Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 28 598
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
  • DE
Гонг Ю е великолепен актьор, трябва да се види в "Кафе принц" по-младичък е там, но е все така прекрасен Heart
Корейски спрях да гледам точно заради женските образи, често са невъзпитани повлекани, тъпчещи се като невидели, без особени умения и умствен капацитет, но незнайно защо господин голямата работа си пада по тях и накрая заживяват щастливо Rolling Eyes
Игрите изобщо не смятам да гледам, не мисля че ще видя нещо кой знае какво.
Има един подобен старичък японски по тая тема "Liar Game" беше много популярен преди години.

# 511
На мен пък същото впечатление ми правят много героини от съвременни западни романи. Ето, например Ади Лару, онзи ден дочетох книгата - момичето не е нещо особено, но всички са влюбени в нея. Мога да изброя още 5-6 такива съвременни героини, без да се замисля.

# 512
Е, що така.
Нека се нормализира, че жените ядат и не е нужно да са неземни красавици, за да се влюби някой в тях. Аз пък приветствам такива решения

# 513
Обаче мъжете, които се влюбват, обикновено са неземни красавци и милионери, и понякога вампири, ангели, дяволи и подобни.

# 514
Обаче мъжете, които се влюбват, обикновено са неземни красавци и милионери, и понякога вампири, ангели, дяволи и подобни.
Ами идеалното послание Simple Smile

# 515
Да, девойки със стайлинга на грозната Бети ще мечтаят за мъже, които изглеждат като манекени и ще се чудят, защо не им върви в любовта.
А и аз имах предвид, че и вътрешно героините не са нищо особено - не са умни, интересни, или силни - най-обикновени средностатистически жени. В много случаи - повърхностни и дразнещи.

# 516
  • България
Да, в американските е като корейските, някаква никаква, а всички са влюбени в нея.
Затова само си отмятам, това не, това не и в крайна сметка от западните чакам само Дюн.
В някои от китайските обаче откривам, каквото търся.
Legend of Fei (2020)

Сериалът е в моите топ три на този етап.
Главната е уравновесена, зряла, мислеща, не прощава на лошите.
На враговете - може, все пак всеки си има позиция, но на лошите - не.
Въобще не е като тия, които ни пробутват сега, лошият и той е човек, трябва да му избършем сълзите, да го пощадим и като му обърнем гръб да ни забие сабята, ножа или каквото има там под ръка.
А, и не всички са влюбени в нея. Чудо!

# 517
Здравейте! Nature High Brightness
За първи път пиша в темата, но отдавна я следя, защото обожавам такива жанрове сериали.

Преди около две години, когато излезе първият сезон на See , бях запленена. Страхотна идея и великолепно изпълнение от страна на актьори и изобщо всички замесени в продукцията. С нетърпение очаквах втория сезон и сега го изгледах буквално на един дъх. Признавам си, че в началото ми започна малко мудно, но след първите два-три епизода отново си ми стана любим. Финала също много ми хареса. Очаквам си следващия сезон с още по-голям интерес. Grinning

Скрит текст:
Не знам дали съм само аз, но си се кефя на Сибет, харесва ми като злодей, типичен психопат. Единствено се ядосах като уби Парис накрая. Лорд Харлан също ми хареса, вкарва малко хумор в така сериозната тематика. Забавлява си ме с неговото поведение. Даже и Тамакти Джун захаресах, а в първи сезон ми беше ужасно противен. Joy

Баба Вос направо изкара целия сериал на гърба си, добре че е той. Децата ме дразнят, много са ми глуповати, особено Ханиуа. Струва ми се излишна цялата тази история с влюбването й в Рен. По-добре щеше да бъде да завържат приятелство и до там. Да не говорим, че беше малко нелогично като Ханиуа беше пленница от седмици да не се осети, че Рен вижда. Та тя беше постоянно с нея да я охранява.

Последната битка беше просто епична. Сега ми е много любопитно какво ще стане със детето на Сибет и Кофун и какви ще ги надроби сина на Джерламарел. Пак някаква война ще се заформи и ще се наложи да търсят Баба Вос да ги спасява. 😂 

# 518
И аз гледах последния епизод на SEE, който не го е гледал да не отваря скрития текст на
lightlydarlin, че много грозно се спойлнах за финала.

