Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 281
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
На мен ми хареса този купон, много повече от безумни облекла, гримове и тържества с роднини/приятели в стил малки и големи сватби. Не визирам никое училище, просто като за отбелязване края на един етап ми харесва повече идеята деца/учители да си направят щур купон, както и да вложат куп пари в пътешествие например или някаква кауза, вместо да се плащат рокли, обувки, прически и скъпи ресторанти. Потриса ме мисълта за бал след 5 г. по сегашните бг стандарти.

Без да визираме училища, само по принцип:
- Кое облекло е по-безумно за територията на училище: официален костюм/ рокля или бански? Убеден съм, че ако вляза в басейна по костюм, ще ме сметнат за пиян или луд. И с право.
- Щурият купон не се изключва. Но защо да е там, където може да стане дъвка за медиите? И какво пречи да стане малко след приключването на официалните отношения учители-ученици?
- Каузите са си каузи, тържествата - тържества. Съответното оръдие може би да е струвало повече от официалната вечеря в ресторант.
- Защо реномираните училища в културните държави разделят тържеството в училище от купона после? Да не би от  дървена старомодност?

# 661
  • в страната на чудесата
Е добре, Фран!
Сега вече може да пишеш спокойно. Уоруик е с БАН. Вечен БАН. Конюнктура, решение, уатевър
Само не разбирам кое пречеше на добрия разговор и приятната компания?  Кой тук е по-католик от папата.

# 662
  • В офиса
Ежко, това е просто традиция. Щом е просъществувала и се е утвърдила, значи се приема от повечето. На единия клас темата е била плажно парти, на друг - epic bath guy (“sleep is for the weak“ rules!), на трети - трупъри и джедаи и т.н. И учителите са се включили и сега с кеф споделят снимки във фейсбук.
Но, Олив, бал ще имат. С рокли и т.н. Дълго аз лично се дърпах от организация на подобно мероприятие, но в един момент течението те понася и квот такоа.
Какво за Уор, какво?! Защо? Какво по дяволите може да направиш в един форум, ние просто си говорехме....

# 663
  • София
За мен нейното не е просто говорене - от няма и ден ЗА МЕН темата направо се ос.а от типичното изливане на злост и плява, уж облечено кат голия цар, в “собствено мнение”.

# 664
  • София
На мен ми хареса този купон, много повече от безумни облекла, гримове и тържества с роднини/приятели в стил малки и големи сватби. Не визирам никое училище, просто като за отбелязване края на един етап ми харесва повече идеята деца/учители да си направят щур купон, както и да вложат куп пари в пътешествие например или някаква кауза, вместо да се плащат рокли, обувки, прически и скъпи ресторанти. Потриса ме мисълта за бал след 5 г. по сегашните бг стандарти.

Без да визираме училища, само по принцип:
- Кое облекло е по-безумно за територията на училище: официален костюм/ рокля или бански? Убеден съм, че ако вляза в басейна по костюм, ще ме сметнат за пиян или луд. И с право.
- Щурият купон не се изключва. Но защо да е там, където може да стане дъвка за медиите? И какво пречи да стане малко след приключването на официалните отношения учители-ученици?
- Каузите са си каузи, тържествата - тържества. Съответното оръдие може би да е струвало повече от официалната вечеря в ресторант.
- Защо реномираните училища в културните държави разделят тържеството в училище от купона после? Да не би от  дървена старомодност?
Ежко, също по принцип, без да ми се влиза в спор: Simple Smile
- официален костюм/рокля са ок, разбира се, по-скоро имах предвид някои умопомрачаващи тоалети /обикновено дамски, момчетата в тоя филм не влизат май/, които всички сме виждали по разни социални мрежи и медии и които струват на родителите огромни, често непосилни суми. При определен купон и зададен дрес код за дадено събитие бански може да е ок за навсякъде, както е например за Хелоуин, а случаят явно е такъв.
- медиите може да са търсен ефект - дали е редно или не, не се наемам да преценявам
А по въпроса за тържествата - моето мнение е ЗА такова за самите деца/учители, по-скоро ме дразнят изцепките на родителите със събиране на цялата рода, надявам се да не ми се случи. Но който както иска да празнува, разбира се.

# 665
  • в страната на чудесата
Аз не мисля, че тук някой излива злост и пяна. Мненията са различни, понякога емоционални. Конкретният разговор, Миленита, е друг Simple Smile
А ти пък какво се засегна?

Искам да кажа, че чалгата е яко застъпена. Яко. И в колежа. от първо лице Simple Smile

# 666
Искам да кажа, че чалгата е яко застъпена. Яко. И в колежа. от първо лице Simple Smile

Разбира се. Въпросът е кога, къде и как се проявява.

# 667
  • софия
Аз пък се надвах, че ще можем да надмогнем лагерното настроение и ще съумеем да общуваме въпреки различните мнения. Не е гот така както е. Щото може хич да не съм фен на някой, обаче не ме кефят и вечни банове. Както и не ме кефеше навремето да се цензурират мнения и изобщо включвания/изключвания на потребители -  дали в темата за колежа, дали в говорилника.  Хора нали сме умни бе, можехме да пробваме. Уотевър.

# 668
  • София
Не я слушат вкъщи, за купона и майтапа е.

Олив, кой те кара да събираш рода за бала? Трети абитуриент имам, нито веднъж не "правих бал". Номер две се пробва преди 11 години, казах му да си го прави сам, щом иска  и дотам беше. А едва преди два дена вързах защо е искал - гостите/родини били давали пари и той вероятно си е правил сметката да забогатее от "бала".

# 669
  • София
Изобщо не е вярно, че не я слушат вкъщи. Айде, да не мажем.

# 670
  • в страната на чудесата
Е така е Амели! И аз се надявах. Заради удоволствието от смислен спор даже. Жалко...

Ежко, проявява се винаги когато може - например по купоните. Всяка седмица. Вероятно в час по немски не. Но музиката си е в главата, начин на мислене.
Ако някой си мисли, че в колежа няма чалга е разумно да направи по-широко проучване. Засяга поне половината. И я слушат в къщи, във фитнеса, в колата, в телефона.

# 671
  • София
Не я слушат вкъщи, за купона и майтапа е.

Олив, кой те кара да събираш рода за бала? Трети абитуриент имам, нито веднъж не "правих бал". Номер две се пробва преди 11 години, казах му да си го прави сам, щом иска  и дотам беше. А едва преди два дена вързах защо е искал - гостите/родини били давали пари и той вероятно си е правил сметката да забогатее от "бала".
Ахахаха, Шарки, ето кой ще ме накара - щерката - и тя ще иска да забогатее! Joy

# 672
  • софия
естествено, че слушат чалга и в колежа. нали все пак тия деца са от България. Такава е реалността в страната, какво да се направи. Не може един, който довчера е пял за ферари в цвят червен, и е лично отговорен за възпитаването и разпространението на вкус/липса на вкус, сега да е втората силна партия на страната и да си мислим, че в колежа няма чалга. Има. Но не се допуска да се намесва в официалното пространство на колежа (което аз много силно харесвам)

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 20:10 от Амели

# 673
Ежко, проявява се винаги когато може - например по купоните. Всяка седмица.
Където и е мястото да се проявява.

Но музиката си е в главата, начин на мислене.
Ако някой си мисли, че в колежа няма чалга е разумно да направи по-широко проучване. Засяга поне половината. И я слушат в къщи, във фитнеса, в колата, в телефона.
Не обичам чалга. Друг харесва - въпрос на вкус. И етикетът е измислен, за да се избегне налагането на нечий вкус на някой, който не го одобрява.
Ако аз отида на купон и пусна "Матеус пасион" вече ще е липса на култура от моя страна.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 21:05 от Ezhko

# 674
  • софия
И аз съм заявявала, че бал няма да правя. Моите девойки си знаят -  билет и пътуване. Обаче, ей на, голямата пожела рокля и взехме - ушиха и я за три дни, получи я ден преди бала. И си отиде със съучениците. Ние се събрахме вкъщи обичайните заподозрени, с които сме винаги за на всеки рожден ден. И ми беше специален ден, защото тя е първото бебе в тайфата, не може да сме заедно на рожденни дни, пък не на завършването. Та така.  Бал с размерите на рожден ден и изгладени ризи. Много яко беше.

Общи условия

Активация на акаунт