Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 435
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Не ме е страх, само не обичам да съм опитно зайче.
Засега сме само дойни крави. Независимо дали сме се ваксинирали или не, дозите са платени.

# 241
  • София
Мецане, не е смешно, но като ти четох излиянията за болестите, веднага ми изскочи онзи виц, в който пациент, изреждайки всичките си оплаквания на доктора, накрая казал и че не му става. А докторът попитал: Е, за какво да ти става - да ти подпира капака на ковчега ли? Joy
А сега сериозно.
Само аз не съм ваксиниран и Фран, която днес написа, че го е изкарала.
Значи, аз няма да крия нищо и ще ви кажа, от отчаяние. Знам, че сигурно скоро ще пукна, ако го лепна, защото сигурно е неизбежно да го лепнеш, ама като чета за страничните ефекти, какво да направя? Нямам ползен ход.
А за страничните ефекти от Ковид четеш ли? Кое е с по-голям процент риск за сърдечно увреждане - ковид или ваксината? С всичките заболявания, които изреди, направо си е задължително да се ваксинираш. ММ е с високо кръвно от 29 годишен. Нищо му нямаше след двете дози Модерна.

# 242
  • София
За мен, когато ме е страх от нещо, водещият мотив е отговорността ми към децата:  за тях трябва да съм жива - значи правя нещо въпреки страха си и въпреки нежеланието си да го правя.

# 243
  • София
Мецане, човек сам си решава дали да се ваксинира. Никой няма право нито да мрънка, нито да натиска, нито да протестира за чужда сметка. Това не е комсомолска кампания, нито партийно поръчение.
Лошото е, че човек не знае кое ще се окаже по-рисково - дали болестта, дали ваксината, малко си е руска рулетка. Затова както решиш - тялото си е твое.
Ваксинирах се, защото повече ме е страх от боледуването и също страх брах дали и какви реакции може да имам от ваксината, притеснявам се и за близките си хора, защото и там така. Малко съм на Божа работа, пък каквото дойде, възползвах се от служебните списъци, макар да имах много резерви, но като знам в каква среда работя, рискът от ваксината ми се видя по-малък. Ама сега не смея да си направя тест за антитела, че да не вземат да излязат никакви, за да ми се развали психическият ефект. Напълно наясно съм с психологическите ефекти от едното и от другото, все пак това ми е работата, и същевременно зная в кой "капан" съм, като от страница от учебник.

# 244
Аз съм преболедувала, та за сега до ваксина не сме стигнали.
Ама моята фамилия всички я отнесоха още с първата доза. От 23 до 73 годишни. Повечето работят на  първа линия и нямат избор.
Понякога човек играе вабанк.
И ако нас ни няма след 5 години, голямо важно за изпитванията на ваксините.

А и Мангъров не е моя филм. Дали пък сина му не се ваксинира?

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 08:19 от Hope for Two

# 245
  • Отвъд алеята зад шкафа
Значи Мангъров е за стаден имунитет чрез преболедуване, затова говори срещу ваксините. Винаги е казвал, че вирусът ще мине през всички. Който има топки да рискува с боледуване, да не се ваксинира.

# 246
  • в страната на чудесата
Ех, мецане, така обичаш да се жалиш.... никаква съобразителност. Егоизмът на болните хора. Сякаш има значение дали е принцметъл или не. За тебе друго няма. болестите са миналото ни, кажи нещо за бъдещето.

На мен ковид дълбоко ми писна. Но още повече ми писнаха подобни излияния като на мецан. Никой никому не дължи информация в днешно време. Нито критичност, нито анализ. Докторите не знаели, биолозите не знаели. Сал един Мангъров знае ама е зает с друго. Истинско щастие е, че поне не е шеф на катедрата вече...огромно разочарование е той.
Мецане, българският мъж умира от глупост и хипертония.

Чудя се дали ще боднат децата ако я разрешат. Може да започнат с шестокласниците Simple Smile като условие за връщане в клас.

Дали ще се изпразни градът? Някой чел ли е дали много хора са заминали? Обичам понякога София да е като преди, играехме на улицата, която сега едва пресичам Simple Smile сигурно би ми била скучна.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 08:22 от Leika_moja

# 247
  • В офиса
И аз не съм ваксинирана и за сега нямам намерение да се ваксинирам.
Казах на мецан да се, защото го е страх от боледуване, и защото има дете, което иска нормален живот, бас ловя. Една ваксина и едни антитела после ще го успокои, че да го заведе на кино, или на рожден ден... Не знам, всеки сам си решава, но още една година страх и криене не знам как се издържат.