Повечето неща бяха много добре направени, очакваната епична битка много ми хареса. Хареса ми и двубоя между братята Идо и Баба, много по-хубаво са го направили, отколкото очаквах. Повечето неща, които предполагахме се случиха, както и такива, които не очаквахме.

# 519
  • София
Последните два епизода на What if...? бяха сила. Получи се много по-добра битка от тази в Endgame. Идеята за мултивселената започнах да я разбирам,  което си е напредък Grinning

# 520
Вътрешно се разтърсвам от отвращение, като чета тези слухове - в Индиана Джоунс 5 ще има пътуване във времето: https://screenrant.com/indiana-jones-5-set-photos-time-travel-rumors/

Някой е снимал актьори, облечени като римляни на снимачната площадка.

И без това нямаше да го гледам, но не мога да разбера защо трябва всеки известен франчайз да бъде съсипан с отвратително съвременно продължение? И задължителната "силна" жена:

Защо така се е изпъчила пред стареца с тази разкопчана риза, човекът не знае накъде да гледа... Калиста трябва да й оскубе перушината Rage

# 521
  • София
Никога няма да стигнат нивото на класиките от 80-те. Инди от тогава си е завинаги Simple Smile Но така или иначе свръхестественото е било част от поредицата, защо да няма и пътуване във времето Grinning

# 522
Поевтинява, не му отива - не е Доктор Кой. Последният филм имаше извънземни от паралелна вселена и изглеждаше нелепо.
Мистичните елементи трябва да се използват с мярка, за да работи формулата. Като в магическия реализъм, а не все едно е пълнокръвна фантастика.

# 523
  • София
Изгледах последния епизод на See

Хареса ми като цяло, но имаше и някои неща, които ме подразниха.
Като цяло обаче сезон 2 бе по-добър от сезон 1, което си е постижение, защото сезон 1 бе силен сам за себе си.

Скрит текст:
Битката бе епична, хареса ми, макар и в голяма степен предвидима. Аз очаквам, тривантите да победят, а помощта от Компаса да дйде баш за финала и да има туист или да се остави това за сезон 3, а Одо да вземе властта и да се сдуши със Сибет Кейн. Ама те изобщо не са планирали Батиста за сезон 3. Просто актьора е твърде скъп и зает. Много ме е яд, защото съм голям фен на Дейв Батиста и ми се искаш двамата с Баба да се бият един до друг в някоя обща кауза/заплаха. Добре поне, че се изясниха. Одо разбра истината за баща си и се разделиха като истински братя. Техният двубой бе най-добрата част от епизода. Много добре изиграно и от двамата.

Ханиуа и Рен излишно мляскане и нелепо, на фона на цялата смърт и хаос около тях.
Но сцената с освобождаването на Рен е много важна, защото това е началото на разкола между семейството. Кофун 100% ще мине към 'тъмната страна' и ще се съюзи с Кейн. Нищо чудно да се стигне и до битка на живот и смърт със сестра си, Ханиуа. Убеден съм, че Кейн бързо ще си върне властта по някакъв начин.
Радвам се, че Лорд Харлан оживя, даже нищо му няма вече. Има какво да даде още.

Но тук идва и друг един нелогичен момент, вкаран само заради WTF реакцията. Нека да има ШОК, а логика нулева! Защо Сибет убие Парис? Първо, тя и спаси живота. Ако не бе Парис, Кейн нямаше да е жива. Кратко и ясно. Второ, можеше да се надява да я обработи по някакъв начин, да я съжали като майка и да се застъпи за нея, защото имаше такива наченки и то не малки. Трето, по този начин ще настрои още по-силно всички срещу нея, включително и самия Кофун. Даже може да бъде екзекутирана на момента, нищо че е бременна. Просто абсурдно е за мен така да я убие!

Яд ме е и за Тоуд, ама той има да снима за новия сезон на ''Warrior'' Аз актьора много го харесвам, още от ююБанши, Пенсилвания''

Войната с тривантите обаче е далеч от приключване. Да не забравяме, че основните им сили са на запад, т.е. те дойдоха за Пая с малка част от своята военна мощ, а сега даже се сдобиха и с голямо предимство благодарение на сина на Джерламарел.

Баба Вос отпраши нанякъде, но е ясно, че ще се върне, навреме за следващата битка, която няма да е далеко...

# 524
Не съм го споменавала, защото не обичам ужаси, но предполагам знаете, че има сериал за Чъки. Видях, че има качени серии в Замунда. Ако на някой му се гледа за Хелоуин, е подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт