Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 309
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Много ви благодаря за хубавите думи!
Честито на децата на Тинки и Данделиън и на всички останали, ако пропускам някого!

Аш, дъщеря ми първо най-много искаше Немската и НПМГ, но последните седмици започна да обръща плочата за АК. В НПМГ с немски наскоро се разбра, че трябва да се държи тепърва още един изпит. Изобщо кашата е пълна, но най-важното е, че сега има сигурен вариант, ако нещо стане на матурите и не може да се яви, което ми беше най-големият страх.

Баловете от миналата година са много високи. За Немската са били около две по 95

# 616
  • София
Е, малко по-малко. Simple Smile Ето я справката за минималния бал на второ класиране миналата година: http://ruo-sofia-grad.com/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D … 8%D1%8F-%D0%B1-2/
И пак казвам - балът сам по себе си не е показател. За 2018-та е 452 - две по 88.

# 617
  • София
От справката ми направи впечатление, че за 164 ГПИЕ и в английските, и в италианските паралелки максималният бал съвпада с мимималния бал за момичетата. А за СМГ с немски разликата е 50 стотни между максимален и минимален бал Simple Smile

Дъждец, да е жива и здрава най-вече! Където и да отиде, да е успешна! Ако много иска да учи немски, може би НЕГ е по-добрият вариант. За моята дъщеря в момента мога да кажа, че не би искала да учи втори чужд език интензивно, но тези неща се променят с времето.

# 618
  • София
Аш, справката за второ класиране отразява само баловете на децата, които са участвали в него, а не на всички деца, приети в съответната паралелка, затова е така. Максималният бал за паралелката се вижда от първо класиране. Във второ се вижда окончателния минимален бал.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 13:16 от sanaka

# 619
  • София
Рейни, не са се променили много, синът ми по същия начин ми скъси живота с упоритото магарешко желание за японската. Имаше си бал за къде ли не, карахме се, сърдихме се. Даже жената, която приемаше заявленията за записване се опита да му говори. Цъ. Магаре. Още ме е яд. Ама и не съм такъв характер, че да го принудя насила де. Към 10 клас пак опитах, пак неуспешно Simple Smile. Добре, че свърши неговото училище, подготвям се психически за дребната отсега.

# 620
  • София
Аз се чудя кое дете в 7ми клас знае какво иска? Единици. А останалите - натиснати от родителите.
И затова се чудя сега - да записвам ли на курсове, за да изкара максимума, който може и "да има избор" или да оставим на годините просто учене в училище.

....
Моето дете знае какво иска - от готвачка до писател, чудя се само в кое училище да я запиша за тези 2 професии, че е 7 клас. Joy

Честито на Дъждец, Тинки и Данделион - страхотно са се справили децата /за щерката на Дъждец си спомням, че не беше спала заради мигренозен пристъп през нощта, браво, че се е събрала и е постигнала такъв страхотен резултат/!  Моето дете също опита в АК, есето е добре - 15%, но теста е трагедия, в средните резерви е, т.е. въобще не е резерва и сега ще продължава устрема за НВО. Аз и нямах очаквания да се справи на този формат, твърде бърз е за нея, т.е. така или иначе училището не е нейното, затова и двете гледаме спокойно на факта, че не е приета, честно казано, повече щях да се притесня, ако беше приета, защото нямаше да издържи на това темпо 5 г.

Ашли, като човек на финала на 7-класната сага - ако детето ти се справя добре в училище и училището е с добра подготовка, няма нужда от курсове според мен. На формата по БЕЛ има определени неща, на които се влиза в безсмислени детайли по произведения, които трябва да се наизустят почти, защото има уловки - по какво си приличат например този и онзи отец от 2 произведения, но принципно с добра подготовка и пробни изпити в самото училище това може да се отработи и всичко друго е презастраховане. Зависи от детето и от училището.

# 621
  • Пловдив/София
Мен не са ме питали особено, баща ми беше решил, че трябва да уча или немски, или испански. Категорично не искаше френски, английски вече знаех и беше общо решение. Аз исках испански повече от немски, но отстъпих и написах училища с немски на по-предни желания. Че и после имаше емоционален натиск за университет- ние си обичаме родината, пътуване не е опция, а пари с филология не се изкарват, така че икономика и точка... Забавното е, че сега не ползвам грам икономиката, не помня почти нищо от най-престижната тогава специалност. Повече с филология се занимавам.
Сега родителите са по-либерални :Д Децата едва ли са много различни...
Настръхвам като чета каквото и да било за НВО.

# 622
  • София
Аш, справката за второ класиране отразява само баловете на децата, които са учавствали в него, а не на всички деца, приети в съответната паралелка, затова е така. Максималният бал за паралелката се вижда от първо класиране. Във второ се вижда окончателния минимален бал.
aaa, това ли било Grinning

Влизам да честитя рождения ден на Бърди (ако някой не е видял банера) и този на моя татко - голямо е теле Joy

Бърди, наздраве! Да си жива, здрава и много работоспособна Blue HeartFlowers Tulip!

# 623
(ако някой не е видял банера)

Страшна си!

# 624
  • София
Ох, Аш, като ме цитираш винаги си виждам някоя грешка. Joy Ей сега видях едно излишно в.

Бърди, ЧРД!

# 625
  • София
Ох, Аш, като ме цитираш винаги си виждам някоя грешка. Joy Ей сега видях едно излишно в.
Не трябваше да го казваш - сега и аз го видях Joy Да го редактирам ли или да си го пазим? Simple Smile

# 626
  • София
Sanaka, в другата тема на 6ти ред си написала министъра на образованието, а си искала да кажеш на здравеопазването.

# 627
Може ли да лайкна банера😀

Бърди, ЧРД, много късмет, здраве и радостни мигове!

# 628
  • Отвъд алеята зад шкафа
Бърди, Честит Рожден Ден!

Така е като влизам от телефона, никакви банери не ми излизат.

# 629
  • В офиса
Супер банер!
Бърдита, честит рожден ден! Здраве, любов, спокойствие и щастие!

Общи условия

Активация на акаунт