# 248
И аз не съм ваксинирана и за сега нямам намерение да се ваксинирам.
Казах на мецан да се, защото го е страх от боледуване, и защото има дете, което иска нормален живот, бас ловя. Една ваксина и едни антитела после ще го успокои, че да го заведе на кино, или на рожден ден... Не знам, всеки сам си решава, но още една година страх и криене не знам как се издържат.
Абсолютно вярно! След като минахме през ужасният вирус, живота стана доста по-приемлив. Пътуваме малко, ходиме на гости, рождени дни, даже и на кино.
Не сме спрели да се пазим, но е факт че живеем доста по-спокойно.
И у нас го донесе ММ, след контакт с безсимптомни деца. И го изкара най-кофти въпреки, че спортува по 2-3 часа на ден, няма заболявания, нито свръхтегло, нито е плешив Simple Smile

# 249
  • в страната на чудесата
Къде ще ходите в почивните дни?
Аз по някое време трябва да си оправя градината. И имам цял списък с обеди и вечери. Истинско щастие са празниците, да се видим..

# 250
  • София
Май само ние сме без програма. ММ е само с първа доза АЗ (50 дена и падащи антитела) и не смеем все още да “уважим” някой спа хотел или да ходим при родителите му (и те са все още само с първа игла). Най-вероятно ще се разходим до Белчин и до Пловдив, без преспиване, а на Великден ще изпека агнешко и който дойде от децата. Толкова. Купонът - по-нататък.

# 251
  • София
Мецане, аз мисля, че е важно първо да се поуспокоиш. Нормално е да те е страх, но ако тръгнеш да се ваксинираш с много страх, то като нищо ще вдигнеш кръвно и кой знае какво само от това. Всичко ще е наред, ваксини ще има все повече и съответно повече ваксинирани. Не го мисли толкова и то ще си дойде. Навремето ваксините са били много по-малко тествани, с повече реакции даже. Науката непрекъснато се развива, подобряват се нещата. Аз също (а предполагам и доста хора след определена възраст) си имат някакви заболявания. Имам автоимунно. Миналата година на кардиолог ми откриха четири проблема със сърцето. Добре си живеех преди да разбера. Joy Имам си и съдови проблеми, операция на вените. Също скоро, даже тук се допитах за проблеми пък с ръката. В момента даже ми е леко подута, синее и е по-студена. Но въпреки това вчера се обадих да си запиша час за втора доза. Имам пълно доверие на лекарката, при която се записах.  Ако ми каже, че е добре или не да правя нещо - слушам я и толкова. Но друг не бих убеждавала за нищо. В крайна сметка аз не съм лекар, мога да споделя само моите мотиви да се ваксинирам, ако някой ме пита.
"Пък който иска, та тегли-
тежко му нима ще кажа?
Юнакът тегло не търпи..."

Хахах, още съм на вълна "Хайдути" покрай баткото, извинете ме Joy

# 252
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз утре ще пусна снимки от мястото, на което се надявам да бъда. Още не смея да разказвам.

# 253
  • в страната на чудесата
Ковид е доста удобен, трябва да признаем, не само за плутокрацията и конспираторите. А за всеки, който трябва да свърши нещо или да се погрижи за някого. Казва, че го е страх и готово 😂😂😂
Изпитвам хем любопитство хем малко притеснение до каква промяна ще доведе това.

Отивам в мол днес - да видя какео става и кой е наоколо.
И трябва да измисля как ще сготвя агнешко за майка ми и баща ми и свинско за нас във фурна без вентилатор... може свинското да е скара евентуално...
Агнешкото е ужасно тежко месо. Не мога да разбера зорЪт на баща ми да яде агнешко на Великден ..,

# 254
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз купувам "пеперудки" агнешко или малки котлетчета, финни парчета, които правя на тиган - масло, розмарин, главички чесън и бяло вино. Става страхотно и го няма онзи типичен силен вкус на агне. А сосът е ...мммм!

Общи условия

Активация на акаунт