Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

  • 26 428
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 7 378
Къде ще ходите в почивните дни?
Аз по някое време трябва да си оправя градината. И имам цял списък с обеди и вечери. Истинско щастие са празниците, да се видим..
Хотел към плаж на нашето море - малко след Бургас Simple Smile

# 256
  • в страната на чудесата
  • Мнения: 8 635
Може ли рецепта? Плийз

# 257
  • София
  • Мнения: 16 554
Подкрепям Гадамер, аз със същите съставки пека (от мързел, че не ми се върти около тигана) на 160 градуса, в чугунен сач, за 4 часа. (Чесъна и розмарина шпиковам в агнешкото).

# 258
  • Мнения: 6 398
И аз като Шарки ще се помотавам 5 дни из София и наоколо, находих се на села, хотели и вечери, правим им на децата едно агнешко бутче и си чакаме реда в списъка.
Отиваме до Практикер за нови сандъчета за цветя и ново шалте за люлката.

# 259
  • Отвъд алеята зад шкафа
  • Мнения: 8 207
Идеята е месото да е малко парче и без тлъстини, тези стандартни плешки, цели агнета и задни бутове не вършат работа.





В дълбок тиган с широко дъно се запечатва месото с добро количество масло. Като получи хубава коричка, се добавят цели скилидки чесън, стръкче пресен розмарин и се долива бяло вино на око. Като се редуцира виното и се сгъсти сосчето, е готово.

# 260
  • Мнения: 5 425
Агнешкото, по Гергьовден, на хайдушка полянка, под родопско борче, на чеверме и със студена изворна водичка. Придружено с пилаф и дроб-сърма. Сготвени на място.
Но днес - петъшна сутрин, ранна и свежа.
Голям лист задачи
зоват таралежа...

# 261
  • в страната на чудесата
  • Мнения: 8 635
Благодаря ти Гадамер!
Ще се пробвам в неделя.

# 262
  • София
  • Мнения: 2 925
Лейка, на моята фурна вентилаторът ѝ се повреди преди години. Уж извикахме майстор да я погледне, но не дойде Joy Та си карам без вентилатор. Агнешкото го правим подобно на Шарки - в глинено гърне. И аз не си падам много по него, но веднъж в годината става.

# 263
  • Отвъд алеята зад шкафа
  • Мнения: 8 207
Забравих да добавя, че общото готвене е доста кратко време, в сравнение с изпичане на една плешка. Ако се пробва с плешка, няма да успее да се сготви и ще е жилава. Докато на малките котлетчета им трябва малко време и са много крехки.

# 264
  • в страната на чудесата
  • Мнения: 8 635
Аз ще правя лятна кухня на селото и ще закарам старата си печка там, за навън.
Сега съм в обсъждане каква да купя за тук. Имам познат със сервиз, който ми се подиграва яко Wink, основният ми критерий е да се чисти стъклото на фурната.
Simple Smile

# 265
  • В офиса
  • Мнения: 4 177
Това с чистенето на стъклото е най-важното и според мен.
Агнешкото тази година ще е в пещ. Слагаш, запечатваш и забравяш за н часа. За мен това е вкуса на Гергьовден. Със зелена салата и дроб-сърма. За чеверме се усъвършенстваме още, че то си има майсторлък. Но догодина, тъкмо работна ръка по въртене на чевермето има бол.

# 266
  • София
  • Мнения: 16 554
Пиролиза на първо място Simple Smile.

Аз се замислям за супермодерните комбинирани фурни с пара на Миле, обаче няма кой да питам колко вършат работа, а пък цената им е направо като за "професионална". Иначе у нас сме вече 10на години с фурна на АЕГ с пиролиза, работи си перфектно.

# 267
  • в страната на чудесата
  • Мнения: 8 635
Каква е сега тази пиролиза 😇
Разкажете моля Simple Smile
Иначе Миле фурна незнам, всичките ми други уреди са Миле и са без коментар.
Но аз съм със свободна, не вградена печка поради минималистичните особености на интериора Simple Smile

# 268
  • София
  • Мнения: 16 554
Пиролизата е самопочистване на фурната чрез награване до 500 градуса. Всякакви мастни и други налепи се превръщат в бях прах, който се избърсва с мокра кърпичка. Единствено трябва да се извадят линехйните носачи за тави от вертикалните стени на фурната (става с дръпване нагоре, няма болтове).



# 269
  • в страната на чудесата
  • Мнения: 8 635
Найс!
Сега ще гледам дали има свободни печки с пиролиза. Ох прозвуча като свободни кокошки 😂

Общи условия

Активация на акаунт