (по-умничко е от него, и слава багу, дърпа го нагоре). И Шарки изощбо не "нехае" за образованието на "снахата".

# 101
  • София
Зная, че сте на вълна завършване на гимназия, но аз да си кажа, че съм възмутена много. Преди малко четох какви ще са инструкциите за диктовката при четвъртокласниците. Веднъж прослушване на тесста - хубаво. Сега вместо на цяло изречение, ще се диктува на разделяне на изречението на обособени смислови части и всяка ще се диктува отделно, децата щели да се ориентират по интонацията, ще се диктуват и препинателните знаци в изречението, с изключение знаците в края на изречението. А ако трябвало да се чете от учител, да бъдела с темпото, което позволявало нивото на класа.
Направо да вземат буква по буква да им диткуват, викам аз! Ако в четвърти клас не могат да запомнят едно изречение и да го напишат, то значи има проблем с разбирането, "поддържането на цикъла" и неавтоматизиране на писането. Постоянно смъкват изискванията, представете си колко е зле положението!   А диктовките за малките матури са елементарни, без кой знае колко трудни изречения, какво имат да им разделят толкова на смислови части? На мен текущите ми диктовки са по-трудни и диктувам на цяло изречение и без препинателни знаци. Досега винаги при малките матури проблем бяха именно диктовките и сега гледат и тях да улеснят, за да не си личи колко проблеми има в ограмотяването.

# 102
Поправка: Шарки се е спасила поединично и не и дреми за мойти проблеми. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 103
  • София
Именно. И за трети път...

# 104
Те по принцип изборите за средно образование не са фатални. Simple Smile

Ами не знам. Преди време се твърдеше, че или АК, или нищо. Та звучеше фатално. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт