Образователен Говорилник - 16-та сбирка на Профсъюза на медиумите

• 26 268
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Не може .... да си мислим, че в колежа няма чалга. Има. Но не се допуска да се намесва в официалното пространство на колежа (което аз много силно харесвам)
Разтревожихте ме с тези чалга новини. Моето дете като заклет меломан много ще страда. Амели, на болднатото ще разчитам, макар че не разбирам съвсем какво означава.Joy

# 676
Не може .... да си мислим, че в колежа няма чалга. Има. Но не се допуска да се намесва в официалното пространство на колежа (което аз много силно харесвам)
Разтревожихте ме с тези чалга новини. Моето дете като заклет меломан много ще страда. Амели, на болднатото ще разчитам, макар че не разбирам съвсем какво означава.Joy

Няма защо да страда. Ще има ученици с неговите музикални вкусове, ще има и с други. Хубавото е, че музикалните им вкусове няма да им пречат да си организират например клуб по тенис заедно.
Що се отнася до "не се допуска в официалното пространство" - допуска се. Но само на определеното и място. Имаше клуб по аниме, защо да няма чалга клуб? И на "факултетските щуротии" дръпнаха съвсем научен анализ на мома Шушана. Но виж на изпращането няма да се чуе.

ПС На това мястото му май е в АК темата...

# 677
  • софия
Данди, няма какво да се тревожиш, моля ти се. Има си компании и компании. Болднатото е, че няма шанс да чуеш чалга, пък било то и най-забавната музика на какъвто и да е колежански евент. Поне така ми се иска да вярвам. Има ги и децата с рок музика, има ги и с класика и т.н. Просто искам да кажа, че не бива да се зашеметваме, че в колежа няма деца, които слушат чалга. За такава цел трябва да въведат приемен изпит по вкусови музикални предпочитания Simple Smile

Ежко, Шушана, верно ли? МОля ти се, това е татрален скеч с литературен анализ на текста. Изобщо не може да бъде давано катъо пример.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 20:55 от Амели

# 678
  • в страната на чудесата
Е така е да. В колежа чалгата е някак по-аристократична и приемлива от тая в СМГ или в първа английска 😂😂😂
Не знам дали усещаш Ежко Simple Smile
Това, което пишеш е валидно за всички гимназии с подбор.

# 679
Е така е да. В колежа чалгата е някак по-аристократична и приемлива от тая в СМГ или в първа английска 😂😂😂
Не знам дали усещаш Ежко Simple Smile
Това, което пишеш е валидно за всички гимназии с подбор.

Чалгата е чалга навсякъде. Просто в колежа е поставена на мястото и. При останалите музикални предпочитания, било класика, джаз или метъл. На тържества няма да чуеш нито джаз, нито рок, нито чалга. На концерти ще чуеш от всичко. Извън колежа всеки си слуша каквото му е кеф. Не знам как по-ясно да го напиша.

# 680
Абе аз ли нещо изпуснах.... Що Уоруик я баннаха? Нещо явно не съм в час, ама на мен не ми пречеше. Не искам да оспорвам правила и норми, ама....

# 681
  • София
Ми кликнах и аз на линка със снимките от купона на СМГ. И на мен ми направи лошо впечатление, без никога да съм имала конкретни предпочитания към АК, СМГ или което и да е училище от троицата в гимназиалния курс. Според мен просто е недопустимо да се снимат голи деца в двора на училището.

# 682
  • в страната на чудесата
Голи ли са?
Ама те са на 19 все пак.
Отдавна говоря, че с пълнолетието трябва да идва края на ученичеството.

# 683
Стига, де, ще ме уморите от смях с тия голите математици. Голяма работа, всяко чудо за три дни. Поради което съм “за”. Да правят каквото си щат, заслужили са си го.

Сигурен съм, че в темата няма дете, което да е ходило повече на дискотеки от моето малкото. От 8 клас. Колежанчето😀 и чалгата не се превръща в начин на мислене определено.

Аш, не махай банера поне до понеделник, вторник, много е як.

# 684
  • София
Ами има момчета по бански - виждат се голи гърди и гърбове. Не са на плажа или при басейна, все пак. И смятам, че е важно не само как суперски ще си изкараш, но и какво впечатление ще произведеш у околните. А пък да не ти пука как ще те възприемат останалите и зорлем да правиш цирк, за да се докажеш в нещо - това е особено поведение, но мисля че не отива на младежи, завършващи елитно училище.

# 685
Аз съм съгласна с Аш. Все пак училището е институция. Въпрос на уважение е облеклото и поведението. Иначе другото не се губи. Нека да си купинясват децата.

# 686
  • София
Мдааа, стари сме вече.

# 687
  • В офиса
Aз се смях, Аш. Приех го иронично и самоиронично. И не вложих някакви дълбоки мисли. Просто краят на ученето се празнува с як купон. И не къде да е, а на мястото, където е било якото учене.
Аналогията с хелоуин, или най-точно с марч маднес е пълна. Даже точно такова е обяснението защо я има тази луда седмица в АК, защото след година яко учене заслужават да разпуснат. Само дето второто е през март и се "маскират" преп-чета, а не 12-окласници, за това все още е нямало по бански, но е имало доволно маскирани на какви ли не теми.

# 688
  • София
Моят изтърсак ходи на КомиКон в 8 клас ли беше, 9 ли...аз бях в Лондон по това време, ММ ми се отчете по телефон как са закопчавали с безопасна умалялата пелерина на "Хари Потър"-чето ми и как е пътувал костюмиран в метрото до ИнтерЕкспоЦентъра (как съм се смяла, не е истина, притесних се, че от съседните стаи ще решат, че съм хай).  Та March Madness е само част от лудостите ни.

# 689
  • София
Е то и аз не вложих дълбоки мисли. Просто гледката ме отблъсна и толкоз.

А простото ми разсъждение е, че трябва да ти пука какво впечатление ще произведеш (дори докато се забавляваш).

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 22:10 от Аш

Общи условия

Активация на акаунт