Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 388
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Да се запасим с маски и дезинфектанти, защото пак ще поскъпнат доста в началото и ще са дефицитни. За по-сървайвъл настроените - може и тоалетна хартия Joy

# 181
Аз наблягам на всичко в издължен стъклен амбалаж. Wink

# 182
  • София
Фенси, мнооого добра идея. Сещам се как на Мецан му беше свършило виното по едно време в най-голямото затваряне. Такова бедстване не бива да се допуска в никакъв случай. Grinning

И още нещо ми хрумна без което не може - трябва да се направи отсега тема в бг мама - Пандемия. New edition Joy

# 183
Може ли някой по сведущ да ми каже как трябва да се подготвим за следващата пандемия?
Гражданска отбрана не си ли учил?Чаршафи и бавно в съответната посока.
Като алтернатива - намираш си една по-чепата дряновица.

ПС Още от тъста съм запасен с 60 литра дезинфектант в дамаджани.

# 184
  • София
Ох, Фенси, недей, при първото затваряне почти до алкохолизъм го докарахме вкъщи - започвахме с обяда още. Даже според някои критерии /по-западни от нашите/ направо си беше алкохолизъм, там нали го броят за такъв ако пиеш всеки ден, дори по малко.
Ежко, и аз се сетих за този черен хумор на Шкумбата, ама то наполедък е повече черен, отколкото хумор.

В духа на вашето споделяне за хубавите емоции от базара исках да споделя колко мило поразена се почувствах днес от една случка в нашето училище - имаше ученици пред сградата и едно дете от по-малък клас ме попита дали съм майката на Х /видя, че й дадох нещо и тя после си влезе/.
Предисторията: преди 1-2 седмици я чаках пред училище и някой от горен етаж изля някаква малка течност, та част от нея се оказа върху мен. Влязох и казах на учителите, не бях особено пострадала, но там постоянно минават хора /отдолу има кафе/ и реших, че не е добра идея да изхвърлят неща през прозореца, една учителка веднага се засили нагоре съответно да говори с тях. Явно е казала, че майката на Х е пострадала.
Та това момче сега застана срещу мен, попита дали съм тази майка и каза, че тогава той бил изхвърлил остатъци от някакво мляко и съжалява. Много се впечтлих, че застана открито срещу мен и спокойно се извини, при условие, че дори не се налагаше да го прави - нито го знам, нито знам, че той е изхвърлил нещо, дори нямаше учител наблизо да го защити, ако бях някоя истеричка например и бях реагирала по-остро. Напоследък децата и младежите ме впечатляват по-положително от възрастните.

# 185
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, въпреки всеобщото мнение на възрастните, че светът едва ли не ще се разпадне след тях, винаги се намират свестни деца да продължат да го движат напред.

# 186
  • София
Оффф, надявах се след празниците да пуснат всички на училище, но не, ротацията ще продължи макар и в малко по-приемлив вариант https://mon.bg/bg/news/4133

# 187
Може ли някой по сведущ да ми каже как трябва да се подготвим за следващата пандемия?
Гражданска отбрана не си ли учил?Чаршафи и бавно в съответната посока.
Като алтернатива - намираш си една по-чепата дряновица.

ПС Още от тъста съм запасен с 60 литра дезинфектант в дамаджани.

Ще имаш и за кръщенетата на внуците😀 Щото на сватбите 15 човека колко да изпият ....

# 188
Ааааа не! Те са ми за анестезия на тъстове... Joy

# 189
  • София
Оффф, надявах се след празниците да пуснат всички на училище, но не, ротацията ще продължи макар и в малко по-приемлив вариант https://mon.bg/bg/news/4133

Офф, и какво, в основните училища само 5 клас  няма да са на училище. За гимназиите - само 9-ти. Страхотно просто.

# 190
  • София
В ротацията по принцип няма епидемичен смисъл. Прави се, колкото да се пунтира, че имаме някакви мерки, но не знам кой би се вързал. Значи, от 10-ти до 17-ти май ще учат 5, 6, 9, 11 и 12 клас, а от 17.05. до 04.06.  - 6, 7, 8, 10 и 11 клас. Така 6-ти и 11-ти клас ще учат 4 седмици без прекъсване. Вероятно се опитват да ги компенсират, защото най-малко бяха на училище.

# 191
  • София
Аз се опитвам да разбера какъв е смисъла от тази ротация и не мога. Дори не мога да си представя, че ни мислят за толкова глупави да вярваме, че затварянето на един випуск вкъщи е смислена противоепидемиологична мярка.  Знам обаче, че след 10 дни в училище, повторното затваряне вкъщи влияе много зле на моето дете.

# 192
  • Отвъд алеята зад шкафа
Отдавна е ясно, че тази ротация е единствено да има "на хартия" уж някакви мерки.

# 193
Много се надявам някой с малко мозък в главата да я преосмисли тази нова заповед. От 4 юни в гимназиите по тази логика ще трябва да се ширят само 9 клас...потресаващо е просто!

# 194
  • София
Или /по-вероятно/ да пуснат всички до края на годината.

Общи условия

Активация на акаунт